Editörler : crops35
04 Nisan 2025 23:48

Belediye de 657 ye tabi çalışan kişinin 6 ay veya 12 ay süreligine askere gitmesi

Büyükşehir belediyesinde 657 ye tabi olarak göreve başladım calıştıgım büyükşehir belediyesinin insan kaynaklarına çıktım askere gideceğim tecilimin bitmesine 4 ay gibi az bir sürem kaldı 6 ay veya 12 ay süreligine askere gitmem gerekiyor. Ben 6 ay veya 12 ay süreligine askere gidebilirmiyim ve 6 ay veya 12 ay süreligine askerliğimi yapıp geldiğimde calıştıgım büyükşehir belediyesi beni göreve başlatmak zorundamı sizden bilgi alabilir miyim dedim onlarda bana 6 ay veya 12 ay süreligine askere gidilmiyor herkez 1 ay bedelli askere gitti geldiklerinde görevlerine devam ettiler sizin durumunuz hakkında bilgimiz yok dediler benim de zorunlu olarak 6 ay veya 12 ay süreligine askere gitmem gerekiyor çok endişeliyim ben 6 ay veya 12 ay süreligine askerliğimi yapıp gelince calıştıgım büyükşehir belediyesi beni göreve başlatmak zorunda mı yoksa zorunda değil mi herkez farklı birşey söylüyor.

malikane.1999
Daire Başkanı
04 Nisan 2025 23:58

Kardeşim sana özelden 2 tane telegram grubu attım orda ki yöneticilerle konuş dedim grupta bir sürü insan var dedim. Sana istediğin cevabı belediye de direkt çalışan o zabıtalarda versin dedim sanırım girip bakmadın bile burdan cevap alamazsın. Zabıta da itfaiye de aynıdır aynı Kanuna tabidir aynı şekilde işe girer. Ayrıca askere gittiğin hangi akla hizmet memurluğunu yakan bir kurum gördün adamların yani o kurumun g.tünden kan alırlar kan. Adam vatani görevini yapmaya gidicek ve atandığı belediye memurluğunu elinden alıcak sence böyle bir şey mümkün mü ? Burda mesajı okuyan arkadaşlarda bir yazsın bakalım ayrıca senim o insan kaynaklarında çalışan kişi bir B.k bilmiyor o oturduğu koltuk ona haram zıkkım nasıl böyle bir cevap verebilir nasıl böyle cahilce konuşabilir ona ayrıca şaşırdım.

Kanunyönetme
Aday Memur
05 Nisan 2025 00:01

Abi yemin olsun ki adamların hiçbir şeyden haberi yok beni çok mağdur ettiler üstelik bu konuştuğum kişi personel şube müdürüydü Allah şahidim abartmıyorum adamların bilgisi sıfır koskoca insan kaynaklarının.

malikane.1999, 1 ay önce
Kardeşim sana özelden 2 tane telegram grubu attım orda ki yöneticilerle konuş dedim grupta bir sürü insan var dedim. Sana istediğin cevabı belediye de direkt çalışan o zabıtalarda versin dedim sanırım girip bakmadın bile burdan cevap alamazsın. Zabıta da itfaiye de aynıdır aynı Kanuna tabidir aynı şekilde işe girer. Ayrıca askere gittiğin hangi akla hizmet memurluğunu yakan bir kurum gördün adamların yani o kurumun g.tünden kan alırlar kan. Adam vatani görevini yapmaya gidicek ve atandığı belediye memurluğunu elinden alıcak sence böyle bir şey mümkün mü ? Burda mesajı okuyan arkadaşlarda bir yazsın bakalım ayrıca senim o insan kaynaklarında çalışan kişi bir B.k bilmiyor o oturduğu koltuk ona haram zıkkım nasıl böyle bir cevap verebilir nasıl böyle cahilce konuşabilir ona ayrıca şaşırdım.

malikane.1999
Daire Başkanı
05 Nisan 2025 00:06

Sana yemin ederim ben hayatımda böyle cahilce konuşan bir şube müdürü görmedim böyle saçma sapan bir cevap vermek akla mantığa sığmıyor. Başkanın akrabası mı o müdür ya da çiftçiyken falan gelip direkt müdür mü yapmışlar bu nasıl usül yöntem bilmeden yapılan bir açıklama. Ben sana ayrıca cimere yaz çevre ve şehircilik bakanlığına gönder sorunu sor dedim neden sormadın bak o zaman yazsaydın bu zamana kadar elinde iki tane cevabın olurdu..... Sorun olmayacağını cimerden belediyenin bağlı olduğu bakanlık çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ya oraya bilgi için sorunu cimerden yaz gönder istediğin cevabı yazılı kanıt şeklinde alıcaksın dedim
Kanunyönetme, 1 ay önce

Abi yemin olsun ki adamların hiçbir şeyden haberi yok beni çok mağdur ettiler üstelik bu konuştuğum kişi personel şube müdürüydü Allah şahidim abartmıyorum adamların bilgisi sıfır koskoca insan kaynaklarının.

Kanunyönetme
Aday Memur
05 Nisan 2025 00:11

Abi normalde yazacaktım çimere ama calıştıgım belediye ile basım belaya girsin istemedim şuan adayım ondan cünkü Ciner çevre ve şehircilik bakanlığına oda ilgili belediyeye sevk ediyormuş sorulan soruyu.

malikane.1999, 1 ay önce
Sana yemin ederim ben hayatımda böyle cahilce konuşan bir şube müdürü görmedim böyle saçma sapan bir cevap vermek akla mantığa sığmıyor. Başkanın akrabası mı o müdür ya da çiftçiyken falan gelip direkt müdür mü yapmışlar bu nasıl usül yöntem bilmeden yapılan bir açıklama. Ben sana ayrıca cimere yaz çevre ve şehircilik bakanlığına gönder sorunu sor dedim neden sormadın bak o zaman yazsaydın bu zamana kadar elinde iki tane cevabın olurdu..... Sorun olmayacağını cimerden belediyenin bağlı olduğu bakanlık çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ya oraya bilgi için sorunu cimerden yaz gönder istediğin cevabı yazılı kanıt şeklinde alıcaksın dedim

malikane.1999
Daire Başkanı
05 Nisan 2025 00:24

Knka yol yordam da gösterdim git annenin babanın cimerinden yaz :) :)
Kanunyönetme, 1 ay önce

Abi normalde yazacaktım çimere ama calıştıgım belediye ile basım belaya girsin istemedim şuan adayım ondan cünkü Ciner çevre ve şehircilik bakanlığına oda ilgili belediyeye sevk ediyormuş sorulan soruyu.

dedigimiyapin
Aday Memur
05 Nisan 2025 14:13

başlatmak zorundalar tabiki . terhis oldutan sonra 1 ay süren var onu geçirme yeterki. bir devlet memurunun bunları bilmesi gerekir ayrıca.

Kanunyönetme
Aday Memur
05 Nisan 2025 14:21

657 ye tabi olan bir kişi olarak ben biliyorum ancak sorun şu ki calıştıgım kurumun insan kaynakları şube müdürünün bana söylediklerini yazdım.

dedigimiyapin, 1 ay önce

başlatmak zorundalar tabiki . terhis oldutan sonra 1 ay süren var onu geçirme yeterki. bir devlet memurunun bunları bilmesi gerekir ayrıca.

malikane.1999
Daire Başkanı
05 Nisan 2025 14:25

Katılıyorum bende bunu anlatmaya çalışıyorum müdürüm böyle bir şey demesi bir şey ifade etmez başından savmış seni git askere gel bakayım iş başa düşünce nasıl işini yapıyorlar bu bütün kurumlarda böyledir :)
dedigimiyapin, 1 ay önce

Kanunyönetme
Aday Memur
05 Nisan 2025 14:34

Sağ olun abi inşallah kazasız belasız.

malikane.1999, 1 ay önce
Katılıyorum bende bunu anlatmaya çalışıyorum müdürüm böyle bir şey demesi bir şey ifade etmez başından savmış seni git askere gel bakayım iş başa düşünce nasıl işini yapıyorlar bu bütün kurumlarda böyledir :)

doganbey06
Memur
05 Nisan 2025 20:00

Kardeşim askerlik anayasal bir görevdir. Memuriyetin yanmaz. 657'ye bağlısın merak etme sayısız insan böyle askere gidip geldi.

O şube müdürü tam bir cahil muhtemelen torpilli bunu 1 aylık çalışan bile bilir.

Ayrıca aday memur olduğun için askerliğini erteletebilirsin asalet alana kadar.

Dediğim gibi askere gidip gelmende hiçbir sakınca yok ister 6 ay ister 12 ay.

malikane.1999
Daire Başkanı
05 Nisan 2025 21:10

Hocam tam olarak yukarıda senin yazdıklarının hepsini kaç defa anlattım ama arkadaş bir türlü inanmıyor öyle bir şey olursa belediyeden kan alırlar :)
doganbey06, 1 ay önce

Kardeşim askerlik anayasal bir görevdir. Memuriyetin yanmaz. 657'ye bağlısın merak etme sayısız insan böyle askere gidip geldi.

O şube müdürü tam bir cahil muhtemelen torpilli bunu 1 aylık çalışan bile bilir.

Ayrıca aday memur olduğun için askerliğini erteletebilirsin asalet alana kadar.

Dediğim gibi askere gidip gelmende hiçbir sakınca yok ister 6 ay ister 12 ay.

Kanunyönetme
Aday Memur
05 Nisan 2025 21:46

Abi vallaha beni maruz gör şube müdürü tarafından gerçektende çok mağdur edildim. Bende dedim koskoca şube müdürü acaba ben mi yanlış biliyorum sonuç olarak 657 ye tabi kişilerin askerliklerini 1 ay bedelli yapmak zorundadır yazmıyor kanunda veya böyle bir zorunlulukları vardır yazmıyor kanunda ama dediğim gibi bu işlemler insan kaynakları tarafından yürütüldüğü icin onlara sormak istedim müdür de böyle deyince korktum ondan.

malikane.1999, 1 ay önce
Hocam tam olarak yukarıda senin yazdıklarının hepsini kaç defa anlattım ama arkadaş bir türlü inanmıyor öyle bir şey olursa belediyeden kan alırlar :)

Memur486
Aday Memur
09 Nisan 2025 16:58

l

eskidenberiburdayim
Şube Müdürü
10 Nisan 2025 15:09

askere gidiyosun diye seni çıkaracak kardeşim :D özel sektör ya burası :D

Tarık Özel
Aday Memur
24 Nisan 2025 21:15

ver dilekceni git maliyeye ilişiği askerlik sebebiyle kes. asker evraklarını personele ver çık git. gelir gelmez terhis belgesiyle kuruma git personele direk girişini yaparlar. 657 diye bir kanun koy önlerine kitapçığı bilmiyorlarsa öğrenirler. eşek vezir olup katırda Mühürdar olursa sonuç bu
Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi