Editörler : E.Kayı Han
14 Mart 2025 16:32

3+1 Eş durumu problemi
Merhaba sayın üyeler. Adalet Bakanlığında 3+1 sözleşmeli olarak işe başlayan personellerin sadece can güvenliği ve sağlık mazareti tayin hakkı var. 4 yıl boyunca eş durumu tayin hakkı kaldırıldı. 2025 yılı Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından aile yılı olarak ilan edildi. Bununla ilgili eğer haberler yapılırsa bu konunun düzeltileceği görüşündeyim.

E.Kayı Han
Editor
14 Mart 2025 16:40

A ilinde eşi ile birlikte oturan birisi B ilinde ki işe alım ilanına başvuru yapıyor, kazanıyor, işe başlıyor, sonra eş durumu diyor. Zaten eşinden ayrı kalmayı göze alarak B iline başvuru yapmış. O takdirde sızlanmayacak.

B ilinden giderse eş durumu diye B ilinde personel ihtiyacı hasıl olacak. O kişinin yapacağı iş başka bir kimseye yüklenecek.

Ayrıca B ilinde oturup B ilinde ki kadroya başvuran kişinin de işe girmesine engel oldu.

Bu gibi kişilerin eş durumu mazereti değerlendirilmeyerek doğru yapılıyor.

Şu var işe girerken bekar idi sonradan evlendi yada eşi zorunlu atamaya tabi olarak başka bir ile atandı, bu durumda olan kişilere tayin hakkı verilebilir.

Murat061903
Aday Memur
15 Mart 2025 20:21

Evli olup başka ile atananların mazareti zaten var olan mazeret olduğu için ona kimsenin söylediği bir şey yok. Ama biz evli değildik eşimle tanımıyordum bile kendisini o yüzden bizim gibi mağdurlar da çok genelleme yapmayın lütfen
E.Kayı Han, 1 ay önce

A ilinde eşi ile birlikte oturan birisi B ilinde ki işe alım ilanına başvuru yapıyor, kazanıyor, işe başlıyor, sonra eş durumu diyor. Zaten eşinden ayrı kalmayı göze alarak B iline başvuru yapmış. O takdirde sızlanmayacak.

B ilinden giderse eş durumu diye B ilinde personel ihtiyacı hasıl olacak. O kişinin yapacağı iş başka bir kimseye yüklenecek.

Ayrıca B ilinde oturup B ilinde ki kadroya başvuran kişinin de işe girmesine engel oldu.

Bu gibi kişilerin eş durumu mazereti değerlendirilmeyerek doğru yapılıyor.

Şu var işe girerken bekar idi sonradan evlendi yada eşi zorunlu atamaya tabi olarak başka bir ile atandı, bu durumda olan kişilere tayin hakkı verilebilir.

Murat061903
Aday Memur
21 Mart 2025 18:52

.

Murat061903, 1 ay önce
Evli olup başka ile atananların mazareti zaten var olan mazeret olduğu için ona kimsenin söylediği bir şey yok. Ama biz evli değildik eşimle tanımıyordum bile kendisini o yüzden bizim gibi mağdurlar da çok genelleme yapmayın lütfen

Esracv
Aday Memur
22 Mart 2025 06:08

Nasıl yani eşim infaz koruma ben hemşireyim 3.yılında eş tayini olmuyor mu

katip1988
Daire Başkanı
24 Mart 2025 09:36

ülke nüfusu niye düşüyor sorusunun bir cevabı. bürokrasi. Allah yardım etsin zor durum

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi