Editörler : crops35

ARİF CEREN
Aday Memur
20 Mart 2025 14:11

hocam puanları arttıracak durumlar ; sadece boy şartının olması ve parkur mülakatının olmaması. puanı düşürecek durumlar ; yaş sınırı, hukukcuların artık başvuru yapamaması,4. sınıfların mezun olmaması, ilk alımlar olduğu için adayların bir sonraki ilanlarda şanslarını denemek istemesi , sözlü mülakat olması,gümrüğün çok tercih edilmemesi. Yani genel olarak bakıldığında taban puanları düşürecek çok şey var diğer alımlara göre. o yüzden içinizden gelene başvuru yapın bence . benim puanım 81.31 Gümrük muhafazaya başvuracağım. biraz yorucu oldugunun farkındayım ama çevremde yapan insanlar var. kendime daha uygun buldugum için yazacağım.

galatasaraylimemur, 1 ay önce
pardon muayene mi büro mu

galatasaraylimemur
Aday Memur
20 Mart 2025 15:10

gumruk muhafaza için biraz sert yapılı ve mental olarak güçlü olmak lazım. gerçi gumrugun tüm kadroları için geçerli. zaten böyle olmayanlar işi birakiyor . puan konusuna gelince 81 puana muhafaza ve muayene kesin gelir . biraz risk alıp büroyu tercih verebilirsen hem mulakat yok hem biraz daha rahat ama dediğim gibi risk alabilirsen
ARİF CEREN, 1 ay önce

hocam puanları arttıracak durumlar ; sadece boy şartının olması ve parkur mülakatının olmaması. puanı düşürecek durumlar ; yaş sınırı, hukukcuların artık başvuru yapamaması,4. sınıfların mezun olmaması, ilk alımlar olduğu için adayların bir sonraki ilanlarda şanslarını denemek istemesi , sözlü mülakat olması,gümrüğün çok tercih edilmemesi. Yani genel olarak bakıldığında taban puanları düşürecek çok şey var diğer alımlara göre. o yüzden içinizden gelene başvuru yapın bence . benim puanım 81.31 Gümrük muhafazaya başvuracağım. biraz yorucu oldugunun farkındayım ama çevremde yapan insanlar var. kendime daha uygun buldugum için yazacağım.

ARİF CEREN
Aday Memur
20 Mart 2025 15:32

hocam mülakat listesine girerim de, ben mülakattan korkuyorum. ne soracaklar ne yapacağım diye. bölüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Ne sorabilirler ki bölümle alakalı

gumruk muhafaza için biraz sert yapılı ve mental olarak güçlü olmak lazım. gerçi gumrugun tüm kadroları için geçerli. zaten böyle olmayanlar işi birakiyor . puan konusuna gelince 81 puana muhafaza ve muayene kesin gelir . biraz risk alıp büroyu tercih verebilirsen hem mulakat yok hem biraz daha rahat ama dediğim gibi risk alabilirsen

galatasaraylimemur
Aday Memur
20 Mart 2025 15:37

internette var geçmiş mülakatta sorulan sorular . ama cevaptan çok duruşun ve konuşman önemli. tabi torpilin varsa çok konuşmana da gerek yok:)
ARİF CEREN, 1 ay önce

hocam mülakat listesine girerim de, ben mülakattan korkuyorum. ne soracaklar ne yapacağım diye. bölüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Ne sorabilirler ki bölümle alakalı

ARİF CEREN
Aday Memur
20 Mart 2025 15:57

internette var ama hep iktisat ve işletme bölümüyle alakalı

galatasaraylimemur
Aday Memur
20 Mart 2025 15:59

her bölüme farklı sormuyorlar ki . ne denk gelirse artık. internette biraz bak biraz da gumruk ve basvurdugun unvan hakkında bilgi topla ne iş yapıyorlar görev tanımları nedir gibisinden yeterli
ARİF CEREN, 1 ay önce
internette var ama hep iktisat ve işletme bölümüyle alakalı

ARİF CEREN
Aday Memur
20 Mart 2025 16:00

tamamdır hocam teşekkür ederim

Sibel.l
Aday Memur
20 Mart 2025 17:11

Hocam acelem yok zaten çekincem elimdeki puanla ya atanamazsam... Allah korusun o yüzden biraz tedirginlik var.

tercihler nasıl olur emin değilm anca açılınca gorecez . gumruk zaten mecbur olunmadıkça pek tercih edilmez . açık konuşayım 81 üstü puanım olsa ve acelem de yoksa hayatta tercih vermezdim . 79 puanla sınırda kalacağımı düşündüğüm için tercih verecem yalnız muhafaza mi büro mu karar veremedim

Denizoztekin
Aday Memur
20 Mart 2025 22:09

Hocam siz şimdiye kadar gelen iibf kadrolunu not alıyosunuz kaç oldu?

Sibel.l, 1 ay önce

Hocam acelem yok zaten çekincem elimdeki puanla ya atanamazsam... Allah korusun o yüzden biraz tedirginlik var.

ARİF CEREN
Aday Memur
20 Mart 2025 22:55

ben excel listesi olarak tutuyorum hocam 960 şuanda yerleşen kişi sayısı 2024 puanı ile ibbf den
Denizoztekin, 1 ay önce

Sibel.l
Aday Memur
20 Mart 2025 23:33

Hocam bakayım bi listeye bini geçmiş olması lazım

Denizoztekin, 1 ay önce

Sibel.l
Aday Memur
20 Mart 2025 23:44

1520 kişilik kadro gelmiş hocam iibfye

Denizoztekin, 1 ay önce

Sibel.l
Aday Memur
20 Mart 2025 23:46

Kpss b kadrosu bunlar alandan da alımlar geldi yüksek puanlı olanlar vardır arasında gidenler ya da gidecek olanlar onlar da etkiler biraz

Sibel.l, 1 ay önce

Hocam bakayım bi listeye bini geçmiş olması lazım

06 Nisan 2025 16:06

Merhabalar;

06 Nisan 2025 16:07

80,102 puanım var Muayene düşünüyorum daha garanti olması için Muhafaza mı yazayım muayene için yeterli olur mu puanım.

Rookyl, 3 hafta önce

Merhabalar;

galatasaraylimemur
Aday Memur
06 Nisan 2025 16:51

85 altına düşmez diyenler var ama önceki alımlara baktığımda o puanlara düşmesi gerekiyor
Rookyl, 3 hafta önce

80,102 puanım var Muayene düşünüyorum daha garanti olması için Muhafaza mı yazayım muayene için yeterli olur mu puanım.

zirmüh64
Aday Memur
07 Nisan 2025 16:01

Merhabalar, İİBF ile ilgili tutmuş olduğunuz atama excel tablosu veya elinizdeki verilerin dosyasını paylaşma imkanının var mıdır acaba ben de düzenli takibini yapmak isterim?

Sibel.l, 1 ay önce

1520 kişilik kadro gelmiş hocam iibfye

Sibel.l
Aday Memur
09 Nisan 2025 22:54

Exel tablosu değil benimki hocam normal telefonun not kısmına eklediğim liste

zirmüh64, 3 hafta önce

Merhabalar, İİBF ile ilgili tutmuş olduğunuz atama excel tablosu veya elinizdeki verilerin dosyasını paylaşma imkanının var mıdır acaba ben de düzenli takibini yapmak isterim?

Gulaysu
Aday Memur
16 Nisan 2025 09:11

hocam merhaba veznedar maaşları hakkında bilginiz varmı veznedarda rotasyona tabi mi

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Sürekli hudut görevi diye bir şey yok. Normal memur için de, muayene için de, muhafaza için de rotasyon şartı aynı. 15 yıldan fazladır batıda çalışıp hiç hudut yüzü görmeyenler de var. Adamınız varsa gümrükte kimse size karışamaz bazı konularda, istediğiniz yere tayin aldırırsınız, istemediğiniz yerde çalışmazsınız. Muayene olmaktansa muhafaza olmak daha mantıklı. Muayenin iş yükü de riski de çok. Ancak muayene memurları genel olarak daha kaliteli insanlar. Muhafazalarda ve normal memurlarda acayip afedersin mal, çekilmez insanlardan çok var. Muayene memurluğunun eskiden gelen bir itibarı var ancak günümüzde afedersin barı gitmiş iti kalmış. Şey anlamında diyorum, en riskli en yoğun çalışan kesim muayene memurları ama normal memurla aynı maaş alır eşit özlük haklarına sahip ve muhafazalardan daha düşük maaş alır. İt gibi çalıştırılıyorlar. Gümrük idaresi bakanlığa geçince muayene memurluğunu deyim yerindeyse yok ettiler. Eski bir gümrük çalışanı olarak, başka alternatifiniz varsa eğer gümrükten uzak durun derim. Başka çareniz yoksa artık. Alakası olmayan bir konu yüzünden ağır ceza mahkemelerinde sürünen, boş yere hapis yatan memurlarla dolu. Birlikte çalıştığınız arkadaşınız sizin ayağınızı kaydırabiliyor. Usulsüz iş yaptırılması konusunda memurlar çokça mobbinge maruz kalıyor müdür ve şefler tarafından. Dürüst, şerefli, başını dik tutan, iinsanlara ve haksızlığa boyun eğmeyenler için gümrük bir karabasan, bir kabus. Ama hırsız, rüşvetçi, deyim yerindeyse it çakal biri için gümrük bir cennet.

16 Nisan 2025 12:22

Veznedar kadrodu ile ilgili bir bilgim yok maalesef.

Gulaysu, 1 hafta önce

hocam merhaba veznedar maaşları hakkında bilginiz varmı veznedarda rotasyona tabi mi

Toplam 115 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi