Editörler : E.Kayı Han
20 Mart 2025 16:26

Güvenlik Soruşturması

Herkese Merhaba,

Bir kuruma mülakat ile alımım gerçekleşti fakat güvenlik soruşturması olumsuz gelmesi nedeniyle iş başı yapamayacağımı telefon ile öğrendim kuruma dilekçe verdim herhangi bir dönüş olmadı sonrasında dava açtım merak ettiğim konu şu herhangi bir kavuşturma ve soruşturma geçirmedim ailemde de böyle bir durum olmadı. Herhangi olumsuz bir yapı ile bağlantım yok nasıl olumsuz gelmiş olabilir. Mart ayı itibari ile dava açtım yd alabilir miyim alabilirsem hangi ayda gelebilir. Ve son sorum başka bir kurumda soruşturmam direk olumsuz mu gelir

donurh
Daire Başkanı
20 Mart 2025 17:30

GS geçirdiğinize göre TSK, emniyet vb bir kurum sanırım. Hiç bir soruşturma vs yoksa, ancak istihbari bilgilere dayanarak olumsuz sonuçlandırmış olabilirler, bunların içeriğini bilemeyiz tabi ama çoğunlukla haksız yere olumsuz veriyorlar ve dava sonucunda işe başlıyorsunuz. Davanın ne zaman sonuçlanacağı, YD çıkıp çıkmayacağını kimse tahmin edemez, bana 6 ay dedikleri süreç bende 3 yıl sürdü. Duruma göre mahkemeye göre değişir.

20 Mart 2025 17:39

onur hocam bana dönmedin ya :)
donurh, 1 ay önce

GS geçirdiğinize göre TSK, emniyet vb bir kurum sanırım. Hiç bir soruşturma vs yoksa, ancak istihbari bilgilere dayanarak olumsuz sonuçlandırmış olabilirler, bunların içeriğini bilemeyiz tabi ama çoğunlukla haksız yere olumsuz veriyorlar ve dava sonucunda işe başlıyorsunuz. Davanın ne zaman sonuçlanacağı, YD çıkıp çıkmayacağını kimse tahmin edemez, bana 6 ay dedikleri süreç bende 3 yıl sürdü. Duruma göre mahkemeye göre değişir.

tokiyatamaşi
Aday Memur
20 Mart 2025 18:56

Hocam savunma sanayi. Avukat 3 ay kadar bir süre söyledi fakat buradaki süreler çok daha fazla umarım o kadar uzun sürmez peki farklı bir savunma sanayide yine aynı sonuç mu çıkar

donurh, 1 ay önce

donurh
Daire Başkanı
20 Mart 2025 19:00

Kural olarak öyle bir şey yok, her kurum kendi komisyonuyla kendi değerlendirip karar verir, ama engel olacak net bir durum varsa, aynı sonuca ulaşacağı tahmin edilebilir. Ama örneğin GS değil de sadece arşiv arş yapan bir kurum olumlu sonuçlandırabilir. Somut bir durum yoksa hepsi de davayla düzeltilir. Siz başka yerlere de başvuru yapabilirsiniz, kazandığınızda seçme hakkınız oluyor.

tokiyatamaşi, 1 ay önce

Hocam savunma sanayi. Avukat 3 ay kadar bir süre söyledi fakat buradaki süreler çok daha fazla umarım o kadar uzun sürmez peki farklı bir savunma sanayide yine aynı sonuç mu çıkar

tokiyatamaşi
Aday Memur
20 Mart 2025 19:54

hocam fakat şuan dava devam ediyor hatta idareye tebligat bile gitmedi diğer kuruma yd almadan başlamak direk işten çıkarılmak mı olacak çünkü soruşturmada yd kararı henüz alınmamış bir dava görecekler ve içerik bu olucak. ayrıca sonrasında iş başı vermeleri zorunlu mu sonuçta bu kurumlar özel kurum
20 Mart 2025 22:32

Merhaba. Büyük ihtimal feto ile ilgili hakkınızda bir ihbar vardır. Yd almanız imkansız. Ancak kurumdan istenen savunmada hangi sebeple arşiv araştırmaniz olumsuz ogrenebilirsiniz. Umarım atanmamanizin iptaline dair bir iptal davasıdır. Bazı avukatlar arşiv araştırmasının iptali için dava açıyor ve yeni bir arşiv araştırması istenebilyor

donurh
Daire Başkanı
21 Mart 2025 00:03

Son soruyu tam anlamadım ama, "bu kuruma dava açmış olmam, başka bir kuruma başvurduguma yapılacak GS'nda görünür mü" diye soruyorsanız, sizin açtıgınız idari davaların bir önemi yok, hakkınızda açılmış davalara bakarlar. Siz yüzlerce yere dava açmış olabilirsiniz, size yönelik suçlamalara bakılır sadece. Ayrıca sizi işe başlatmamış bir kuruma açtıgınız dava sürerken tabi ki başka biryere girebilirsiniz, bu tabi ki işten çıkartmak istifa etmek vs anlamına gelmez. Kazanırsanız kurumu seçme hakkı size ait olur. Söylendiği gibi YD vermezler, çünkü yd, telafisi mümkün olmayan durumlarda veriliyor ve siz davayı kazandığınızda geçmişe dönük haklarınızı alacağınız için telafisi mümkün olarak sayıyorlar.

BenBilmemAbi
Aday Memur
21 Mart 2025 01:17

Konuyu açan arkadaşımıza paralel bir şey sormak istiyorum. Geçmişte icra dosyaları varsa bundan kaynaklı olabilir mi? kapanmış olsa bile de.

tokiyatamaşi
Aday Memur
21 Mart 2025 07:11

tekrar merhaba, fetö ile herhangi bir bağlantım benim veya ailemin yok. herhangi bir olumsuz durumumuz olmadı. şöyle söyleyeyim radar cezası hariç herhangi bir olumsuz durum benim ve ailemin başına gelmedi. sorum tam olarak şu özel savunma sanayi şirketlerinden birine başlayacakken güvenlik soruşturmasının olumsuz geldiğini telefoj ile öğrendim ve iş başı yapamadım. bu nedenle kuruma dilekçe ile başvuru yaptım bu durumu tebligat ile iletmelerini istedim dönüş olmadı. bu süreçte geçimimi sağlamak amacıyla şartları daha kötü olan bir firmada çalışmaya başladım. fakar şuan farklı bir savubma sanayi şirketinden de teklif aldım. bu şirkete iş başı yapmam durumunda direk işten mi çıkarılacağım. yd alamazsam. ayrıca bu kurumlar özel kurumlar yd alamazsam ve sonradan davayı kazanırsam iş başı vermek zorunda olacaklar mı sonuçta buralar özel kurumlar kadro doldu deme ihtimali olmayacak mı

tokiyatamaşi
Aday Memur
21 Mart 2025 08:56

ayrıca internette bir çok örnek dava gördüm yd alan bakalım umarım öyle olur

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
21 Mart 2025 11:44

Telefonla güvenlik soruşturmasının olumsuz olduğunu söylemeleri bana garip geldi.

tokiyatamaşi
Aday Memur
25 Mart 2025 09:14

Sizce benim durumumda ne çıkabilir bildiğim kadarı ile yakın Çevremde fetö bağlantısı yok. Kazanabil

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi