Editörler : crops35

since2024
Aday Memur
16 Nisan 2025 10:29

dostum lisans mezunu olarak atanıp 2 yıllık dediğin gibi bir teknikerlik okursa ünvanını değiştirebilir mi ?
zirmüh64, 1 ay önce

Evet bürocular 45 alıyor fakat asgari ücret alıyorum demişsiniz aradaki fark ile her türlü kira vs. giderler karşılanır. Ayrıca özel sektörün stresini çekmezsiniz. Varsa eğer çalışacağınız yerde döner sermaye, ilave teşvik primi gibi ödemeler veya belediye memurlarının sosyal destek primi ödemeleri gibi ilaverle maaşınız 3-5 bin artabilir. Ayrıca özel sektörde izin kullanmak sıkıntıdır kamuda izin almak da rapor almak da çok sıkıntı değil eğer problemli idareciniz olmazsa. Kamu'nun bir avantajı da atanacağınız her yerde en kötü ihtimalle 3 yılda bir ünvan değişikliği sınavı açılacaktır. 2 yıllık bir önlisans açıköğretim veya örgün bilgisayar teknikerliği, ziraat teknikerliği, elektrik teknikerliği gibi bölümlerle (Bölümler Kurumunuzun normuna göre değişir)teknikerlik ünvanı alırsınız. Bu da en kötü ihtimalle 62 bin ve üzeri maaş demek. Bölümünüz sağlık hizmetleri sınıfı olduğu için kesinlikle kamu diyorum.

16 Nisan 2025 15:36

Sen kimsin hayırdır çift diplomalılardan korkmuyoruz haksızlıklara laf ediyoruz aöf kim oluyor da bizim 4 yıl dirsek çürüttüğümüz 4 yıl okula gittiğimiz iibfyi aöften mezun ediyor sınavsız 2. Üniversite filan diyor bize sordu mu aöf iibf oluyorsa aöf mühendislik odyo psikiloji hukuk tıp eczacılık vs de açsınlar hodri meydan bunları açıp kısa sürede mezuniyet hakkı yaz okulu da versinler arkadaş ben buna karışıyım bizim fakülteyi iibfyi ikinci üni diyip sınavsız açıyorlar ondan sonra 8 ünitelik pdf yayınlayıp her yıl aynı soruların ışıklarını vs değiştirerek sınıf geçiriyorlar aynı şeyi tıpta mühendislik vs de yapın o zaman diyoruz sorsak hak derseniz siz samimiyseniz üni sınavına girer örgün de iibf okurdunuz aöf haksızlıktır o kadar haa istediğin kadar reklam yap çok da lülü çok da fifi benim rahatsız olduğum konu çifte standard aöf iibf mantığı işte budur!!

the back of furkan, 1 ay önce

neden bu çift diplomalardan korkuyorsunuz ki. neyse ünvan değişikliği ve görevde yükselme var ilerisi için (uzmanlık şeflik). herkesin yolu açık olsun.

16 Nisan 2025 15:44

Sen istediğin kadar aöf iinf reklamı yap bunu tercih edecek mühendisler zaten özelde başarı sağlayamlar kendi çevreme bakıyorum mühendis olup bürocu olan yok 3 tane temelden mühendis kadrosuna atanan var bürocu ya da düz değil geri kalanı yurt içi yurt dışı şirketlerde sizin hayal edemeyeceğiniz ortam ve maaşlarda çalışıyor kimisi mühendislik üzerinden sanayici fabrikatör olmuş kimisi pilot oldu vs sen zaten senin gibi en baştan bu yolu seçecek olanı ikna edersin ki onlara reklam yapmana da gerek yok onlar zaten bu yolun yolcusu 100 mühendisten 3-5 kişi yani daha da ban çift diploma filan yazma sana anlattık bin defa örgün iibf mezunu olarak benim bölümümü ezberci bi sistemle aöfe düşürüyorlarsa tüm bölümlere yapsınlar da hakkaniyet olsun diyoruz nokta!!

the back of furkan, 1 ay önce

neden bu çift diplomalardan korkuyorsunuz ki. neyse ünvan değişikliği ve görevde yükselme var ilerisi için (uzmanlık şeflik). herkesin yolu açık olsun.

the back of furkan
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 18:16

memur forumunda gezip özel sektör övmek nasıl bir tezat. madem heveslisin o 4 sene dirsek çürüttüğün o müthiş iibf diploman ile şirket kurup parayı vur niye bu forumdasın. biz vizyonsuzlar olarak iibf diploması ile atanalım işte boş ver sen daha güzel kariyer yaparsın özel sektörde.

memurolacam19, 1 ay önce

Sen istediğin kadar aöf iinf reklamı yap bunu tercih edecek mühendisler zaten özelde başarı sağlayamlar kendi çevreme bakıyorum mühendis olup bürocu olan yok 3 tane temelden mühendis kadrosuna atanan var bürocu ya da düz değil geri kalanı yurt içi yurt dışı şirketlerde sizin hayal edemeyeceğiniz ortam ve maaşlarda çalışıyor kimisi mühendislik üzerinden sanayici fabrikatör olmuş kimisi pilot oldu vs sen zaten senin gibi en baştan bu yolu seçecek olanı ikna edersin ki onlara reklam yapmana da gerek yok onlar zaten bu yolun yolcusu 100 mühendisten 3-5 kişi yani daha da ban çift diploma filan yazma sana anlattık bin defa örgün iibf mezunu olarak benim bölümümü ezberci bi sistemle aöfe düşürüyorlarsa tüm bölümlere yapsınlar da hakkaniyet olsun diyoruz nokta!!

furyschopen
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 23:04

nick de :memurolacam
memurolacam19, 1 ay önce

İstersen bin defa aöf oku bin defa bürocu düz memur ol donanımlı mühendisler senin kazandığına bi yeri ile gülüyor herkese de aöf reklamı yap çok da lülü çok da fifi ahahaha!!

happydays000
Aday Memur
17 Nisan 2025 00:11

peki sen necisin hocam?
memurolacam19, 1 ay önce

Daha geçenlerde hiç tanımadığım bi mühendis yaşadığım şehre gelmiş ben çay içerken yanıma sokuldu buralı mısın iş için geldim arta kalan zamanımda şirketin tuttuğu otelde sıkıldım çıktım bu şehirde nereleri gezebilirim dedi bi saat sohbet ettik memurluğu düşünüyor mu diye sordum yok dedi adam cmt pazarı tatil sabah 8 akşam 6 bi şirkette mühendis ve 100 k üzeri maaş alıyor bu muhabbet dönmediyse sevdiklerim ölsün senin gibiler için mühendislik bitmiş yan gelip yatmak isteyenler için bitmiş kuzenim de makine mühendisi fabrikada çalışmak yerine yıllardır bi süpermerketlerde kasiyer olarak çalışıyor 10 yıldır filan fabrikada sorumluluk almak zor geliyor oluyor böyleleri başka makina mühendisi arkadaşlarım köşeyi döndü emrinde 100 kişi çalışıyor ya da yurt dışında deli paralara çalışıyor mühendisliklik kişiye göre bitti bizzat kuzenimle tanıştırırım adam mühendis ancak kasiyerlik yapıyor fabrika ağır diyor işte mühendis var mühendis var aynen bu arada isterseniz 100 defa aöf iibf bitirin bürocu olun umrumda değil ben mühendislik okusam asla bürocu olmazdım o kadar!!

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi