Editörler : cihan27E.Kayı Han
14 Mart 2025 19:00

Devlet neden vasıfsızlara bu kadar fazla maaş veriyor?

Taşeron firma aracılığıyla devlet kurumlarında çalışan kişiler neden 4d adında işçi kadrosuna geçirilip kendilerine birçok memurdan fazla maaş ve özlük hakkı verildi? Hiçbir vasfı olmayan, tek kalem oynatmayan insanlar, neden üniversite okuyup kpss'yi kazanıp yazılı - sözlü mülakatları geçip bin dereden su getirerek memur olan insanlardan üstün tutuluyor? Allah bunu nasıl kabul ediyor? Başımıza neden taş yağmıyor?

24 saat çalışan memurlara, sağlıkçılara gece farkı verilmezken neden vasıfsız işçilere gece farkı veriliyor? Neden fazla mesai ücretleri herkesten yüksek? Neden tediye ikramiye yol parası yemek parası sadece işçilere veriliyor? Neden bugün işçiler akademisyenlerden fazla maaş alır hale geldiler? Memur bu ülkenin enayisi mi? Nasıl oluyor da tüm ülke bu duruma seyirci kalabiliyor? Allah'tan korkunuz yok mu?

2ven
Kapalı
14 Mart 2025 23:46

Şuanki durumu bilmiyorum ama işçinin biri şeften fazla, şube müdürüne yakın maaş alıyordu en son. KPSS yok, malum partinin il teşkilatından ayarlamışlar kadroyu.

Apirlo
Aday Memur
15 Mart 2025 00:39

Mart ayında maaş + ikramiye + tediye ile birlikte 80 bin - 100 bin arası para geçecek ellerine. Toplu sözleşme yapılınca bu eksik zam aldıkları Ocak 2025'ten sözleşme imzalanana kadarki yeni zam farklarını da alacaklar. Peki yol parası bile almayan memurun eline ne geçecek kuru maaştan başka?

2ven, 1 ay önce

Şuanki durumu bilmiyorum ama işçinin biri şeften fazla, şube müdürüne yakın maaş alıyordu en son. KPSS yok, malum partinin il teşkilatından ayarlamışlar kadroyu.

kerten.kele
Şube Müdürü
17 Mart 2025 00:57

bu yazıyı site yöneticilerinin ana manşey tapması gerekiyor. Ciddi bir konu

tolgperperek
Daire Başkanı
17 Mart 2025 09:31

çünkü grev hakkın yok.

cetek
Şube Müdürü
17 Mart 2025 09:43

Vasıflı ile vasıfsızın oyu aynı değerde. Vasıfsızı memnun etmek daha ucuza geliyor.

culukculuk
Aday Memur
18 Mart 2025 16:40

kamudan çalışan işçilere (taşerondan bedavadan kadro alanlarda dahil) yılda 6 sefer ikramiye (120. 000 TL), mesai parası, arazi parası, nakdi yemek yardımı, nakdi yol yardımı, giyim yardımı, nakdi hizmet teşvik primi verdikçe veriyorlar. Ama memurlara hiç bir tane hiçbişey yok. yazıklar olsun. memur sendikaları ne iş yapıyonuz siz. 2025 Ağustosdaki yapılacak sözleşmede hiç değilse memurlarada kurban ve ramazan bayramında ikramiye versinler

Memur1212
Şef
20 Mart 2025 14:42

Bu düzene dur denmeli artık ! Arkadaşımın biri yorum yazmış. Vasıfsızları memnun etmek daha kolay diye. Yüzde yüz katılıyorum. İstisnaları tenzih ederek söylüyorum eğitimsiz ve vasıfsız kişileri ikna etmek ve kullanmak çok kolaydır. Eğitim ile mevcut durumda rey ters orantılıdır. Eğitim artarsa rey azalır, eğitim düşerse rey artar. Sendika konularına vs hiç girmiyorum. Yukarıda yazdıklarım değişirse, liyakat gelirse memurun yüzü de bir gün güler.

BestRAMOOO.64
Aday Memur
20 Mart 2025 14:46

memura haktır sesi bile çıkmıyo memurların ölü çalışanlar

impostor
Şube Müdürü
20 Mart 2025 18:07

AKP'li oldukları için. Sana niye versin senin hükümete ne faydan var. Adamlar sınavsız soktular her yere AKP'lileri, her seçimde de kadroya geçirdiler mis gibi. Tabi ki onlar yatacak AKP'li olmayanlar da çalışacak yoksa işler nasıl yürüsün? SGK herhalde batardi yoğunluktan

20 Mart 2025 20:13

grev hakkı yok memurun,

beurak0000
Memur
20 Mart 2025 20:39

bir devlet hastanesinden aktarıyorum ilkokul mezunu işçi temizlikçi bir abimiz bu ay 39 maaş 29 ikramiye 16 tediye aldı buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum boşuna okuduk
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi