Editörler : crops35
15 Mart 2025 22:15

Mühendis, Asker Eş Durumu Tayini

Merhaba, ben yeni mezun bilgisayar mühendisiyim, eşim askeri personel. 2026 KPSS ile merkezi atama ile mühendis olarak atanmak istiyorum. Atandığımı varsayarsak eş durumundan yararlanabilir miyim? Bildiğim kadarıyla kamuda çalışan mühendis 657' ye tabi bu durumda doğrudan onun yanına gidebilir miyim? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

kb0752.
Aday Memur
15 Mart 2025 22:49

Yanlış bilmiyorsam 1 yıl çalıştıktan sonra verebilirsiniz ama eşinizin çalışma yılı kadrosu da öneml

mühendish1283
Aday Memur
15 Mart 2025 23:08

Eşim de yeni başladı göreve, henüz bir yılı doldurmadı. Bir de her seferinde eş durumundan yararlanabiliyor muyum?

kb0752., 1 ay önce

Yanlış bilmiyorsam 1 yıl çalıştıktan sonra verebilirsiniz ama eşinizin çalışma yılı kadrosu da öneml

kb0752.
Aday Memur
15 Mart 2025 23:17

Siz çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra eş durumu yapabilirsiniz yani fiilen bir yıl atandığınız yerde çalışmanız lazım. Eş durumu için kısıtlama yok diye biliyorum eşiniz her yer değiştirmede verebilirsiniz ama kabul edilip edilmeyeceği bakanlığa kalıyor

mühendish1283, 1 ay önce

Eşim de yeni başladı göreve, henüz bir yılı doldurmadı. Bir de her seferinde eş durumundan yararlanabiliyor muyum?

mühendish1283
Aday Memur
16 Mart 2025 00:06

Teşekkür ederim.

kb0752., 1 ay önce

Siz çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra eş durumu yapabilirsiniz yani fiilen bir yıl atandığınız yerde çalışmanız lazım. Eş durumu için kısıtlama yok diye biliyorum eşiniz her yer değiştirmede verebilirsiniz ama kabul edilip edilmeyeceği bakanlığa kalıyor

kb0752.
Aday Memur
16 Mart 2025 03:36

Önemli değil biraz daha araştırın derim

mühendish1283, 1 ay önce

Teşekkür ederim.

16 Mart 2025 13:22

Eş durumundan faydalanırsınız ancak eşinizin gittiği yerde sizin kadronuz yoksa ordaki boş bir memurlukta örneğin vkhi gibi çalışmayı kabul etmeniz lazım. Kadronuz yoksa tayin de yapılamaz bu şartı kabul etmezseniz. Kadronuz varsa zaten problem olmaz.
Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi