Editörler : E.Kayı Han
17 Mart 2025 19:46

Kpss A Maliye mezunu
Kpss a için hazırlanacağım ilk kez gireceğim yeni başlayacağım. hangi derslere çalışmam gerek her dersten bir soru çözme şartı var mı? Ya da belli derslere mi çalışıp girmeliyim yardımcı olur her?

kaanufuk25
Daire Başkanı
17 Mart 2025 22:22

Slmlr;

KPSS A Maliye:

-İlk kez gireceğiniz için, öncelikle hedefinizi baştan belirleyin;

-Merkez/taşra kadro isteyip istemediğiniz, varsa YDS seviyeniz, diğer konulardaki yetkinliğiniz vb. de belirleyici olacaktır;

-KPSS MAL ağırlıklı puan türleri P19, 20 ve 21 ancak bunlar için de sadece MAL değil GY&GK+HUK+İKT ve ayrıca P48 için MUH da belli ağırlıkta etkili, bu yüzden o 3 puan türüne P48'i de dahil etmek şart, zira İİBF/SBF bazlı ve bölüm ayrımı yapılmayan çoğu toplu/kontenjanlı alımlar için esas alınan puan türü o!

-Günlük planlı & programlı, düzenli ve sıkı çalışın;

-Önceliğiniz sağlam konu anlatımı çalışımı ile iyi bir temel oturtmak olsun, sonrasında bol bol açıklamalı çözümlü çıkmış sorular, deneme, soru bankası çözümü ve tekrar olsun;

İyi çalışmalar& kolaylıklar!

Nuroklco
Aday Memur
17 Mart 2025 22:28

yani maliye iktisat muhasebe hukuk derslerin sınavlarına girsek yeterli mi? mesela guy olmak için ya da maliye üzerinden en kolay şekilde memur olabilmek için?
kaanufuk25, 1 ay önce

Slmlr;

KPSS A Maliye:

-Merkez/taşra kadro isteyip istemediğiniz, varsa YDS seviyeniz, diğer konulardaki yetkinliğiniz vb. de belirleyici olacaktır;

-KPSS MAL ağırlıklı puan türleri P19, 20 ve 21 ancak bunlar için de sadece MAL değil GY&GK+HUK+İKT ve ayrıca P48 için MUH da belli ağırlıkta etkili, bu yüzden o 3 puan türüne P48'i de dahil etmek şart, zira İİBF/SBF bazlı ve bölüm ayrımı yapılmayan çoğu toplu/kontenjanlı alımlar için esas alınan puan türü o!

-Önceliğiniz sağlam konu anlatımı çalışımı ile iyi bir temel oturtmak olsun, sonrasında bol bol açıklamalı çözümlü çıkmış sorular, deneme, soru bankası çözümü ve tekrar olsun;

kaanufuk25
Daire Başkanı
17 Mart 2025 22:56

-Evet, istenen/hedeflenen puan türünün soru dağılımında hangileri varsa o oturumlara mutlaka girin;

-Örneğin, P48: %10GY %10GK %20HUK %20İKT %20MAL %20MUH gibi.

-GY&GK tüm puan türleri için zorunlu zaten;

-Benim Uluslararasıİlişkiler olduğundan, ben pzr gününe girmedim mesela!

Nuroklco
Aday Memur
17 Mart 2025 23:25

sizce değer mi? hiç temelim yok bir de süreç çok uzun gibi guy alımları vs şu an katiplik çalışıyorum buna da çalışmak mantıklı mı

Nuroklco
Aday Memur
17 Mart 2025 23:28

sizce değer mi ? hiç temelim yok ve sadece YouTube dan video izleyebiliyorum. bir de bu alandan memur olma süreci çok komplike duruyor. katiplik için hazırlanıyorum tavsiyeniz nedir yine de hazırlanayım mı?
kaanufuk25, 1 ay önce

-Evet, istenen/hedeflenen puan türünün soru dağılımında hangileri varsa o oturumlara mutlaka girin;

-Örneğin, P48: %10GY %10GK %20HUK %20İKT %20MAL %20MUH gibi.

-GY&GK tüm puan türleri için zorunlu zaten;

-Benim Uluslararasıİlişkiler olduğundan, ben pzr gününe girmedim mesela!

kaanufuk25
Daire Başkanı
17 Mart 2025 23:34

-Bu biraz da Siz'e bağlı; mezuniyet, idealleriniz, hedefiniz, kariyer, maaş, iş tatmini, vb.

-Ben de düz memur olarak başladım ama kariyer, ilgi alanı, mezuniyet alanı ile ilgili bir kadroda çalışma, maaş, özlük vb. bir çok etmen var motivasyon, hedef vb. için, sürekli çalışma kendini yenileme şart!

-Tabii uzun, yoğun, yorucu bir süreç elbette ki!

Nuroklco
Aday Memur
17 Mart 2025 23:57

anladım yani şu an memursunuz ama kendi alanınıza yönelip kariyer yapmayı hedefliyorsunuz. kaç puan aldınız peki hangi memurluk? ben de adliyede memur olursam belki sizinki gibi geçiş yapmayı denerim. denemenizde kaç aldınız?
kaanufuk25, 1 ay önce

-Bu biraz da Siz'e bağlı; mezuniyet, idealleriniz, hedefiniz, kariyer, maaş, iş tatmini, vb.

-Ben de düz memur olarak başladım ama kariyer, ilgi alanı, mezuniyet alanı ile ilgili bir kadroda çalışma, maaş, özlük vb. bir çok etmen var motivasyon, hedef vb. için, sürekli çalışma kendini yenileme şart!

-Tabii uzun, yoğun, yorucu bir süreç elbette ki!

Michael6633
Aday Memur
18 Mart 2025 10:03

Düz memur olun daha sonra diğer alanları denersiniz.Yoksa bu süreç yorucu ve maddi anlamda çok zor

Nuroklco
Aday Memur
18 Mart 2025 12:42

elinizde kaynak vs varsa özelden yazar mısınız? düz memurluk için de sorularım var
Michael6633, 1 ay önce

Düz memur olun daha sonra diğer alanları denersiniz.Yoksa bu süreç yorucu ve maddi anlamda çok zor

italyanmaz
Daire Başkanı
19 Mart 2025 15:25

aferin koçum iyi bilgi vermişsin...

kaanufuk25, 1 ay önce

Slmlr;

KPSS A Maliye:

kaanufuk25
Daire Başkanı
20 Mart 2025 00:55

C. Darwin'i haklı çıkarmak için elinden geleni yapanlarda, dün...

italyanmaz, 1 ay önce

aferin koçum iyi bilgi vermişsin...

italyanmaz
Daire Başkanı
20 Mart 2025 10:44

uzatma

kaanufuk25, 1 ay önce

C. Darwin'i haklı çıkarmak için elinden geleni yapanlarda, dün...

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi