Editörler : E.Kayı Han

Makuliyet
Aday Memur
17 Mayıs 2025 01:24

Tamam biz bezdik artık. cidden doçentlikten de soğudum. Ben asıl sözleşme meselesini düşünüyorum artık. Biliyorsunuz tarz oldu, kriterler değişince SÖZLEŞME "kriterleri de" değişiyor. Artık ne gelecekse talihimize. Bu bir trajedi anlıyormusunuz. Adalet, hakkaniyet, irfan... bunlar ne ulvi değerlermiş meğer. Yokluğu nasıl insanın ruhuna azap veriyor. Yahu meğer asıl olması gereken o adamların yaptığı, haklı çıktılar. Her ay makale karalayan, paçavra yayınlar yapan, birbirini tanımayan adamların kitap bölümü adı altında tuhaf yayınar yapanlar, öğrenci ödevlerini "yayına çevirenler" vs. vs. vs. Ülen meğer dolması gereken buymuş.

Kuzeyeleman
Aday Memur
17 Mayıs 2025 01:39

Hocam bahsettiğiniz hocanın kanaati nedir. Yani ilan edilip çekilen son kriterler yeniden mi gözden geçirilecek. Daha mı olumlu yada daha mı ağır şartlar getirilecek. Aslında son ilan edilip geri çekilen kriterlerde olumlu v bizi motive eden şartlar var. Eski sorunları telafi edebilen. Mesela kitap çalışmasının hakkı yeniden iade edilmiş. Şimdiki kriterlerde sadece 5 puan verilmişti. Bu son metinde yeniden 20 puana yükseltilmişti. Genel olarak baktığımızda hakkaniyetli bir metin. Tabi eğer ileri sürüldüğü gibi, yüksek lisans öğrenci mezun etme gibi zorlama şartlar eklenmese... Umarım öyle olmaz. Desenize ağustosa kadar stres içinde bekleyeceğiz. Off ki off

lutfunla, 2 gün önce

Arkadaşlar merhaba, ÜAK yönetiminde olan bir hocamız Ekim 2025 başvuruları için şartların değişmeyeceğini belirtti (İnşallah. Başvuruya yakın olan arkadaşlar ümitsizliğe kapılmadan şartları sağlamaya çalışmalı. Biraz daha vakit var). Ancak sonraki dönemler için şartların yeniden gözden geçirileceği bir toplantı yapılacakmış. Bugüne kadar birçok akademisyenin resmi ya da gayrı resmi görüşleri alınmış. (Aslında birçok üyenin şartlardaki dengesizliklerin farkında olduğuna kanaat getirdim. Ağustos ayında muhtemelen yeni şartlar açıklanır diye düşünüyorum. Umarım adaletli bir karar çıkar.)

Toplam 82 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi