Editörler : E.Kayı Han
02 Nisan 2025 03:26

Mayıs 2025 OYAK Genel Kurulu - Nema Beklentisi

Saygıdeğer arkadaşlarım mayısın ilk haftası olmasını beklediğimiz oyak genel kurulu bu sene mevcut verilerle birlikte ve geçen sene eklenmeyen ek satış gelirleriyle %52-56 arası bir orana denk gelmektedir kuvvetle muhtemel ki %53-56 arası bir rakam verip %50 alan üyelerin maaşlarının düşmemesi sağlanacaktır.

2024 içinde oyak şirketleri vasat performanslar sergilediler maalesef , reel getiri sıfıra yakın , ciddi zararlar mevcut.

Bu sene normal şartlarda enflasyona ek kar getirisi için gereken nema %84-86 aralığı ancak mevcut yönetimin kötü oynadığı kartlar yüzünden %53-56 arası bir nema ile seneyi noktalayacaklardır.

%60-65-70-75-80-85-90 gibi vicdani hesaplarla yapılan tahminler gerçeği yansıtmamakta çünkü mevcut haliyle oyak ciddi zarar etmiş durumda 2024 içinde , demirbaş sayılan hisseler bile zar zor nemaya %10-11 civarı katkı yapabildi bu sene.

Her birimi dövize eşitlenmiş oyakta 2024 içindeki dövizdeki düşük artış sebebiyle reel getiri oranları çok düşük kaldı.

eğer oyak kendi içinde ek bir muhasebe yapmaz ve halka bildirilmeyen bazı gizli gelirlerin ek getirisi olmaz ise %53.5 benim şahsi tahminimdir , riziko kesintisi sonrası 2023 nemasından sonra alınan maaşları korumuş çok çok minicik bir miktar artış sağlamış oluyoruz.

Eğer oyak ek bir muhasebe yaptı ve bütçe ayırdıysa geçen seneden buna ek olarak gizli verilerde getiri sağlandıysa ve faiz karı yüksek ise nema beklentiden yüksek gelebilir ancak en kötü ihtimalle nefes aldırabilmesi için geçen sene verilen %77.1 oranından fazla olması gerekmektedir.

cemsem1
Aday Memur
04 Nisan 2025 15:20

35-36 beklenti yayınlanmış ama. gereçekte ne olur acaba. İnşallah yine beklentimizin altında olmaz

TemholGemun
Kapalı
05 Nisan 2025 22:23

Kuvvetle muhtemel % 53-54 aralığında olacak gibi görünüyor.

cemsem1, 3 hafta önce
35-36 beklenti yayınlanmış ama. gereçekte ne olur acaba. İnşallah yine beklentimizin altında olmaz
05 Nisan 2025 22:27

Düzen değişmedikten sonra düzülen değişmez.

cet.m.006
Aday Memur
06 Nisan 2025 02:14

beklentiyi 53'e çekerseniz oyak da onu verir. bağımsız kuruluş enag 2024 enflasyonunu %83.4 açıklamış. bu oranın altı fakirleşme demektir. skandal rakamları dillendirip algı oluşturmayı bırakın.

Deli Doktoru
Aday Memur
06 Nisan 2025 22:04

bağımsız kuruluşların açıkladıkları verilerin bağlayıcılığı yoktur , geçen sene verilen 77.1 normal şartlarda gerçek enflasyona karşılık %130-140 aralığında olmalıydı.

Oyakta vicdan muhasebesi veya yapay kurum hesabı yapılmaz.

Birkaç aldığım duyuma göre %56-59 aralığında olması bekleniyor.

cet.m.006, 3 hafta önce

beklentiyi 53'e çekerseniz oyak da onu verir. bağımsız kuruluş enag 2024 enflasyonunu %83.4 açıklamış. bu oranın altı fakirleşme demektir. skandal rakamları dillendirip algı oluşturmayı bırakın.

cet.m.006
Aday Memur
10 Nisan 2025 01:53

Ereğli Sivas'ta demir madeni sahasında altın buldu. 8-9 aydır durumu değerlendiriyor. genel kurulda bir müjde bekliyorum.

10 Nisan 2025 02:23

Buldu da bize mi buldu sanki..Onun yeri çoktan hazırdır
cet.m.006, 2 hafta önce

Ereğli Sivas'ta demir madeni sahasında altın buldu. 8-9 aydır durumu değerlendiriyor. genel kurulda bir müjde bekliyorum.

TemholGemun
Kapalı
10 Nisan 2025 21:40

Yüzde 35 Dönem Başı Nema Hedefidir. Geçen yıl yüzde 38, önceki yıl yüzde 35, daha önceki yıl ise yüzde 13,4 açıklanmıştı. 2010-2022 arasında ise Dönem Başı Nema Hedef ortalaması 1,82 dir. Geçen yıl % 38 DBNH ne karşılık % 77.1 nema verildi, önceki yıl % 35 DBNH ne karşılık % 90.1 nema verildi, daha önceki yıl % 13.4 DBNH ne karşılık % 83.5 Nema Gerçekleşti... Yani bahsettiğiniz rakam her yıl dönem başı yapılan bir tahmindir. Bilançolar açıklandıkça Gerçek Nema oranı belli olmayan başlar. Son 12 yılda Gerçekleşen Nema, DBNH'nin en az 1.03 katı en fazla ise 6.23 katı olarak uygulandı...

cemsem1, 3 hafta önce

cemsem1
Aday Memur
11 Nisan 2025 22:53

Neden duymadıkki daha önce... Bu yıl içinde mi yoksa 2024 te mi
cet.m.006, 2 hafta önce

cet.m.006
Aday Memur
12 Nisan 2025 00:47

sır gibi saklıyorlar. nette ararsanız görürsünüz... Ereğli hissedarları forumlarında gündeme geliyor ara sıra. 5 yıl önce başka bir bist şirketi gübetaş arazisinde altın bulmuş ve hissederları iyi kazanmıştı.

cemsem1, 2 hafta önce
Neden duymadıkki daha önce... Bu yıl içinde mi yoksa 2024 te mi

Deli Doktoru
Aday Memur
12 Nisan 2025 04:19

İçeriden yeni bilgi geldi arkadaşlar nema 58-60 aralığında olacak bilginize, 58 den az 60 dan yukarı değil

serserkan
Memur
12 Nisan 2025 08:52

59 o zaman
Deli Doktoru, 2 hafta önce

İçeriden yeni bilgi geldi arkadaşlar nema 58-60 aralığında olacak bilginize, 58 den az 60 dan yukarı değil

Deli Doktoru
Aday Memur
12 Nisan 2025 14:06

Net bilgi bu arada üstünü beklemeyin eğer son dakika değişiklik yapmazlarsa mevcut belirlenen rakam bu aralıkta, hayırlı olsun.

cet.m.006
Aday Memur
14 Nisan 2025 01:20

bu rakamı hiç de hayırlı bulmadım... oyak nabız yokluyor sanırım. muhtemelen birilerine bu forumda trollük yaptırıp algı oluşturuyor. 58 -60 skandal bir orandır. birikimler eriyecek. tüik enflasyonu X2 oranında nema verme geleneğine geri dönmeli. emekli üyeler lütfen konuyla ilgili protestolarını yazsın foruma

Net bilgi bu arada üstünü beklemeyin eğer son dakika değişiklik yapmazlarsa mevcut belirlenen rakam bu aralıkta, hayırlı olsun.

15 Nisan 2025 06:55

Merhaba arkadaşlar, bu seneki toplantı tarihi net belli midir? Mayıs'ın ilk haftası yazılmış postta

16 Nisan 2025 13:11

Nema oranları en az % 75 olmalı. Aksi yorumlar oranları kabul edilir gibi değil.

Deli Doktoru
Aday Memur
16 Nisan 2025 16:42

Gelir gider bilançoları ve zararlar ortada , ek satış gelirleri hesaplandıktan sonra ortaya çıkan rakamlar ortada sizin utopyaniz nasil bilmiyorum ama şirketler vicdani kar dağıtamaz, siz oyak tarafından elinde olmayan bir parayi dagitmasini istiyorsunuz :) bir de trol demiş asil trol sizin gibi hiçbir halt bilmeden sadece istediğini söyleyen ama zeka belirtisi göstermeyen tipler.

Nema açıklandığında kaybolmayın bir yere ben burada olacağım, siz yazınca nema değişiyormuş madem yazında değişsin, 2024 te oyak tarafında zarar açıklanmayan 2-3 yer var sadece hayalperest insanlardan nefret ediyorum.

cet.m.006, 2 hafta önce

bu rakamı hiç de hayırlı bulmadım... oyak nabız yokluyor sanırım. muhtemelen birilerine bu forumda trollük yaptırıp algı oluşturuyor. 58 -60 skandal bir orandır. birikimler eriyecek. tüik enflasyonu X2 oranında nema verme geleneğine geri dönmeli. emekli üyeler lütfen konuyla ilgili protestolarını yazsın foruma

TemholGemun
Kapalı
17 Nisan 2025 13:47

Hangi gelenek baki kaldı da Oyak geleneğini sürdürsün. Sayın Deli Doktoru iki yorumunuza da gayet mantıklı ve yerinde cevap vermiş. Devletin ve dâhi Kurumların aklı, duygusu, mantığı, yaşayışı İnsan'a benzemez.

Takip etmiyorsunuz galiba, bu bahsettiğimiz "gelenek" çoktan bozulmuş durumda. OYAK'ın son 12 yılda (2010-2022) Gerçekleşen Neması yüzde 1,03 ila 6,23 arasında gerçekleşti, bu oniki yılda hiçbir zaman TÜİK Enflasyonu x2 olmadı.

cet.m.006, 2 hafta önce

TemholGemun
Kapalı
17 Nisan 2025 13:56

Açıklanan bilançolara göre verdiğiniz bu rakam (58-60 aralığı) oldukça muhtemel ve makul görünüyor. Ben biraz daha kötümserim, yüzde 50-54 lere ancak varabileceğiz diye düşünüyorum. Umarım en az Sizin belirttiğiniz rakam aralığında ve daha yüksek bir oranda gerçekleşir. Saygılarımla

Deli Doktoru
Aday Memur
17 Nisan 2025 21:33

Edindiğim bilgiler bu yönde birkaç kişiye daha sordum net rakamı nedense bu sene vermekten imtina edip aralığı geniş tutuyorlar 58-60 ve 55-60 arası rakamlar aldım ancak hiç kimse 60 üstünü konuşmadı ya bu sene sıkı tutuluyor bilgi sızmasın diye ya tanıdıklar tam bilgi alamıyor yada belirtilen oranlar kesinleşti, uzun bir süre kalmadı yakında göreceğiz nedir ne değildir hayırlısı

TemholGemun, 1 hafta önce

Açıklanan bilançolara göre verdiğiniz bu rakam (58-60 aralığı) oldukça muhtemel ve makul görünüyor. Ben biraz daha kötümserim, yüzde 50-54 lere ancak varabileceğiz diye düşünüyorum. Umarım en az Sizin belirttiğiniz rakam aralığında ve daha yüksek bir oranda gerçekleşir. Saygılarımla

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi