Editörler : crops35
10 Nisan 2025 16:25

Çalışma Şartları ve Tavsiyeler. Zabıt Katipliği vs Gümrük Muhafaza Memurluğu

Öncelikle herkese iyi günler. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum.

Kpss P3 : 75

Zabıt katipliği (Bursa) için hazırlanıyorum. Klaveyemi geliştirdim (140-170 kelime arasında yazıyorum) Geçmiş yıllara baktığım zaman puanım ve klavye skorum yeterli olacak gibi duruyor fakat alım henüz gelmediği için şansımı arttırmak adına Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğuna başvurdum. (Geçen alımda mülakata çağrılan minumum puan 70 ) Büyük ihtimalle mülakata çağrılacağım. Size sormak istediğim soru bu iki seçenek arasından hangisini tercih etmem daha mantıklı .

Yaş : 27 Medeni Durumum Bekar ve Bursa da ikamet ediyorum . Bunları göz önünde bulundurarak maaş- işyükü vs. her türlü öneri ve tavsiyelerinize açığım

Sansasyonell
Aday Memur
10 Nisan 2025 17:29

Kardeşim ikisi de zor memurluklardan öncelikle bunu bilmelisin. Gümrükte sınıra verirler, rotasyon, gece görevi, para işleri vs vardır. Rüşvet çok döner hatta son zamanlarda bununla ilgili operasyon yapıldı. En çok istifa edilen memurluklardan biridri. Zabıt katipliğinde ise amir mobbingi, düşük maaş (45-46 bin), mesainin uzaması, iş yoğunluğu, otopsiye girme gibi durumlar var. Ben olsam puan yükseltip düz memurluğa oynardım.

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Nisan 2025 10:19

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Memur Ağrı - 83.098

merkezi alımda en son atanan kişinin puanı bu

imagination7
Aday Memur
11 Nisan 2025 11:38

Hocam 2024 p3-83,19 puan ile memur olarak atanılır mı sizce? Kit ya da diğer kurumlara

the back of furkan, 1 ay önce

canmurat16
Aday Memur
11 Nisan 2025 12:24

Hocam cevabınız için teşekkürler fakat 2 sene daha kaybedecek ortamım yok maalesef. Önceliğim şartlar kötüde olsa bir düzen kurmak. Sonrasına sonra bakabileceğim

Sansasyonell, 1 ay önce

Kardeşim ikisi de zor memurluklardan öncelikle bunu bilmelisin. Gümrükte sınıra verirler, rotasyon, gece görevi, para işleri vs vardır. Rüşvet çok döner hatta son zamanlarda bununla ilgili operasyon yapıldı. En çok istifa edilen memurluklardan biridri. Zabıt katipliğinde ise amir mobbingi, düşük maaş (45-46 bin), mesainin uzaması, iş yoğunluğu, otopsiye girme gibi durumlar var. Ben olsam puan yükseltip düz memurluğa oynardım.

the back of furkan
Şube Müdürü
11 Nisan 2025 15:20

bölüm ne üstad

imagination7, 1 ay önce

Hocam 2024 p3-83,19 puan ile memur olarak atanılır mı sizce? Kit ya da diğer kurumlara

slm08
Daire Başkanı
11 Nisan 2025 16:41

hangisinin maaşı iyise ona git para herşey bu zamanda

Phantom06
Memur
11 Nisan 2025 19:09

memleketinde zabıt katipliği onun dışında gümrük muhafaza açık ve net maaş farkı var ama memleketinde evin vs varsa zabıt katibi

Sansasyonell
Aday Memur
11 Nisan 2025 20:12

Zabıt katipliğindense cte katipliği daha rahat

Phantom06, 1 ay önce
memleketinde zabıt katipliği onun dışında gümrük muhafaza açık ve net maaş farkı var ama memleketinde evin vs varsa zabıt katibi

Sibel.l
Aday Memur
11 Nisan 2025 20:51

Arkadaşım bursa bam da zabıt katibi yerinden çok memnun bam deneyebilirsiniz hocam adliyeden daha iyi olduğunu söylüyor onun da kendi memleketi

canmurat16, 1 ay önce

Hocam cevabınız için teşekkürler fakat 2 sene daha kaybedecek ortamım yok maalesef. Önceliğim şartlar kötüde olsa bir düzen kurmak. Sonrasına sonra bakabileceğim

Sibel.l
Aday Memur
11 Nisan 2025 20:54

Merkezi iibf Rize çay işletmeleri 82.7 kapattı iktisat işletme. Ağrı şeker 83.3 kapattı.

12 Nisan 2025 19:08

2sini de gören biri olarak adliye (mübaşir) gümrük (memur). Adliye derim kesinlikle. Su an gümrükte memurum 2026 kpss ye hazırlanmak zorundayım tekrar. Adliyeden dusuk maas kotu sartlar diye istifa etmistim se gümrüğün yanında hicbir sey he su an kapıdayım iç gümrükler rahat vs deniliyor ama bilemiyorum rotasyon süresi beklenmez kpss 26ya kadar dayanacam

pdsude
Aday Memur
12 Nisan 2025 20:06

Şartlar neden kötüydü mübaşirlikte hocam

Sanat eleştirmeni, 1 ay önce

2sini de gören biri olarak adliye (mübaşir) gümrük (memur). Adliye derim kesinlikle. Su an gümrükte memurum 2026 kpss ye hazırlanmak zorundayım tekrar. Adliyeden dusuk maas kotu sartlar diye istifa etmistim se gümrüğün yanında hicbir sey he su an kapıdayım iç gümrükler rahat vs deniliyor ama bilemiyorum rotasyon süresi beklenmez kpss 26ya kadar dayanacam

the back of furkan
Şube Müdürü
13 Nisan 2025 18:46

üstad kendim için konuşuyorum maaşı 657 4b maaşı. kite göre düşük. duruşma günleri sürekli bi koşuşturmaca. katibe göre çok çok iyi tabii. zaten onlar düşük puanlarla giriyorlar ve mübaşirleri pek sevmiyorlar.

pdsude, 1 ay önce

16 Nisan 2025 21:18

Sorumluluk, risk olarak bakılırsa sadece kötü bir yanı yok beklentinizle alakali diyebilirim. Onun harici duruşma kesif yogunluğu ayni anda 5-10 avukat, vatandaş soru sorardı durusma salonu kapisini acinca bi de triplere girerlerdi😅 fiziki getir gotur isi biraz hizmetli gibi amirine bagli cok daha kotulesebilme ihtimali var! Hicbir meslege kotu bakmiyorum gayet onur duyarak yaptim ben de fakat lisans mezunu biri için cok tavsiye edilebilir bir yanı yok. cok guzel uni.lerden, fakultelerden mezun devrelerim oldu ama orada mubasire bakis acisi degisik, 70 puan zar zor alip klavye calisarak memur olmus arkadaslarin 85-90 puanlarla atanan mubasirlere degisik tavirlari olabiliyor can sıkıcı bir durum genelleme yapmiyorum cok iyi anlasilabilecek degerli arkadaslar da var ama bir kısım kafayi yediriyor insana

pdsude, 1 ay önce

Sansasyonell
Aday Memur
17 Nisan 2025 11:55

Evet mübaşir hizmetli gibi zaten hiçbi vasfı yok

Sanat eleştirmeni, 1 ay önce

Sorumluluk, risk olarak bakılırsa sadece kötü bir yanı yok beklentinizle alakali diyebilirim. Onun harici duruşma kesif yogunluğu ayni anda 5-10 avukat, vatandaş soru sorardı durusma salonu kapisini acinca bi de triplere girerlerdi😅 fiziki getir gotur isi biraz hizmetli gibi amirine bagli cok daha kotulesebilme ihtimali var! Hicbir meslege kotu bakmiyorum gayet onur duyarak yaptim ben de fakat lisans mezunu biri için cok tavsiye edilebilir bir yanı yok. cok guzel uni.lerden, fakultelerden mezun devrelerim oldu ama orada mubasire bakis acisi degisik, 70 puan zar zor alip klavye calisarak memur olmus arkadaslarin 85-90 puanlarla atanan mubasirlere degisik tavirlari olabiliyor can sıkıcı bir durum genelleme yapmiyorum cok iyi anlasilabilecek degerli arkadaslar da var ama bir kısım kafayi yediriyor insana

17 Nisan 2025 22:01

Yaptığı is vasıf gerektirmiyor mübaşirin evet ama birileri o işi yapmak zorunda hem mevzuatta yer alıyor hem de hakimin/kalemin işini kolaylaştırıyor. günümüzde yani 2020-2022 aralığı öyleydi lisans kpss 85-90 arası puanlarla atanıyordu mübaşirler. Ben 85le atandım mesela 70'le zar zor atanan kopyala-yapıştır yazı yazan kişinin/kişilerin boş egosunu çekemedim (istifa etmemdeki sebep) ki benim kalemde efsane ortam vardı hepimiz arkadaştık, fakat ayda 1 ceza nöbetine falan giderdim çekilecek hali hiç yok. açık liseyi ya da aöf ü zar zor bitirmiş eleman küçük aklıyla görevde alçalma sınavıyla mübaşir olcam derdi :D kaçla atandığını sorunca 70 71 ama klavyede 1.liğı varmış :D . 90 la atanan mühendis arkadaşlar da vardı durusma salonu kapısında üst perdeden bakan avukatların mezun olduğu hukuk u kitapçığı koklayarak kazanabilirdi zamanında mühendisliği seçmiş sonuç kpssden 90 da alsa 92 de alsa kadro açılmıyor mühendise mübaşir olmuş :) anlatmak istediğim iş tanımını kenara koyarsak vasıf olarak çoğu mübaşir benim dönemde çok daha iyiydi yapılan iş zaten fiziki işlerken bir de bu tarz yaklaşımlar sinir bozucuydu benim için. Bu arada genelleme yapmıyorum hem personelden hem avukatlardan gayet normal insanlar da var hatta çok iyi arkadaş da oluyorsun fakat küçük sinek mide bulandırıyor bazı şeyleri belli yere kadar çekebiliyor insan bu benim bakış açım. Kiminin umrunda olmayabilir işini yapar geçer takmaz böyle şeyleri keşke ben de öyle yapsaydım :) gümrükte iş yoğunluğu ve stresi yaşayacağıma her gün ayrı aksiyonlu, dosya getir götür yapsaydım. İlk mesajımda dediğim gibi beklentinle alakalı bir durum. Sonuç olarak adliye de gümrük de son çare olmalı ikisi arasında da adliyeyi seçmek genel olarak daha mantıklı kapıda tırların arasında (kapılarda yolluk düşüktür)65-70k alacağıma 45 k ya müzekkere yazmak duruşmaya çıkmak ya da dosya taşımak çok daha az stresli

Sansasyonell, 1 ay önce

Evet mübaşir hizmetli gibi zaten hiçbi vasfı yok

imagination7
Aday Memur
18 Nisan 2025 12:54

Hocam görmedim mesajı k.b. uluslararası ilişkiler. İşletme-iktisat kıyasla daha az kadro veriliyor diye biliyorum.

bölüm ne üstad

the back of furkan
Şube Müdürü
18 Nisan 2025 14:10

açılan kadroya göre atanma ihtimali var üstad

imagination7, 1 ay önce

Hocam görmedim mesajı k.b. uluslararası ilişkiler. İşletme-iktisat kıyasla daha az kadro veriliyor diye biliyorum.

imagination7
Aday Memur
18 Nisan 2025 16:54

Taşkömürü kurumu GM 84.12 ile kapattı 2024/2'de.

Benim puan 83.19

Kısmet değilmiş. Bu gibi genel müdürlüklerin çalışma şartları nasıldır bilginiz var mı hocam?

açılan kadroya göre atanma ihtimali var üstad

the back of furkan
Şube Müdürü
18 Nisan 2025 18:49

lojmanı bilmiyorum ama maaş 53k

imagination7, 1 ay önce

Taşkömürü kurumu GM 84.12 ile kapattı 2024/2'de.

Benim puan 83.19

Kısmet değilmiş. Bu gibi genel müdürlüklerin çalışma şartları nasıldır bilginiz var mı hocam?

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi