Editörler : Pangaea

kimuni
Daire Başkanı
21 Mart 2025 14:37

yazdıklarınız içinde doğru şeyler yok değil ama ..

demişsiniz ki işitme engelli - özel eğitim okulları felan yazın. halk eğitimi de eklemişsiniz.

esasen bende öteki okulda öğrenci pek öğrenme isteğinde olmadığı için orda çok rahattım.

fakat şunları da düşünerek bazı proje okullarına tercihte bulundum. bulunduğum okulun proje sınıfları vardı. burada derslere girdim ve güzeldi bence.

öte yandan ben çok çalışan bir profilim bence. branş da matematik. ama pür matematik ile ilgilenmek buna kafa yormak bana saçma geldiği için diğer alanlara yöneliyorum ve o alanlarda bilgimi artırmaya bakıyorum açıkçası. bana göre formal eğitim (kendi şahsım için) zorunlu değil. şöyleki yasalara aykırı olmayan alanlarda ben zaten kendi kendine öğrenme becerisi yüksek biri olduğum için bu yola başvuruyorum. o sebepten üniversiteye tekrar kaydolmak bana saçma geliyor mesela. sadece yasal olarak zorunlu alanlar belki mantık dahilinde olabilir (örnek tıp ornek eem örnek diş hekimliği) yani yasallığı zikretmem bunların bildiğimkadarı ile devlet tekelinde olması gerektiği. aklı başında kimsenin kalkıp evinde amelyatı yapma girişimi yapacağını da yada bunu öğrenmeye kalkacağını da zannetmem. haddizatında pek ilgili de değilim. yoska zamanında ki muhtemelen halen de hemşirelik programına şuan sınava girsem bence girerim gibime geliyor. (çok düşük hocam puanlar)

yani bende öğretmenliği seçerken sadece maaş kısmını düşünmüştüm belki. başka şeyler hiç umrumda bile değil diyebilirim. yani dersini anlat geç. okuldan eve gelince pek bişey düşünmem bu bağlamda sorun çıkmasın yeterli.

ondan dolayı 2 durum var. tüm bunları düşündüğünüzde özel eğitim okulu veya işitme engelli okullarını mı önereceksiniz. Ve buralarda da sorunlar yaşayanlar varmış. hatta bunların ekranlara yansıyanları nı son zamanlarda bu platformlardan okuyoruz ne yazıkki.

demem o ki siz bu koşullar altında yine aynı öneride mi bulunacaksınız sadece merak ettim.

diğer durum da önceki tecrübem ve tahminlerimden yola çıkarak proje okullarından uygun gördüklerimi yazdım. dolayısıyla bu okullardan birine atanacak olsam bence bir 4 yıl orda geçirmem gerekecek. yanisi bi daha 4 yıl boyunca tercih hakkım kalmamış oluyor.

ne yapmak lazım?

yas1978, 1 ay önce

arkadaşım senin iyiliğine yazıyorum 21 yıllık öğretmenlik hayatım boyunca çok mobingler gördüm bu mesleğin acı gerçeği bu şimdi bu idareler veliyi bile organize ediyorlar öyle şfsiz çok bu meslekde...ayrıca ben hiçkimseye önyargılı değilim ve psikiyatrik hastalığın bir böbrek hastalığı kadar normal karşılanması gerektiğini düşünüyorum ama toplum sıkıntılı bunu öğrenin sana yol haritası çizdim ister uyarsın ister uymazsın senin bileceğin iş çok yıpranırsın bunu da bil....

mobing yapana cezaya gelince şimdiye kadar mobing yapana bir ceza verildiğini idareciliğinin elinden alındığını ne duymuşluğum var ne görmüşlüğüm var ....sen ne yaparsan yap idare ile iyi geçinmenin yolu yok değer kıymet bilen yok çok nankör bir meslektir bu meslek elinden gelenin en iyisini yapmaya kalkarsın ne veli ne öğrencisi ne de idare kıymetini bilir...21 yıllık meslek tecrübemle yazdım ha 21 yıl öncesine geri dönsem kesinlikle öğretmen olmazdım mesleğin bu durumlara getirileceğini bilemezdik ama siz bütün bu gerçekleri bilerek tercih ettiniz ve bu mesleğe girdiniz ne kadar şikayete hakkınız var o da tartışılır..

kimuni
Daire Başkanı
21 Mart 2025 14:45

21 yıllık öğretmenim sözü bana saçma geliyor yalnız. çünkü 21 yıllık 35 yıllık çok içi boş öğretmen biliyorum. bunu söylemek istemezdim ama malesef benim karşılaştıklarım bunlar.

yani şu özellikleri var çünkü: hiç bir yabancı dil öğrenmemiş. öğrenciye ne gibi katkıda bulunmuş desen burası da sıkıntılı profiller ama tahminimde yanılmıyorsam bu tür profiller sayıca çok fazla olduğundan... ben genele kimseyi arayıp sormuyorum genelde ha arayan soranolsa uygun olsa cevaplıyorum ama pek de umrumda değil açıkçası..

tek başına mal mülk biriktirmek de sıkıntılı geliyor bana. yani 21 yıllık öğretmenim dediğinize göre yaşınız benden buyuk. Ve bakın ben sizden gencim ve bunu bugun soyluyorum.,

eğer hala öğrenememiş iseniz bunu birgün mutlaka öğreneceksniz: tek başına mal mülk biriktirmek sıkıntılı.

yas1978
Memur
21 Mart 2025 14:51

Arkadaşım yardım amaçlı bir başlık açmışsın sana yol gösterme babında bir şeyler yazdık uyarsın uymazsın senin bileceğin iş neyse bildiğin okumaya devam et sana başarılar dilerim meslek hayatında:)))

kimuni, 1 ay önce

21 yıllık öğretmenim sözü bana saçma geliyor yalnız. çünkü 21 yıllık 35 yıllık çok içi boş öğretmen biliyorum. bunu söylemek istemezdim ama malesef benim karşılaştıklarım bunlar.

yani şu özellikleri var çünkü: hiç bir yabancı dil öğrenmemiş. öğrenciye ne gibi katkıda bulunmuş desen burası da sıkıntılı profiller ama tahminimde yanılmıyorsam bu tür profiller sayıca çok fazla olduğundan... ben genele kimseyi arayıp sormuyorum genelde ha arayan soranolsa uygun olsa cevaplıyorum ama pek de umrumda değil açıkçası..

tek başına mal mülk biriktirmek de sıkıntılı geliyor bana. yani 21 yıllık öğretmenim dediğinize göre yaşınız benden buyuk. Ve bakın ben sizden gencim ve bunu bugun soyluyorum.,

eğer hala öğrenememiş iseniz bunu birgün mutlaka öğreneceksniz: tek başına mal mülk biriktirmek sıkıntılı.

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi