Editörler : Pangaea
22 Mart 2025 14:45

Açık Lise Sınavında Kopya Durumunda Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Açık Öğretim Kurumları sınavındacezaevinde gözetmenlik görevi çıktı. Görevliler hükümlülere yardım ediyorlar. Sınav şaibe dolu hak yiyorlar. Bunu bildirmek için nasıl bir yol izlemeliyiz? Her yerde kamera da var cezaevlerinde

vengberz
Şube Müdürü
22 Mart 2025 15:11

Kimin, ne hakkını yiyorlar?

ibrhmdgrr
Aday Memur
22 Mart 2025 15:16

Dışardaki öğrenciler ders çalışıp hakkıyla geçmeye çalışırken birilerinin kopya çekmesi

22 Mart 2025 15:19

Kardeş kopya çekseler ne olacak ki ? Belli ki daha yenisin belli oluyor söylediklerinden. Ben onlarca sınav görevi aldım bir kısmı cezaevi idi. Bende yardımcı oldum yeri geldi amaçları sınava girmek değil başka yüzler görüp muhabbet etmek. Oturduk muhabbet ettik çoğu arkadaş senin gibi idi uzakta oturup çayını içiyordu gardiyanlar ile konuşuyordu oradakiler de insan bir hata yapıp içeriye girmişler bir kısmı dışarda gezen kansız insanlardan daha iyiydi. Bu kadar kendini kasma

vengberz
Şube Müdürü
22 Mart 2025 18:33

Katı bir bakış açısıyla adaletsizlikten söz edilebilir de daha geniş bir pencereden bakınca kimsenin hakkını yedikleri yok. İsteyen herkes o şekilde açık öğretim lisesi diolomasına sahip olabilir.

O seviyedeki hiç kimse de o diplomayla kimsenin önüne geçemez. Bırakın alsınlar diolomalarını, açıktan bir de üniversite okurlar belki. Hiç okumamaktan iyidir. Böyle okumayla kimsenin ekmeğine mani oldukları da yok.

ibrhmdgrr, 1 ay önce

Dışardaki öğrenciler ders çalışıp hakkıyla geçmeye çalışırken birilerinin kopya çekmesi

ekpss3347
Memur
23 Mart 2025 18:25

Girdiğim en disiplinli açıköğretim sınavı cezaevinde idi, hem de güneydoğu ili olmasına rağmen. Bunda cezaevi personeli ve öğretmeninin de etkisi büyük tabi. Ha, amaç tabi ki sosyalleşmek. Akademik bir beklenti içine girmiyorlar tabi. Arkadaşın dediğine katılıyorum. Cezaevi psikolojisi farklı, Allah düşürmesin.

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
23 Mart 2025 21:47

"Bir hata yapıp içeriye girmişler" derken? Sadece taksirli suçlardan yattığı cezaevine mi gittiniz ne yaptınız?

Sakaryalı540, 1 ay önce

Kardeş kopya çekseler ne olacak ki ? Belli ki daha yenisin belli oluyor söylediklerinden. Ben onlarca sınav görevi aldım bir kısmı cezaevi idi. Bende yardımcı oldum yeri geldi amaçları sınava girmek değil başka yüzler görüp muhabbet etmek. Oturduk muhabbet ettik çoğu arkadaş senin gibi idi uzakta oturup çayını içiyordu gardiyanlar ile konuşuyordu oradakiler de insan bir hata yapıp içeriye girmişler bir kısmı dışarda gezen kansız insanlardan daha iyiydi. Bu kadar kendini kasma

fatih ç.
Genel Müdür
24 Mart 2025 20:11

Öncelikle hapishanedeki insanlar suçlu insanlar. İşledikleri suç kesinleştiği ve hapsedilmeleri gerektiği için oradalar. Mazlum, merhamete muhtaç kişiler değiller. Bazı tiplemeler zorla aşağılanmak istiyor. Boş boş konuşmayın. Hapishaneler o kişiler cezalarını çeksin, toplumdan soyutlansın, akıllansınlar diye var.

Kopyaya da müsade edilmemeli tabii. Okulda öğrenci sağa sola baktı diye hemen kopya muamelesi görmüyorsa burada da abartılmadığı müddetçe serbestlik tanınabilir belki. Bariz bir kopya varsa da her evrakın üzerinde kopya çekti ibaresi var. Tutanak tutulur, bildirilir. Sınav günü hiçbir şey yapmadıysanız şimdi nereye giderseniz gidin olumsuz yanıt alırsınız büyük ihtimalle. Siz de suçlu durumuna düşebilirsiniz hatta, niye tutanak tutmadınız, denebilir.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
26 Mart 2025 05:24

Kapsamlı bir kopya olayı varsa başa çıkamazsınız.Yani görevliler biliyor müdür biliyor herkes göz yumuyorsa.Uğraşmayın dürüst insanların basini yiyor sistem.

berkaydal
Şube Müdürü
26 Mart 2025 09:54

Bakın ahlaksızlık bu ülkede böyle meşrulaştırılıyor ve normalleştiriliyor.

Birileri bariz yanlış olan bir şeyle ilgili olarak rahatsızlık ifade ediyor. Meşrulaştırıcı ekip gelip saçma sapan dayanaklar sunarak bu ahlaksızlığı birtakım demogojik ifadelerle duygusal bir kalıba sokmaya çalışıyor. Arkasından kendi gibi düşünen birkaç kişi daha bulunca zorbalık derecesinde algı ve iknaya başlıyor. Bir bakmışsınız herkes bunu yapıyor oluyor ve normal olan buymuş gibi davranıyor.

Birçok psikolojik deneyde bunu rahatlıkla görebilirsiniz. 10 kişiye yanlış bir şeyi emin bir şekilde doğru cevap gibi söylettin 11. Kişi kendi bildiği doğru yerine yanlışı doğruymuş gibi cevap olarak iletecektir.

Bu normalleşmeye karşı dik durun.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi