Editörler : Pangaea
18 Mart 2025 19:16

Engelli Ders Programı ve Mobbing

Ben süreğen hastalıkları olan, engelli öğretmenim.

amed34
Aday Memur
18 Mart 2025 19:20

Ders programımın iyileştirilmesi için talepte bulundum, meslek öğretmeni olmam nedeni ile koordinatörlük gününü boş gün olarak değerlendirdiler. Üzerine dilekçe ile talep ettiğimde usulsüz cevap verdiler. Nöbet tutmuyorum. Bugün bir öğretmen arkadaşım geçmiş olsun, dedi... Hayırdır dedim. Dün gelmemissin, dedi. Buradaydım, dedim. Nöbet defterinde gelmedi yazıyor, dedi. Gitti bir daha bakdı. Geç kaldı yazıyormuş. Geçen haftalarda da yazıyormuş yazan kişi nöbetçi müdür yardımcısı... Nasıl bir yol izlemeliyim...

Peyami.safa81
Aday Memur
18 Mart 2025 19:38

Öncelikle geç gelmediğin halde öyle yazıyorsa önce o müd yardımcısını şikayet et. Ders programı için de dilekçeni kabul etmiyorlarsa önce sendikan varsa sendikaya başvur o da olmazsa şube müdürüne, mem müdür yardımcısına hatta müdüre kadar git konuş.

amed34
Aday Memur
18 Mart 2025 19:45

İlk dönem aynı sebeple dilekçe verdim. Dilekçeye cevap verilmedi, ancak dilekçeyi resmi olarak kayıt ettiler mi bilmiyorum. Bu dönem, dilekçeyi tekrar verdiğimde müdür dilekçe kabul etmiyorum, dedi bende Anayasayı ihlal ediyorsunuz, dedim. Geç kalma olayı aktarmalı geldiğim sebebi ile geç kaldığım günler var ancak dün geç kalmadım. Geldiğim yol 1.5 saatlik bir yol evden 7:00 gibi çıkıyorum bazen otobüsün durumuna göre 5 dakika civarı geç kalıyorum esas mesela burada kopuyor, meslek öğretmeni olmamız nedeni derslere iki kişi giriyoruz ve idareye haber verme gereği duymuyorum. Ders boş olmuyor netice itibari ile...

Peyami.safa81, 1 ay önce

Öncelikle geç gelmediğin halde öyle yazıyorsa önce o müd yardımcısını şikayet et. Ders programı için de dilekçeni kabul etmiyorlarsa önce sendikan varsa sendikaya başvur o da olmazsa şube müdürüne, mem müdür yardımcısına hatta müdüre kadar git konuş.

baykuş123
Şef
18 Mart 2025 20:51

Sizin geç kaldığınızda idareye bilgi verme gereği duymamaniz,idarenin dilekçeyi işleme koymamasi.Bkz.Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

amed34, 1 ay önce

İlk dönem aynı sebeple dilekçe verdim. Dilekçeye cevap verilmedi, ancak dilekçeyi resmi olarak kayıt ettiler mi bilmiyorum. Bu dönem, dilekçeyi tekrar verdiğimde müdür dilekçe kabul etmiyorum, dedi bende Anayasayı ihlal ediyorsunuz, dedim. Geç kalma olayı aktarmalı geldiğim sebebi ile geç kaldığım günler var ancak dün geç kalmadım. Geldiğim yol 1.5 saatlik bir yol evden 7:00 gibi çıkıyorum bazen otobüsün durumuna göre 5 dakika civarı geç kalıyorum esas mesela burada kopuyor, meslek öğretmeni olmamız nedeni derslere iki kişi giriyoruz ve idareye haber verme gereği duymuyorum. Ders boş olmuyor netice itibari ile...

Yamyamav
Şef
20 Mart 2025 02:02

Bazı insanların içinde kan yerine lağım dolaşıyor

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
20 Mart 2025 02:43

müdür iş'e geç kaldığında sence amiri olan milli eğitim müdürüne haber veriyor mu geç kalıyorum okula bilginiz olsun diye ? ha :D

herkes çok dürüstmüş gibi yorumun saçma :D

sen öz'e bak. Adam haklıysa haklı de hakkını ara de. Hakssızsa haksızsın de :D

baykuş123, 1 ay önce

Sizin geç kaldığınızda idareye bilgi verme gereği duymamaniz,idarenin dilekçeyi işleme koymamasi.Bkz.Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

m.r_f
Şef
20 Mart 2025 09:33

Öncelikle geçmiş olsun.

Dilekçeyi kabul etmiyorum deme hakları yok, ancak elden almıyorlarsa ptt vasıtasıyla iadeli taahhütlü gönderim sağlayın. Ptt den verilen barkodu saklayın. Bu şekilde dilekçenizi kayıt altına almak ve cevap vermek zorundalar. Dilekçenize olumsuz cevap verilir veya cevap verilmezse bu sefer ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verip okul idaresinden şikayetçi olabilirsiniz. Ayrıca 14 iş günü içinde cevap gelmezse avukat tutup dava açma hakkınız da oluyor sanırım, onu konuya daha hakim birine danışabilirsiniz.

Okula geç kalma konusuna gelirsek; "müdür iş'e geç kaldığında sence amiri olan milli eğitim müdürüne haber veriyor mu geç kalıyorum okula bilginiz olsun diye ? ha :D" şeklinde yorum yazan arkadaşım, Okul Müdürü geç kaldığı için kimseye bilgi vermez ama öğretmenin Müdüre bilgi vermesi gereklidir. Şube Müdürü veya Şef veya Memur geç kalacaksa amirine bilgi vermelidir. İlçe Müdürü de İl Müdürüne bilgi vermez, aslında bu durum biraz aynı binada çalışmakla alakalı bir durum. Yoksa tutanak tutulsa kimse "neden tutuldu" diye soramaz.

Ayrıca okula geç kalma durumunuz ileride okul idaresine karşı başlatacağınız idari veya yasal süreçlerde aleyhinize işleyecek bir durum oluşturacaktır. Bu konu hakkında soruşturma açılır ve uyarma cezası alabilirsiniz. "Bi halt olmaz" diye düşünmeyin, daha dün elime soruşturma raporu geldi, öğretmen işe geç geldiği için uyarma cezası aldı.

amed34, 1 ay önce

Yondaimeminato
Daire Başkanı
20 Mart 2025 10:52

Sayın hocam geç kalıyor olma durumunuzu idareye bildirmekle yükümlüsünüz. Dingo'nun ahırı mı orası herkes kafasına göre takılsın? Kaldı ki okula ne şartlarda gidiyor olmanız idareyi ilgilendirmez, isterseniz ülkenin bir ucunda ki okula ülkenin diğer ucundaki kaldığınız evden uçak ile gidip gelin. Okula zamanında gittiğiniz sürece kimse bir şey diyemez ama geç kalma durumunu idareciler sorun olarak görür. İdarecileriniz geç kalma durumunuzu idare edebiliyorlarsa onların bileceği iş sizi her türlü idare ederler ama idare etmek istemezlerse de geç kaldığınızı nöbet defterine yazar üstüne de soruşturma açar her türlü ceza alırsınız.

''müdür iş'e geç kaldığında sence amiri olan milli eğitim müdürüne haber veriyor mu geç kalıyorum okula bilginiz olsun diye ? ha :D'' diyen hocam , evet okul müdürü de bildirmekle yükümlü. Resmi kurum orası soruşturmaya esas kamera kayıtları incelendiğinde geç kaldığı mazeretsiz olduğu ispat edilen okul müdürü de ceza alır.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
20 Mart 2025 10:59

Yazılanlara ek olarak sabah ilk saatinizin boşaltılmasını isteyiniz. Ulaşımda yaşanan sorunları gerekçe gösteriniz.

20 Mart 2025 13:45

Geç kalıyorsunuz derslere ve sanırım hiç okula gelmeden çalışmak istiyorsunuz.

berkaydal
Şube Müdürü
20 Mart 2025 13:51

İki yanlış bir doğru etmez. Öyle bir ortamda yazılı tutanaklar olmadan yürüyemezsiniz. Kaldı ki sürekli okula geç kalan biri için fazla oluyorsunuz anladığım kadarıyla. Otobüsün geç kalması kimseyi bağlamaz. 7'de binip geç kalıyorsan 6.30'da binmeye başlayacaksın. Tencere kapak yorumu doğru. Kel başa şimşir tarak.

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
20 Mart 2025 15:06

Tencere kapak sistemiyle işleyen bir yer olduğunu izah etmiş.

amed34, 1 ay önce

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
21 Mart 2025 01:00

vermemesi suç. öğretmen veya diğer okul personeli bunu tutanak altına alırsa disiplin yönetmeliğine göre ceza alır.

m.r_f, 1 ay önce

Öncelikle geçmiş olsun.

Dilekçeyi kabul etmiyorum deme hakları yok, ancak elden almıyorlarsa ptt vasıtasıyla iadeli taahhütlü gönderim sağlayın. Ptt den verilen barkodu saklayın. Bu şekilde dilekçenizi kayıt altına almak ve cevap vermek zorundalar. Dilekçenize olumsuz cevap verilir veya cevap verilmezse bu sefer ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verip okul idaresinden şikayetçi olabilirsiniz. Ayrıca 14 iş günü içinde cevap gelmezse avukat tutup dava açma hakkınız da oluyor sanırım, onu konuya daha hakim birine danışabilirsiniz.

Okula geç kalma konusuna gelirsek; "müdür iş'e geç kaldığında sence amiri olan milli eğitim müdürüne haber veriyor mu geç kalıyorum okula bilginiz olsun diye ? ha :D" şeklinde yorum yazan arkadaşım, Okul Müdürü geç kaldığı için kimseye bilgi vermez ama öğretmenin Müdüre bilgi vermesi gereklidir. Şube Müdürü veya Şef veya Memur geç kalacaksa amirine bilgi vermelidir. İlçe Müdürü de İl Müdürüne bilgi vermez, aslında bu durum biraz aynı binada çalışmakla alakalı bir durum. Yoksa tutanak tutulsa kimse "neden tutuldu" diye soramaz.

Ayrıca okula geç kalma durumunuz ileride okul idaresine karşı başlatacağınız idari veya yasal süreçlerde aleyhinize işleyecek bir durum oluşturacaktır. Bu konu hakkında soruşturma açılır ve uyarma cezası alabilirsiniz. "Bi halt olmaz" diye düşünmeyin, daha dün elime soruşturma raporu geldi, öğretmen işe geç geldiği için uyarma cezası aldı.

m.r_f
Şef
21 Mart 2025 08:34

Yani yönetmelik olarak suç, bu konuda haklısınız ama teammüllere göre çok da öyle şikayetli cezalı şeyler olmuyor. İlçe Müdürüyle de problemi yoksa okul müdürünün kimse bir şey demiyor. Ama evet, yönetmeliğe göre suç haklısınız.

ackenbenbendegilim, 1 ay önce

vermemesi suç. öğretmen veya diğer okul personeli bunu tutanak altına alırsa disiplin yönetmeliğine göre ceza alır.

hakikatsen
Aday Memur
21 Mart 2025 10:20

okula geç kalıyorsunuz bunu sınıfta başka bir öğretmen olduğu için idareye söyleme ihtiyacı duymuyorsunuz. Engelli Ders Programı ve Mobbing diye de ilgi çekici bir başlık açıyorsunuz. İşinizin saati belli ona göre yola çıkabilirsiniz. Bir de müdürü dinlemek lazım bakalım o neler yaşamış.

amed34
Aday Memur
24 Mart 2025 23:39

Öncelikle herkese teşekkür ederim, geç kalma olayı 3 kere oldu. İkisinde 2 dakika civarı birinde 5 dakika civarı; 5 dakika geç kalma nedenim ilacımı içmeyi unutma nedeni ile geri dönmem oldu. Hatamı kabul ediyorum, geç kaldığım süre zarfında haber vermeliydim. Bugün nöbet defteri elime geçti. Geç kalmadığım günlere dahi geç kaldığım hususunda şerh düşülmüş. Muzdarip olduğum husus ise boş olmasını istediğim özellikle belirli bir gün var ve hastanede takipli hastayım ve 2-3 haftada bir gitme zaruretim var. Meslek öğretmeni olmamız nedeni ile haftanın bir günü koordinatörlük günü olarak geçtiği için o günü idare boş gün olarak görmekte aksine meslek öğretmenleri olarak staj yerlerini teftiş ediyoruz. Boş günümüz değil, kültür öğretmenlerinin tamamının boş günü var, bunu izah edemiyoruz. Boş gün olmadığını izah edemedim için idare o gün hastaneye git, diyor. Hastane o gün o hastalığa bakmadığını söylediğim de koordinatörlük gününü değiştirilemeyeceğini beyan ediyor. Sonuca gelecek olursak ders programını hazırlayan müdür yardımcısı, nöbetçi olduğu günlerde nöbet defterine geç kaldı olarak şerh düşmüş ve süreç 2 aydır devam ediyor. Üstüne müdür üstü kapalı tutunak tutmamı mı istiyorsun, diyerek aşikar tehdit ediyor. Şahsi kanaatim meslek öğretmenlerinin derse iki kişi girmesi bence saçma bir olay, bunu defalarca dillendirdim üstüne okul koşullarımızda buna elverişli değil. Sınıf bölünmüyor, bir sınıfa iki kişi giriyoruz birimiz en arkada oturuyoruz, maaş karşılığı olan 20 saati doldurmak için ki bu ayrı bu konu...

Mobbing hususuna gelecek olursak, mobbing olması için gerekli şartlar değerli hocalarım için hangi kıstasları taşımalıdır.

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
25 Mart 2025 05:14

bize anlattığını dilekçene yaz talebini söyle. müdüre ver. müdür red edince il/ilçeye ver . ilçe red ederse valiliğe ver. valilik red ederse bakanlığa ver. sonuna kadar git.

not müdürden mutlaka dilekçe takip numaranı al dilekçeni işleme koymayıp seni oyalayabilir.

amed34, 1 ay önce

Öncelikle herkese teşekkür ederim, geç kalma olayı 3 kere oldu. İkisinde 2 dakika civarı birinde 5 dakika civarı; 5 dakika geç kalma nedenim ilacımı içmeyi unutma nedeni ile geri dönmem oldu. Hatamı kabul ediyorum, geç kaldığım süre zarfında haber vermeliydim. Bugün nöbet defteri elime geçti. Geç kalmadığım günlere dahi geç kaldığım hususunda şerh düşülmüş. Muzdarip olduğum husus ise boş olmasını istediğim özellikle belirli bir gün var ve hastanede takipli hastayım ve 2-3 haftada bir gitme zaruretim var. Meslek öğretmeni olmamız nedeni ile haftanın bir günü koordinatörlük günü olarak geçtiği için o günü idare boş gün olarak görmekte aksine meslek öğretmenleri olarak staj yerlerini teftiş ediyoruz. Boş günümüz değil, kültür öğretmenlerinin tamamının boş günü var, bunu izah edemiyoruz. Boş gün olmadığını izah edemedim için idare o gün hastaneye git, diyor. Hastane o gün o hastalığa bakmadığını söylediğim de koordinatörlük gününü değiştirilemeyeceğini beyan ediyor. Sonuca gelecek olursak ders programını hazırlayan müdür yardımcısı, nöbetçi olduğu günlerde nöbet defterine geç kaldı olarak şerh düşmüş ve süreç 2 aydır devam ediyor. Üstüne müdür üstü kapalı tutunak tutmamı mı istiyorsun, diyerek aşikar tehdit ediyor. Şahsi kanaatim meslek öğretmenlerinin derse iki kişi girmesi bence saçma bir olay, bunu defalarca dillendirdim üstüne okul koşullarımızda buna elverişli değil. Sınıf bölünmüyor, bir sınıfa iki kişi giriyoruz birimiz en arkada oturuyoruz, maaş karşılığı olan 20 saati doldurmak için ki bu ayrı bu konu...

Mobbing hususuna gelecek olursak, mobbing olması için gerekli şartlar değerli hocalarım için hangi kıstasları taşımalıdır.

VHKİ-MEB
Memur
26 Mart 2025 12:01

Herkes çok mu dakik, ne takmışlar bu kadar 3-5 dakkaya.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi