Editörler : gül-feşan

ercü.sey
Aday Memur
04 Mayıs 2025 03:37

1997 ssk girişliyim.7 yıl özelde çalıştıktan sonra 4/b li olarak atandım.2011 dede kadroya geçtim.lisans mezunu hemşireydim.3600 ek göstergem var.yaklaşık 2 yıl önce emekli oldum.21200 tl maaş bağlandı.sigortalı çalıştığım 7 yıl ssk pirimim fazla yatmış.yani özelde çalışıpta pirim fazla yatmışsa emekli maaşını etkiliyor.
ercü.sey, 9 ay önce
e devletteki hesaplamaya nasıl girebilirim

Spyyy
Aday Memur
08 Aralık 2025 15:47

peki e devletteki rakam kök aylık mı? buna

Alt sınır aylık uygulaması, memur emeklisi düzeltmesi, refah payı / seyyanen artışlar gibi artışlar da eklenmiyecek mi??

Mütekabiliyet, 9 ay önce

1/10/2008 deb sonra memur olduysanız alacağınız emekli maaşı en düşük emekli maaşı oluyor 14,400 tl , o da tamamlandığı için ,yoksa 12500 vs kök maaşınız.

daha önce sigortanızın olması fark etmiyor o sadece emeklilik yaşınızı etkiler ,

2008 den önce memur statünüz yoksa yada vekil öğretmenlik yedek subaylık gibi memur sayılan işte değilseniz , sözleşmeli iseniz o etki etmiyor.

diğer istisnalar milletvekili, belediye başkanı ve doktorlar.

bu üç meslekten biri değilseniz, 2008 öncesi memuriyetiniz yoksa, alacağınız emekli maaşı tamamlanarak 14400 olacak.

İNANMAYANLAR, sosyal güvenlikçi tanıdıgına sorabilir yada e devlette hesaplama var ona bakabilir.

geçen baktım 2 kardeş var biri asgari ücretle çalışmış yıllarca diğeri bir kamu kurumunda müdür 2008 den sonra girmiş memuriyete , e devlette emekli maaşları aynı müdür olan 100 tl fazla:):)

googlda tv de duydugnuz en düşük emekli maaşı 18 bin eski memurlar için gecerlidir.

09 Aralık 2025 22:13

Bu durumu hiçbir sendika neden dile getirmiyor

Spyyy
Aday Memur
10 Aralık 2025 15:06

sendika başkanlarının belki çoğu 5434e tabi, sanırım hiçbirinin çocuğu yakını vb.. de 5510 a tabi potansiyel mağdur değil bu nedenle önemsemiyorlar.

mehmetyilmz, 1 ay önce

bychance
Memur
17 Aralık 2025 13:22

Sendika derken? Memurun hak ve menfaatini gözeten bir sendika mı var? iki yıllık toplu sözleşmede bile hiçbir şey kazanamadığı halde, çıkıp ekranlarda memura "şunu kazandırdık bunu verdik" diyerek bağıran ve zaten hiçbir şey alamamış memuru birde halkın gözünde "o kadar verdiler yine doymuyor bu memurlar" tezini haklı çıkartan oluşumlardan mı bahsediyorsunuz. Sözleşme masasında kukla olanlardan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık sigortası kanunu değiştirecek adımlar... E tabi hayal kurmak bedava. (şimdilik)

mehmetyilmz, 1 ay önce

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi