Editörler : Pangaea
20 Mart 2025 11:27

Ücretsiz Analık İzni Dönüşü Tarihi

Eşim ocak ayında atandı ve 3 Ocak'ta göreve başladı. 2 Ocak'ta doğum yaptı ve 3 Mart'a kadar analık iznindeydi. Analık izni bitminde okuluna 15 Haziran'da maaş alabilmek adına 14 Haziran dönüş tarihi olmak üzeere aylıksız analık izni dilekçesini verdi. Okul müdürü eşimi arayarak "Son hafta bana ders programı yaptırma, bir hafta için ücretli öğretmen mi çıkarayım, sen zaten rapor alıp gelmeyeceksin son hafta derslerin boş geçecek, gel anlaşalım, tarigi 23 Haziran yap." demiş. Ben de müdürle görüşüp ekonomik olarak zor durumda olduğumuzu, çok borcumuzun olduğunu ve böyle bir durumda olmasak ne bir hafta için onu uğraştıracağımı ne de kendimi yoracağımı söyledimOkul ilçeye dilekçeyi 14 Haziran olarak gönderdi ancak sanırım ilçeyle konuşmuş ve ilçe dilekçeyi kaymakamlığa 23 Haziran olarak göndermiş. Şimdi bu durumda haziran maaşını alabilmemiz için ilerleyen süreçte mobing ve benzeri uygulamalardan da kaçınmak için nasıl bir yol izlemeliyiz.

m.r_f
Şef
20 Mart 2025 12:08

Öncelikle hayırlı olsun, bahtı açık olsun.

Öğretmenlerin doğuma bağlı Ücretsiz izin kullanımına düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç çalışmadan hem yaz aylarında maaş alıyorlar, hem de diğer personelle kıyaslandığında daha fazla ücretsiz izin kullanmış oluyorlar.

Sizin konuya gelirsek; doğuma bağlı ücretsiz izinler idarenin takdirinde değildir ama başlama tarihleri idarenin taktirinde olabilir. Bu durumda da ücretsiz izin başlama ve bitiş tarihlerinde hizmetin aksamamasını gözeterek tarihleri değiştirebilirler. Bakanlığın ilgili birimlerini aramak suretiyle detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.

Eksiksizkullanın
Aday Memur
20 Mart 2025 13:29

Sayın hocam atamaniz hayırlı olsun bebeğimiz 1 eylul 2024te doğmuştu biz de siz gibi son atamada atandık 6 ocak göreve başlama yaptık 7 ocakta izin dilekcemizi verdik

Peki ne zamana kadar? 20 haziran karne günü zaten seminerin de yuzyuze olabileceğini hesap edip 30 hazirana kadar izin aldık

Eşiniz 15 haziranda göreve başlasa dahi haziran maaşını alamayacaktır çünkü maaşlar ilk hafta hesaplanir

Bilmem anlatabildim mi

Eksiksizkullanın
Aday Memur
20 Mart 2025 13:30

30 haziran yaparsa temmuzda maas alır kesin bilgi hocam bilginize

berkaydal
Şube Müdürü
20 Mart 2025 13:53

Evrakta dezenformasyon var demek ki. Şikayetlerinizi yapın. Ben 14 yazdım ilçe böyle yazdı gibi bir saçmalık olmaz. 1 hafta için ders programını yapacak eşşek gibi.

m.r_f
Şef
20 Mart 2025 15:38

Hoş bir tabir değil.

berkaydal, 1 ay önce

Evrakta dezenformasyon var demek ki. Şikayetlerinizi yapın. Ben 14 yazdım ilçe böyle yazdı gibi bir saçmalık olmaz. 1 hafta için ders programını yapacak eşşek gibi.

20 Mart 2025 16:15

23 haziran ise , 23 günlük maaş yapılır size , temmuz maaşından önce
20 Mart 2025 16:16

ya da 22 günlük

berkaydal
Şube Müdürü
20 Mart 2025 16:56

Doğru olduğu içindir.

m.r_f, 1 ay önce

Hoş bir tabir değil.

Aykut Çağlıköse
Aday Memur
22 Mart 2025 16:55

Anlatamadınız; çünkü anlatabilmeniz için önce anlamanız lazım. Sorumu tekrar okuyun. 15 Haziran'da maaş alabilmemiz için yönetmelik açısından ve uygulama açısından bir engel yok. Ben zaten 15 Haziran'da maaş alabilir miyim demedim, zorlarsam nelerle karşılaşabilirim buradaki tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim. Bilmem anlatabildim mi?

Eksiksizkullanın, 1 ay önce

Sayın hocam atamaniz hayırlı olsun bebeğimiz 1 eylul 2024te doğmuştu biz de siz gibi son atamada atandık 6 ocak göreve başlama yaptık 7 ocakta izin dilekcemizi verdik

Peki ne zamana kadar? 20 haziran karne günü zaten seminerin de yuzyuze olabileceğini hesap edip 30 hazirana kadar izin aldık

Eşiniz 15 haziranda göreve başlasa dahi haziran maaşını alamayacaktır çünkü maaşlar ilk hafta hesaplanir

Bilmem anlatabildim mi

Eksiksizkullanın
Aday Memur
23 Mart 2025 11:51

O müdürle sizin aranızda ben karışmam

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi