Editörler : crops35

Yasaklı
15 Mart 2025 19:46

2024-KPSS Lisans

Ben hayatımda geçen yılki KPSS LİSANS sınavı gibi rezalet bir sınav görmedim, müfredatla alakası olmayan sorular, bir sorunun belki 3 tane doğru şıkkı vardı, ucu açık istenilen yere çekilebilecek sorulardı, genel yetenek kısmındaki türkçe sorularının %65 i zaten paragraf sorularıydı ki o soruları teknik olarak anlayıp cevaplamak için minimum 5 dakikalık zaman harcanması gerekir öyle ki bir sayfanın yarısı kadar uzun bir paragrafı okumak bile ciddi bir zaman kaybı.

Ben dahil tüm girenlere allah kolaylık versin allah yardım etsin, bu ülkede memur olmak bile nerdeyse piyangodan büyük ikramiye beklemek kadar zorlaştı herşey gibi buda siyasete dönüştü böyle ne...

figo0
Memur
15 Mart 2025 19:53

Bunu yazmak için geç kalmadın mı dostum.

ayhanalt
Yasaklı
15 Mart 2025 19:55

Bu ülkede hepimiz her konuda geç kalmadık mı zaten?

figo0, 1 ay önce
Bunu yazmak için geç kalmadın mı dostum.

ayhanalt
Yasaklı
15 Mart 2025 19:59

Sınava yaklaşık 2 milyon vatandaş girdi, peki şu an itibariyle lisans düzeyinde kaç vatandaş memur olarak atandı? Atanabilenler ne çıkışlı? Atanabilenlerin özel durumları yokmuydu? Bu soruları cevabını bilen kaç kişi?

15 Mart 2025 23:00

2012 KPSS skandalı diye bir şey var. Fetö kpss sorularını çalıp kendi adamlarına dağıtmıştı. Amaç neydi, devlette kadrolaşmak. Bu sebeple, soru çalma meselesinin feto ile sınırlı olmadığını düşünüyorum. Soruları başka oluşumlar da çalıyor. Teşkilatlı siyasi partiler ile cemaatlerin, kısacası devlette kadrolaşma üzerinden menfaat sağlayabilecek, bunu yapmaya gücü yeten her çıkar grubunun soru çalma mevzusuna kıyıdan köşeden de olsa alakalı olduklarını düşünüyorum. Sınavların kadar zorlaştırılmasının bir sebebi de budur. Hazır soruları çalmışken başkalarının kendi emeği ile de olsa önünü kesmek, kendi adamlarına yüksek puanlar aldırarak devlette kadrolaşmak amaçlanıyor. İptal edilen 2022 kpss'nin de yine bu mevzularla alakalı olduğu söyleniyor zaten. Her ne kadar ittifak ortakları olsalar da MHP ile AKP arasında kadrolaşma çatışması yaşanmakta olduğu malum. İptal edilen 2022 kpss sonrasında MHP'ye yakınlığı ile bilinen ösym başkanının görevden alınıp AKP'ye yakın birinin başa geçirilmesi. Bunlar tesadüf değil. Klişe komplo teorisyeni diyenler olacaktır ancak yaşadığımız yer ortadoğu, komplonun icat edildiği yer.

15 Mart 2025 23:07

Sorular zor da olsa kolay da olsa, neticede bir sıralama olacak. Sıralamaya göre insanlar bir şeyler elde edecek. Sorulan sorulara bakınca, müfredat ile alakasız, fizandan getirilmiş sorular sormanın bir eleyiciliği yok. Hele de a grubu sınavlarda o alanda calisan akademisyenlerin bile bilmediği soruların hiçbir eleyiciliği olamaz. Bu kadar zorlaştırmaktaki amaç, dediğim gibi, emek veren başarılı insanların önünü keserek, teşkilatlarına daha önceden soruları vererek devlette kadrolaşmak.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

2012 KPSS skandalı diye bir şey var. Fetö kpss sorularını çalıp kendi adamlarına dağıtmıştı. Amaç neydi, devlette kadrolaşmak. Bu sebeple, soru çalma meselesinin feto ile sınırlı olmadığını düşünüyorum. Soruları başka oluşumlar da çalıyor. Teşkilatlı siyasi partiler ile cemaatlerin, kısacası devlette kadrolaşma üzerinden menfaat sağlayabilecek, bunu yapmaya gücü yeten her çıkar grubunun soru çalma mevzusuna kıyıdan köşeden de olsa alakalı olduklarını düşünüyorum. Sınavların kadar zorlaştırılmasının bir sebebi de budur. Hazır soruları çalmışken başkalarının kendi emeği ile de olsa önünü kesmek, kendi adamlarına yüksek puanlar aldırarak devlette kadrolaşmak amaçlanıyor. İptal edilen 2022 kpss'nin de yine bu mevzularla alakalı olduğu söyleniyor zaten. Her ne kadar ittifak ortakları olsalar da MHP ile AKP arasında kadrolaşma çatışması yaşanmakta olduğu malum. İptal edilen 2022 kpss sonrasında MHP'ye yakınlığı ile bilinen ösym başkanının görevden alınıp AKP'ye yakın birinin başa geçirilmesi. Bunlar tesadüf değil. Klişe komplo teorisyeni diyenler olacaktır ancak yaşadığımız yer ortadoğu, komplonun icat edildiği yer.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi