Editörler : Pangaea
08 Nisan 2025 13:18

Ek Ders

Yeni bir ek ders düzenleme sistemi gelmiş ve bu ay geç yatacağı söyleniyor. Hatta maaşı falan bulabilirmis. Tüm faturalar duruyor. Bizi düşünen yok ne yazık ki...

08 Nisan 2025 13:35

bize yattı,

tunc1453
Aday Memur
08 Nisan 2025 13:56

Neresi hocam yer

bahçesaray, 2 hafta önce
bize yattı,

erdem.k88
Genel Müdür
08 Nisan 2025 18:32

bazı ilçeler eski sistemle yaptığı için yattı

Velocıraptor
Genel Müdür
08 Nisan 2025 19:16

valla ne güzel dünya! devleti özel sektörü herkes alacağı için dakika sektirmiyor biz emeğimizin karşılığını almak için kedi gibi camda bekliyoruz.

08 Nisan 2025 19:22

Konya Selçuklu
tunc1453, 2 hafta önce

Neresi hocam yer

TalhaEymenn
Memur
08 Nisan 2025 20:17

Yeni sistem neden geldi. Madem geldi ekderslerin daha hızlı bir şekilde yapılarak ödenmesi için gelmediyse ne için geldi. Ne işe yarayacak yeni sistem.

metal3
Aday Memur
08 Nisan 2025 20:18

bize dün sabah yattı

m.r_f
Şef
08 Nisan 2025 21:02

Yeni sistem ek dersler daha düzenli ve daha hızlı yapılsın diye geldi. Ancak bir sistemin ilk uygulandığı aşamada tıkır tıkır işlemesini beklemek hayalperestliktir. Bi kere insanların bu sistemi öğrenmesi ve adapte olması bile belli bir süreç ister. Oturduğunuz yerden atıp tutmağa benzemez yani. Her sistem ve yöntem değişikliğinde başta illa ki bir adım geriye atılacaktır, bir kaç ay sonrasında daha otomatikleşmiş bir işleyişe kavuşacaktır. Şşimdi aramızda illaki "önceden hazırlanıp memurları, yöneticileri eğitsinler, onlara sistemi öğretsinler" diyecek olanlar vardır. Teorik eğitim ne kadar verilirse verilsin pratik yapılmadan işleyiş oturmayacaktır.

Bu ay bayram sebebiyle de gecikme olduğunu hepimiz biliyoruz, idari izin duyurusunun son dakika yapıldığının da farkındayız. Velhasıl, bu kadar büyütmeyi doğru bulmuyorum. En azından insanları ve uygulamaları bu kadar acımasızca asıp kesmemek lazım.

Ayrıca, yanlış biliyorsam düzeltin ama ek dersin ödenmesiyle ilgili bir tarih sınırı da bulunmuyor veya ben göremedim. İnsanlar kanuna aykırı bir şey yapıyormuş gibi veryansın da edilmemeli.

yldzhmt
Şube Müdürü
08 Nisan 2025 21:29

Birader sanirim sen ogretmen degilsin. O nedenle ogretmenleri ilgilendiren bir konuda onlara "veryansin etmeyin" diye akil verme cesaretinde bulunma.

m.r_f, 2 hafta önce

Yeni sistem ek dersler daha düzenli ve daha hızlı yapılsın diye geldi. Ancak bir sistemin ilk uygulandığı aşamada tıkır tıkır işlemesini beklemek hayalperestliktir. Bi kere insanların bu sistemi öğrenmesi ve adapte olması bile belli bir süreç ister. Oturduğunuz yerden atıp tutmağa benzemez yani. Her sistem ve yöntem değişikliğinde başta illa ki bir adım geriye atılacaktır, bir kaç ay sonrasında daha otomatikleşmiş bir işleyişe kavuşacaktır. Şşimdi aramızda illaki "önceden hazırlanıp memurları, yöneticileri eğitsinler, onlara sistemi öğretsinler" diyecek olanlar vardır. Teorik eğitim ne kadar verilirse verilsin pratik yapılmadan işleyiş oturmayacaktır.

Bu ay bayram sebebiyle de gecikme olduğunu hepimiz biliyoruz, idari izin duyurusunun son dakika yapıldığının da farkındayız. Velhasıl, bu kadar büyütmeyi doğru bulmuyorum. En azından insanları ve uygulamaları bu kadar acımasızca asıp kesmemek lazım.

Ayrıca, yanlış biliyorsam düzeltin ama ek dersin ödenmesiyle ilgili bir tarih sınırı da bulunmuyor veya ben göremedim. İnsanlar kanuna aykırı bir şey yapıyormuş gibi veryansın da edilmemeli.

R. Netsk
Aday Memur
08 Nisan 2025 21:40

Bu sistem yaz tatilinde gelse ne olurdu sanki.Eğitim verirdin yöneticiler de rahatça yapardı. Veryansın yapmayı uygun görmüyormuş beyefendi. Laflara bak?

m.r_f, 2 hafta önce

yldzhmt
Şube Müdürü
08 Nisan 2025 21:43

Hcm dikkate almayin kendisi ogretmen degil

R. Netsk, 2 hafta önce

Bu sistem yaz tatilinde gelse ne olurdu sanki.Eğitim verirdin yöneticiler de rahatça yapardı. Veryansın yapmayı uygun görmüyormuş beyefendi. Laflara bak?

08 Nisan 2025 23:17

Öğretmen olmasa da çok mantıklı bir açıklama yapmış. Dediği şeyler yanlış mı ?

yldzhmt, 2 hafta önce

Hcm dikkate almayin kendisi ogretmen degil

R. Netsk
Aday Memur
08 Nisan 2025 23:23

Emeğin karşılığının geç yatması ne kadar mantıklı ? Bahaneler bitmiyor zaten hiç .

Sakaryalı540, 2 hafta önce

Öğretmen olmasa da çok mantıklı bir açıklama yapmış. Dediği şeyler yanlış mı ?

berkaydal
Şube Müdürü
09 Nisan 2025 01:25

Hacı dayı insanlar artık yapay zekaya geçti. Binlerce satırlık kodlar bir promptla hallediliyor, saatlerce uğraştırılan düzenlemeler hiç yoktan var ediliyor. Minimalist odaklı insanları yormayan, kolay, kullanışlı, basit işlemler ön plana çıkıyor.

Yıl 2025. Sen anlatmağa çalışıyon be abi. 80'ler kafası ile teknoloji yorumlanmaz.

Ayrıca ek dersin bir tarihi yoksa olsun artık. Ayıp yav. Bundan 15 yıl önce biz daha düzgün ödemeler alırdık. Ek dersin geciktiğini hatırlamıyorum bile.

Bırak eleştirsin abi insanlar. Eleştirmeden mevcuttan şikayet etmeden toplumlar gelişmez.

m.r_f, 2 hafta önce

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
09 Nisan 2025 07:02

peygamber efendimiz bir çalışanın emeğinin karşılığını alınteri kurumadan ödeyiniz diye buyurmuştur. . bu yüzden geç yatırılması dinen de hoş değil.

fokyay
Şef
09 Nisan 2025 07:11

Gece yatmış

Beyazrus
Aday Memur
09 Nisan 2025 09:25

İzmir hala yatmadı

kacarsu
Şef
09 Nisan 2025 09:55

Ankara da hala yatmadı ve şu proje okulları toptan kapanır tüm hocaları da ile çekilir inşallah

m.r_f
Şef
09 Nisan 2025 11:27

Malesef dediğiniz gibi olmuyor, insan kontrolünü, maaliyesini, ödenek istemesini, ıslak imzasını, cartını curtunu şart koyuyorlar.

Ben yıllarca hastanelerde yazılım işlerine baktım, ek ödeme için de benzerleri yaşanıyordu. Her yeni sistem insan kontrolü şartı olduğu sürece ilk etapta bir adım geri götürmeye muhtaçtır.

Yaz aylarında yapılsaydı diyen arkadaşa da tekrar ediyorum; teorik eğitim asla yeterli değil, pratik yapmadan oturmuyor.

Aslında sorun şu; belli bir tarih olmaması. Yönetmeliğe her ayın ek dersi sonraki ayın 15 inde ödenir diye yazsalar kimsenin gıkı çıkmaz. Ama bu şekilde üçünde değil beşinde yatınca isyan bayrağı çekiliyor.

Biraz da empati lazım, herkes bayram tatiline çıkmış, mesai başlayalı 3. gün. Bazı personeller izin günlerinde çalışıp işleri yetiştirmeye çalışıyor, sizler 2. günde isyan bayrağını çekiyorsunuz. Zaten ödenek iste, maliyeden onay al bunlar 2-3 günden aşağı sürmüyor.

berkaydal, 1 hafta önce

Hacı dayı insanlar artık yapay zekaya geçti. Binlerce satırlık kodlar bir promptla hallediliyor, saatlerce uğraştırılan düzenlemeler hiç yoktan var ediliyor. Minimalist odaklı insanları yormayan, kolay, kullanışlı, basit işlemler ön plana çıkıyor.

Yıl 2025. Sen anlatmağa çalışıyon be abi. 80'ler kafası ile teknoloji yorumlanmaz.

Ayrıca ek dersin bir tarihi yoksa olsun artık. Ayıp yav. Bundan 15 yıl önce biz daha düzgün ödemeler alırdık. Ek dersin geciktiğini hatırlamıyorum bile.

Bırak eleştirsin abi insanlar. Eleştirmeden mevcuttan şikayet etmeden toplumlar gelişmez.

tolgaerdemli
Aday Memur
09 Nisan 2025 14:08

Şehitkamil bu gece yattı
Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi