Editörler : cihan27E.Kayı Han
17 Mart 2025 14:12

Mobbing ve Raporun Hakem Hastaneye Gönderilmesi

Merhaba, taşrada bir kit kurumunda yaklaşık 10 yıldır çalışmaktayım. Son bir kaç yıldır birim amirimle sıkıntılar yaşıyorum. Terslemeler, mesai saati dışında (akşam ve hafta sonu) iş vermeler gibi hareketler. Son olarak da bu zamana kadar birimden başkalarının fazla fazla aldığı raporlar. göze batmamışken benim aldığım raporu hakem hastaneye gönderdi. adana şehir hastanesinden uygunluk raporumu aldım ancak bu bardağı taşıran son damla oldu. Amirin bana karşı hakkaniyetli ve eşit davranmadığını ve benimle uğraştığını düşünüyorum. Bu zamana kadar yapılanlar göz önüne alındığında yapılanlar mobbing sayılır mı şikayet edebilir miyim. Edebilirsem nasıl bir yol izlemeliyim.

debug
Genel Müdür
18 Mart 2025 10:08

İdare'nin hastalık raporunu hakem hastaneye sevk etmesi bir haktır. Nasıl ki sizin rapor alma hakkınız varsa onun gibi... Yani, tek başına mobbing suçu oluşturmayacaktır. Amirinizin size karşı süregelen şekilde bir baskı/kayırma oluşturması gerekli. Örnek verecek olursak, biriminizden herkes istediği zaman izin alıp, size türlü bahanelerle sıkıntı çıkarılması, iş yükününün eşit şekilde dağıtılmaması. Memura karşı sözlü iletişimde kullanılan üslup vb. Tabi bunların kanıtlı olması gerekir. Bu saydıklarımdan elinizde delil varsa, raporun hakem hastaneye gönderilmesi kararını da mobbing iddanızı destekleyici bir unsur olarak kullanabilirsiniz. Ancak başta da belirttiğim gibi, sadece bu kararın bir mobbing suçu oluştuğunu kanıtlaması bence mümkün değil.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
18 Mart 2025 10:26

Amirinin amirine şikayet etmen lazım ama genelde sistem yalakalık üzerine kurulu olduğundan işe yaramıyor. Akşam ve hafta sonu aradığında telefonu açma. Hafta sonu arayıp iş verme şekli yok.

meeemurrbeyy
Memur
19 Mart 2025 08:18

Mobbing başvurusu yaptırdığı işlerden dolayı başlatabilirsin, ancak sana tavsiyem biraz bekle bir sonraki raporunda da seni hakem heyetine sevk edecektir. o zaman heyete gitmeden mobbing başvurunu yapabilirsin. Başıma geldiği için söylüyorum iki kez hakem heyetine gittim, raporun da usulsüzlük yoksa (olsa dahi) heyetten fenne uygundur sonucu çıkıyor. Süre gelen hastalığımdan dolayı 2 kez heyete gittim hepsi fenne uygundur sonucuyla sonuçlandı. 3. raporumda ise işe başladığım dan beri olan bütün raporları heyete gönderdiler. 2022 yılında 2015 de grip olup 3 günlük aldığım raporu bile bunda bir art niyet ortaya çıktı mobbing başvurumu yaptım. o günden bu güne almış olduğum hiç bir raporda bırak hakem heyetine yollamayı, bi kaç kere özel geçmiş olsun araması bile aldım amirden korkmayacaksın başvurunu yapacaksın bunlar korkak memur seviyor.

kitkanun
Şube Müdürü
19 Mart 2025 09:12

Adam 399'a tabi çalışıyor. Yani sözleşmeli. O yüzden akşam vey hafta sonu çağırma cesareti buluyor. Aksi halde öyle birşey yapamaz

İsmi Lazım Deil, 1 ay önce

Amirinin amirine şikayet etmen lazım ama genelde sistem yalakalık üzerine kurulu olduğundan işe yaramıyor. Akşam ve hafta sonu aradığında telefonu açma. Hafta sonu arayıp iş verme şekli yok.

gokkubbe1
Aday Memur
19 Mart 2025 15:15

cimere şikayet et

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi