Editörler : E.Kayı Han
16 Mart 2025 12:21

Devam eden mahkeme güvenlik soruşturmasını etkiler mi?

Merhabalar,

2021 yılında bir ilan sitesinden hesabıma girilerek ilan veriliyor ve bir başkasının kredi kartı kullanılarak ilan üste çıkartılıyor. Durumu fark edip hemen hesabı kapatıp suç duyurusunda bulunuyorum. Yapılan soruşturma sonucunda IP kayıtlarından hesabıma başkasının girdiği ortaya çıkıyor. Kartı kullanılan kişide şikayetçi oluyor bu süreçte, hesap bana ait olduğu için dava bana açılıyor. Şikayetçi olan kişi mahkemede tarafıma olan şikayetini geri çekiyor, maddi zararı da yok bankadan parasını geri alıyor ama asıl suçlu bir türlü adresinden bulunamadığı ve sürekli hakim değiştiği için dosya 4 senedir kapanmadı. Mayısta yine bir mahkemem var ve yine aynı tarihte güvenlik soruşturmasına gireceğim. Muhtemelen mahkeme güvenlik soruşturmasından 1 hafta önce olacak. Mahkeme tekrar uzarsa arşiv soruşturması benim memurluğu etkiler mi. ya da beraat alıp dosya kapanırsa yine memurluğa engel olur mu. Bu süreçte ne yapabilirim

lastcheva
Memur
16 Mart 2025 14:07

kurum nedir?

istatistikçi91
Aday Memur
16 Mart 2025 23:56

Belediye memurluğu hocam

lastcheva, 11 ay önce

kurum nedir?

lastcheva
Memur
17 Mart 2025 10:52

Belediye ve üniversitelerde belki çok irdelenmez ama yüz kızartıcı suç kapsamına girdiği için olumsuz gelebilir her sonuca hazırlıklı olun.

istatistikçi91, 11 ay önce

Belediye memurluğu hocam

Ezelomer
Aday Memur
17 Mart 2025 15:30

hüküm giymediğin için veya ceza almadığın için olumsuz gelmez. gelse dahi idare mahkemesine dava açarsın. muhtemelen kazanırsın.

istatistikçi91
Aday Memur
17 Mart 2025 23:41

Avukatım çok net şekilde beraat geleceğini söylüyor tarafıma karşı bir şikayet yok delil de yok asıl suçluda yakalandı ama bulunup mahkemeye getirilemiyor dosyada kapanmıyor bir türlü. Dosyanın açık olmasının olumsuz etkileyeceğini söylüyor avukat, birazda komisyonun insafına kaldık gibi bir şey acaba dosyanın açık olmasındansa hagb alsam daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum

Ezelomer, 11 ay önce
hüküm giymediğin için veya ceza almadığın için olumsuz gelmez. gelse dahi idare mahkemesine dava açarsın. muhtemelen kazanırsın.

Ezelomer
Aday Memur
18 Mart 2025 01:37

Hagb bir nevi suçu kabul etmiş demek oluyor. akışına bırak. olumsuz verselerde dediğim gibi idare mahkemesini kazanırsın.

Avukatım çok net şekilde beraat geleceğini söylüyor tarafıma karşı bir şikayet yok delil de yok asıl suçluda yakalandı ama bulunup mahkemeye getirilemiyor dosyada kapanmıyor bir türlü. Dosyanın açık olmasının olumsuz etkileyeceğini söylüyor avukat, birazda komisyonun insafına kaldık gibi bir şey acaba dosyanın açık olmasındansa hagb alsam daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
18 Mart 2025 10:47

Yargılama devam ettiği için riske girmeyip senin yerine başkasını alırlar.

İP kayıtlarından başkası banka hesabıma girdi demişsin, peki bu ip numarası kimin üzerine kayıtlı? Onu niye araştırmamışlar?

istatistikçi91
Aday Memur
18 Mart 2025 14:57

Merhaba banka hesabına falan girme yok, birisi benim ilan sitesi hesabıma girip ilan veriyor ve başkasının kartını kullanarak ilanı öne çıkarıyor reklam ücreti gibi birşey yani küçük bir ücret zaten aynı gün iade ediliyor. Benim hesabıma giren kişiyi de ip kayıtlarından buluyorlar ama adresinde bulamıyorlar hocam sorun burada adamın ifadesi alınamıyor.

İsmi Lazım Deil, 11 ay önce

Yargılama devam ettiği için riske girmeyip senin yerine başkasını alırlar.

İP kayıtlarından başkası banka hesabıma girdi demişsin, peki bu ip numarası kimin üzerine kayıtlı? Onu niye araştırmamışlar?

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
19 Mart 2025 16:57

Kişiyi bulamamalarını senin sorunun değil. O kişi yakalanana kadar yargılama devam eder. Mahkeme bir karar vermez.

Merhaba banka hesabına falan girme yok, birisi benim ilan sitesi hesabıma girip ilan veriyor ve başkasının kartını kullanarak ilanı öne çıkarıyor reklam ücreti gibi birşey yani küçük bir ücret zaten aynı gün iade ediliyor. Benim hesabıma giren kişiyi de ip kayıtlarından buluyorlar ama adresinde bulamıyorlar hocam sorun burada adamın ifadesi alınamıyor.

judgenights
Aday Memur
09 Mayıs 2025 23:19

merhaba hocam son durumunuz nedir acaba

istatistikçi91
Aday Memur
15 Mayıs 2025 23:02

Merhaba, mahkemem yapıldı beraat aldım artık bir endişem kalmadı çok şükür

judgenights, 9 ay önce

merhaba hocam son durumunuz nedir acaba

Yusuf Yardım
Aday Memur