Editörler : gül-feşan
09 Nisan 2025 15:23

Polislik'ten düz memurluğa geçiş

Sevgili memur arkadaşlar internette bayağı araştırdım ancak kesin bir sonuç bulamadım. Hali hazırda polis memuruyum ve 39 yaşındayım. Derece kademe olarak 2/1 im. 35 yaş şartı olan bazı yerler var. 2026 yılındaki yapılacak olan kpss ye girmeyi düşünüyorum şimdiden çalışmaya başlayacağım. Sorum şu B grubu ataması için bir yaş şartı varmı? Sınava girip yeterli puanı aldığımda prosedür ilk kez memur olacaklar gibi mi işliyor yani önce sözleşmeli başlayıp sonra kadroya mı geçiliyor? Nüfus memuru olabilir kyk olabilir ne biliyim şoförlük vs vs hiç farketmez yeterki çalışma saati düzgün olan bir yer olsun geçmeyi düşünüyorum. Temizlik görevlisi arkadaşlar sakın yanlış anlamasın ancak hademe vs vs hepsini düşünüyorum. İşleyiş vs nasıl olur birde bu pozisyonlar için kpss 80 yeterli olur mu? Uzun yıllardır ders çalışmıyorum ancak geçen bir sınava girdim ağırlık sözeldi 83 aldım buda beni iştahlandırdı. Bu yaştan sonra bana kalkıp seni alamayız derler mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum hepinize iyi günler dilerim.

09 Nisan 2025 16:36

Merkezi atamada yaş şartı yok. sadece icra memurluğunda var. atamalar direkt ösym üzerinden puan esasına göre yapılıyor. mülakat vs yok.

merkezi atama puanlarına burdan bakabilirsin üstad.

https://kpss.memurlar.net/kpssrobotu/2024/2/

Merkezi atamadaki kadroların hepsi kadrolu. sözleşmeli alımlar farklı oluyor.

Nüfus uzun süredir alım yapmıyor. alınca sözleşmeli 4b alıyor

kyk sözleşmeli 4b alıyor ve genelde yaş şartı oluyor.

şoförlük, temizlik görevlisi , hademe genelde ortaöğretim kpss ile alıyor. eğer lisans mezunuysan bu alımlara başvuramazsın.

şimdi benim sana sorum var üstad. mezuniyetin nedir? ona göre sana yardımcı olcam.

Proletariat
Daire Başkanı
09 Nisan 2025 17:19

Cevap için çok teşekkür ederim. iktisat bölümü mezunuyum 4 yıllık. 2010 yılında mezun oldum akabinde kpss 74 küsur alıp polisliğe başvurmuştum 11 yıldır polis memuru olarak görev yapıyorum ancak emeklilik ve yaş haddi olan 55 yaşını bu meslekte görmem zor gibi duruyor çok yıpratıcı olmaya başladı. Maaşım 40 olsun zerre umurumda değil ama insani çalışma şartları olsun. Birde 2004 sigorta girişim var eğer bir daha eyt çıkarsa 4 yıl üniversite ve askerliğimi saydırıp 7000 gün primi doldurmaya 4 5 senem kalıyor eğer yaş şartı getirmeyip bir önceki eyt gibi doldurulduğu anda emeklilik hakkı verilirse zaten sıkıntım kalmaz 20 lira versinler emekli olurum gider hatanın birkaç günü çalışıp gine o emekli maaşı 40 küsura gelecek.
the back of furkan, 10 ay önce

Merkezi atamada yaş şartı yok. sadece icra memurluğunda var. atamalar direkt ösym üzerinden puan esasına göre yapılıyor. mülakat vs yok.

şoförlük, temizlik görevlisi , hademe genelde ortaöğretim kpss ile alıyor. eğer lisans mezunuysan bu alımlara başvuramazsın.

şimdi benim sana sorum var üstad. mezuniyetin nedir? ona göre sana yardımcı olcam.

09 Nisan 2025 23:04

üstad bu koşullarda ortaöğretim ya da önlisans KPSS ile atanamazsın. lisans KPSS'ye girip 80+ bi puan alırsan şehir tercihin de yoksa iktisattan atanırsın. bölüm güzel. hatta polis maaşına denk memuriyetler var kitler mesela. ama 85+ alman lazım. lojman ve imkanı da var. merkezi aramada dediğim gibi icra memurluğu hariç yaş şartı olan bi kadro yok. bu saatten sonra tek yapman gereken çalışmak.
Proletariat, 10 ay önce
Cevap için çok teşekkür ederim. iktisat bölümü mezunuyum 4 yıllık. 2010 yılında mezun oldum akabinde kpss 74 küsur alıp polisliğe başvurmuştum 11 yıldır polis memuru olarak görev yapıyorum ancak emeklilik ve yaş haddi olan 55 yaşını bu meslekte görmem zor gibi duruyor çok yıpratıcı olmaya başladı. Maaşım 40 olsun zerre umurumda değil ama insani çalışma şartları olsun. Birde 2004 sigorta girişim var eğer bir daha eyt çıkarsa 4 yıl üniversite ve askerliğimi saydırıp 7000 gün primi doldurmaya 4 5 senem kalıyor eğer yaş şartı getirmeyip bir önceki eyt gibi doldurulduğu anda emeklilik hakkı verilirse zaten sıkıntım kalmaz 20 lira versinler emekli olurum gider hatanın birkaç günü çalışıp gine o emekli maaşı 40 küsura gelecek.

Hector26
Aday Memur
10 Nisan 2025 13:39

Şefim ya karakolda yada trafikte çalışıyor ama ispat edemem :)

Proletariat
Daire Başkanı
10 Nisan 2025 13:44

Açıkçası bana en mantıklısı hep koruma çevik karakol ve devriye ekipler mantıklı gelmiştir zira operasyonel şubelerdede çalıştım ama kafa çok yoğun oluyor şu an ceraimi düşük bir yerde çalışıyorum:)
Hector26, 10 ay önce

Şefim ya karakolda yada trafikte çalışıyor ama ispat edemem :)

Sansasyonell
Aday Memur
10 Nisan 2025 17:31

Nüfus yeni alım yaptı hocam, kykda ise yaş şartı yok

the back of furkan, 10 ay önce

Proletariat
Daire Başkanı
10 Nisan 2025 18:32

Çok teşekkür ederim. Peki nüfus ve kyk kaç ile kapattı? merkezi alım mı yoksa açıktan alım mı yapıldı birde taban puan hakkında bilginiz varmı? Teşekkür ederim
Sansasyonell, 10 ay önce

Sansasyonell
Aday Memur
10 Nisan 2025 19:08

Hocam nüfus memurluğuna önlisanstan alım yaptılar ama kyk memurluğu sizin bölümde 80 civarı (79-80) ile kapattı

Proletariat, 10 ay önce
Çok teşekkür ederim. Peki nüfus ve kyk kaç ile kapattı? merkezi alım mı yoksa açıktan alım mı yapıldı birde taban puan hakkında bilginiz varmı? Teşekkür ederim
10 Nisan 2025 19:27

kyk mülakatlı alım yaptı doğru

ama nüfus hatırlamıyorum

Sansasyonell, 10 ay önce

since2024
Aday Memur
11 Nisan 2025 09:15

atabiliyorsan kendini hastanede bi memurluğua at, genelde 09.00-16.00 çalışıyorlar bir de genelde birbirlerini idare ediyorlar, sabahçı ve öğlenci şeklinde :)

Proletariat
Daire Başkanı
11 Nisan 2025 09:16

İktisat mezunuyum hocam keşke sağlık alanında çalışacağım bir bölüm okumuş olsaydım.
since2024, 10 ay önce
atabiliyorsan kendini hastanede bi memurluğua at, genelde 09.00-16.00 çalışıyorlar bir de genelde birbirlerini idare ediyorlar, sabahçı ve öğlenci şeklinde :)

since2024
Aday Memur
11 Nisan 2025 09:17

mesela hangisini okumak isterdiniz hocam
Proletariat, 10 ay önce
İktisat mezunuyum hocam keşke sağlık alanında çalışacağım bir bölüm okumuş olsaydım.

Proletariat
Daire Başkanı
11 Nisan 2025 09:18

İlk sıraya tıbbi sekreterlik yazardım:)
since2024, 10 ay önce
mesela hangisini okumak isterdiniz hocam

since2024
Aday Memur
11 Nisan 2025 09:20

hocam yok ya ilk sıraya diyetisyen,psikolog sonrasında yerine göre fizyoterapistler inanılmaz rahat çalışıyo, çevre sağlığı, sosyal hizmet gibi daha iyi olurmuş.
Proletariat, 10 ay önce
İlk sıraya tıbbi sekreterlik yazardım:)

egop0
Şef
15 Nisan 2025 23:07

Gelir Uzman Yardımcısı unvanları toplu bayağı alımları oluyor onları da takip edebilirsiniz

akbastalha8787
Aday Memur
16 Ocak 2026 21:58

Ben de iktisat mezunuyum 39 yasindayim . 10 yilldir emniyetteyim .kpss yi kazaninca ilisik kesip gidebiliyormuyuz . 6 ay veya 1 yil oncesinden istifa etmek gerekiyormu bu durum benim umudumu kesiyor 1 yill issiz kalinmasi problem

furkan yedek, 10 ay önce
üstad bu koşullarda ortaöğretim ya da önlisans KPSS ile atanamazsın. lisans KPSS'ye girip 80+ bi puan alırsan şehir tercihin de yoksa iktisattan atanırsın. bölüm güzel. hatta polis maaşına denk memuriyetler var kitler mesela. ama 85+ alman lazım. lojman ve imkanı da var. merkezi aramada dediğim gibi icra memurluğu hariç yaş şartı olan bi kadro yok. bu saatten sonra tek yapman gereken çalışmak.
17 Ocak 2026 01:46

yok direkt geçersin

akbastalha8787, 3 hafta önce

Ben de iktisat mezunuyum 39 yasindayim . 10 yilldir emniyetteyim .kpss yi kazaninca ilisik kesip gidebiliyormuyuz . 6 ay veya 1 yil oncesinden istifa etmek gerekiyormu bu durum benim umudumu kesiyor 1 yill issiz kalinmasi problem

VHKİ-MEB
Şef
17 Ocak 2026 14:01

Kurum içinde unvan değişikliği olmuyor mu size? Emniyette vhki vs. olamaz mısınız?

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi