Editörler : Pangaea
24 Mart 2025 12:42

Açıköğretim sınavına geç kaldığım için görevim iptal edildi

Bursa'nın çözülmeyen trafik sorunu nedeniyle 1 saat 20 dakikalık şehir için toplu taşıma yolculuğu sonrası görev yerime 13.08'de ulaşmama rağmen okul müdürü 13.03'te kura çekerek yerime görevlendirme yaptı ve geri döndüm. Göreve gelmedi olarak işlenmiş. Bu durumun herhangi bir yaptırımı var mıdır?

m.r_f
Şef
24 Mart 2025 13:04

2-5 yıl sınav görevi alamamak gibi bir yaptırımı var.

24 Mart 2025 13:36

1 yıl görev almama

ICEBERK
Memur
24 Mart 2025 14:26

Bende 9 saniye ile 1 yıl görev almama cez aldım

fatih ç.
Genel Müdür
24 Mart 2025 16:05

Artık 2 sınava girmeyince 1 sene ceza veriliyormuş.

el elif
Aday Memur
24 Mart 2025 23:54

rapor alın bu durumlarda..cezai durum sorusturma vb derler bundan kurtulmak icin..yoksa pek sıkıntısı yok. cezalı oluyorsun belli süre.

spock
Daire Başkanı
25 Mart 2025 05:07

Ben burada naçizane bir tavsiye vermeye geldim.

"Bursa'nın çözülmeyen trafik sorunu nedeniyle" değil kendi plansızlığınız yüzünden geç kaldınız. Yapamadığınız şeylerde başka şeyleri sorumlu tutmak yerine sorumluluğu alır ve bundan dersler çıkarıp gereken önlemi alırsanız her hatanız sizi daha iyi biri yapar. Sorumluluğu her seferinde trafiğe, yağmura, gelmeyen otobüse yüklerseniz bundan kazançlı çıkamazsınız.

baykuş123
Şef
25 Mart 2025 16:57

Bursa'ya kayyum atanır.Otobus şoförünun ehliyetine 6 ay el konulur.Otobus yedi emin parkına çekilir .MEB ne ceza verir bilgim yok.

Helezonnn
Aday Memur
25 Mart 2025 17:00

1 sene görev verilmeme cezası alırsınız

bursAksaray
Aday Memur
25 Mart 2025 22:12

"trafik sorunu nedeniyle değil" derken yaşamadığınız şehir ve durumla ilgili bir daha yorum yapmamayı öğreteyim ben de size! Aynı güzergahı normalde hafta içi 30 dakikada giden ben bu sürenin hafta sonu oluşabilecek yoğunluk nedeniyle uzayabileceğini tahmin ederek 1 saat 15 dakika erken çıktım ancak otobüsler Bursa'da hafta sonu o kadar az geçiyor ve dolu olduğu için yolcu almadan devam ediyor ki duraktan çevremdeki herkes belediye yetkililerinin kulaklarını çınlatıyordu. Şehrin yılların birikimiyle oluşmuş büyük bir trafik sorunu var zaten. Bu seferlerin hafta sonu azaltılması da tuzu biberi oluyor. Sonuçta evet daha erken çıksam belki yetişecektim ama arabayla 20 dakikalık mesafeye otobüsle 1 saat 15 dakika erken çıkıp yetişemiyorsam belediyeyi suçlamak da hakkımdır! Hak olmayan nedir peki? Bilip bilmeden konuşmak; sizin yaptığınız gibi..

spock, 4 hafta önce

Ben burada naçizane bir tavsiye vermeye geldim.

"Bursa'nın çözülmeyen trafik sorunu nedeniyle" değil kendi plansızlığınız yüzünden geç kaldınız. Yapamadığınız şeylerde başka şeyleri sorumlu tutmak yerine sorumluluğu alır ve bundan dersler çıkarıp gereken önlemi alırsanız her hatanız sizi daha iyi biri yapar. Sorumluluğu her seferinde trafiğe, yağmura, gelmeyen otobüse yüklerseniz bundan kazançlı çıkamazsınız.

spock
Daire Başkanı
03 Nisan 2025 09:13

Hala sorunu tespit edip çözümü bizzat üretmek yerine başkalarının düzelmesini bekliyorsunuz. Bu yol yanlış yol.

Bursa'nın trafiği iki gündür böyle değil. Özellikle İzmir yolu, bazen onun üstüne Mudanya kavşağı yıllardır cehenneme dönüyor. Bunu bilerek hareket etmek gerek. Bir değil iki saat önce çıkmak gerek mesela. Bir saat bazı saatlerde bazı güzergahlar çok riskli.

Dediğiniz durum ancak şöyle bir örnekte çalışır: Gökçeada'da oturup Çanakkale'de çalışıyorsunuzdur. O gün lodos çıkar feribot çalışmaz siz de işe gidemezsiniz. O zaman Bestaş'tan yazı alır dilekçenize ek yaparsınız. Bu bir mazerettir.

Trafiğe takılmak yetişkin insanlar için mazeret olmuyor.

bursAksaray, 4 hafta önce

"trafik sorunu nedeniyle değil" derken yaşamadığınız şehir ve durumla ilgili bir daha yorum yapmamayı öğreteyim ben de size! Aynı güzergahı normalde hafta içi 30 dakikada giden ben bu sürenin hafta sonu oluşabilecek yoğunluk nedeniyle uzayabileceğini tahmin ederek 1 saat 15 dakika erken çıktım ancak otobüsler Bursa'da hafta sonu o kadar az geçiyor ve dolu olduğu için yolcu almadan devam ediyor ki duraktan çevremdeki herkes belediye yetkililerinin kulaklarını çınlatıyordu. Şehrin yılların birikimiyle oluşmuş büyük bir trafik sorunu var zaten. Bu seferlerin hafta sonu azaltılması da tuzu biberi oluyor. Sonuçta evet daha erken çıksam belki yetişecektim ama arabayla 20 dakikalık mesafeye otobüsle 1 saat 15 dakika erken çıkıp yetişemiyorsam belediyeyi suçlamak da hakkımdır! Hak olmayan nedir peki? Bilip bilmeden konuşmak; sizin yaptığınız gibi..

albatros52
Memur
03 Nisan 2025 09:25

13.15 e kadar bekleyebilirdi. Ayrıca sizi geç geldi olarak yedek gözetmen yapabilirdi. Geçmiş olsun. 1 yıl görev almama cezası var.
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi