Editörler : Pangaea
11 Nisan 2025 14:59

Proje okulu atamaları genel olarak profesyonelce yapılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığında güzel şeyler de oluyor. Sessiz sedasız, hiç tartışmaya girmeden, işini çok iyi yapan kaliteli insanların orada olduğunu hissedebiliyoruz. Proje okulu atamalarında, kimsenin gözünün yaşına bakmadan ve baskılara aldırmadan, nitelikli öğretmenleri seçip, toplayıp, proje okulllarına atadılar.

Proje okulu atamalarında yıllardır devam eden tartışmaları bitirdiler. Okul müdürlerinin ve sendikaların sistemi kötüye kullanmasının önüne geçtiler. Müdür kendi kafasına göre niteliksiz bir öğretmeni, tanıdık/arkadaş/sendikacı diyerek proje okuluna alamıyor artık.

Malum sarı sendikacıların istediği adamlara bile görev vermemişler, hepsi şaşkın şaşkını bakıyor. Bazı branşlarda bırakın okul müdürünü, ilçeyi, il müdürlüğünü bile dinlemeden, direkt Bakanlığın belirlediği kişiyi atamışlar. Niteliksiz ve öğrenciye faydası olmayacak öğretmeni sırf sarı sendikadan diye neden proje okuluna atasınlar? Yazık değil mi oradaki çocukların geleceğine?

Bu yıl proje okulu atamalarında, okul müdürlüklerinin, ilçe, il müdürlüklerinin görüşleri, önerileri, listeleri dikkate alınarak, Bakanlık da tercih eden öğretmenleri araştırarak makul bir atama yapıldı. Okul türüne, branşa, bölgeye göre küçük farklılıklar olabilir. Ancak genelde profesyonelce ve makul bir atama yapıldı. İstisnaları olabilir.

Emekliliği gelmiş, öğrenci için çabalamayan, bir şekilde proje okuluna düşüp orada gün dolduranlar şutlanmış. Hizmet puanının yüksek olması, 25 yıllık öğretmen olmak, proje okulu için bir anlam ifade etmiyor.

Akilbey
Aday Memur
11 Nisan 2025 15:38

Proje okulu atamaları, hiç bir değerlendirme kriterine ve bilimsel yönteme dayanmadan, tamamen Okul Müdürlerinin keyfine ve isteğine göre yapılmıştır. Bir kişinin, kendi keyfince seçimler yaparak, insanları mağdur etmesi; en basit tabirle zulümdür. Bu okullar kimsenin babasının çiftliği değildir ve hiç kimseye kendi keyfine göre; insanların hayatıyla oynama yetkisi, verilmemelidir.

eshil86
Aday Memur
11 Nisan 2025 17:09

Güzel ironi yapmışsın hocam, verdim artı oyunu

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 17:39

Bu yıl okul müdürlerinin keyfine ve isteğine göre yapılmadı, yukarıda onu anlatmaya çalıştık. Sendikaları bile dinlememişler.

Okulu tercih edenleri ilçe, il ve bakanlık incelemiş ve en nitelikli öğretmeni yerleştirmişler. Duyumlarıma göre genelde alan sınavı ile atanan genç öğretmenler tercih edilmiş.

Akilbey, 1 hafta önce

Proje okulu atamaları, hiç bir değerlendirme kriterine ve bilimsel yönteme dayanmadan, tamamen Okul Müdürlerinin keyfine ve isteğine göre yapılmıştır. Bir kişinin, kendi keyfince seçimler yaparak, insanları mağdur etmesi; en basit tabirle zulümdür. Bu okullar kimsenin babasının çiftliği değildir ve hiç kimseye kendi keyfine göre; insanların hayatıyla oynama yetkisi, verilmemelidir.

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 17:41

İroni değil, gerçekleri yazdım.

eshil86, 1 hafta önce

kuyumuzukazıyorlar
Aday Memur
11 Nisan 2025 18:07

Hangi ülkede olmuş bu? Ben norm fazlası olduğumdan maaş karşılı iyi projede resen görevliyim bu dönem, dayısı ağası olan açıklandığında bir bir ulu orta torpillerinden bahsettiler be.. bazı branşlarda mv tanıdığın yoksa kurtarmıyor dendi, ha bazılarında da işe yarayan, çalışkanlığıyla öne çıkan hocaların, aynı yerinde müdürleri sayesinde kaldığı da konuşuldu.. onlara zaten kimsenin bişey dediği yok.. ama müdürler kendileri seçmiş.. orda kimse bunları ulu orta konuşmaktan çekinmiyor.. tabiki ihtiyaç halinde aklı başında müdürler de gerekeni şutlayıp yerine kayırmasız atama istemiş olabilirler.. ama kaç tanesi ve kaç branşta gerçekleşen bir durumdur!!

yldzhmt
Şube Müdürü
11 Nisan 2025 18:46

Nerede olmus bunlar. Hangi hayal dunyasinda yaziyorsun.

Benim sahit oldugum okulda en dusuk hizmet puani olan, 10 yillik deneyimli, simdiye kadar hicbir proje yapmamis, yuksek lisans yapmamis biri peoje okuluna atandi. Kendiside sendika yetkilisinin adini verdigini soyluyor. Burda peofesyonellik yok.

Ildeki fen lisesindeki 20-25 yillir gorev yapan kadronun yarisi da tekrar atanmayip il emrine verildi. Bu guzel oldu bence. Adamlar iyice oraya coreklenmislerdi. Ama bu fen lisesi kimler nasil atandi onu bilmiyorum

spock
Daire Başkanı
11 Nisan 2025 19:00

Bu senin dediğin yirmi yıl önce anadolu liseleri varken oluyordu. Öğretmenler sınavla seçiliyordu.

Şimdi okul müdürünün tamam dediği adamlar giriyor derslere. Okul müdürünü de atayan onun üstü. Böyle böyle en tepedeki padişaha kadar gidiyor silsile.

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 19:14

Hayal dünyası değil, gerçekler. Siz de yazmışsınız ya işte. Sizden alıntı yapıyorum. Buna benzer çok örnekler var:

"Ildeki fen lisesindeki 20-25 yillir gorev yapan kadronun yarisi da tekrar atanmayip il emrine verildi. Bu guzel oldu bence. Adamlar iyice oraya coreklenmislerdi. Ama bu fen lisesi kimler nasil atandi onu bilmiyorum"

yldzhmt, 1 hafta önce

Nerede olmus bunlar. Hangi hayal dunyasinda yaziyorsun.

Benim sahit oldugum okulda en dusuk hizmet puani olan, 10 yillik deneyimli, simdiye kadar hicbir proje yapmamis, yuksek lisans yapmamis biri peoje okuluna atandi. Kendiside sendika yetkilisinin adini verdigini soyluyor. Burda peofesyonellik yok.

Ildeki fen lisesindeki 20-25 yillir gorev yapan kadronun yarisi da tekrar atanmayip il emrine verildi. Bu guzel oldu bence. Adamlar iyice oraya coreklenmislerdi. Ama bu fen lisesi kimler nasil atandi onu bilmiyorum

manestmanever
Aday Memur
11 Nisan 2025 19:42

Kaynak nedir hocam? Bakanlıkta tanıdığınız mı var :D

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
11 Nisan 2025 20:01

"Sendikaları bile dinlememişler" lafınıza takıldım. Sendikasız olanlar insan değil mi? Öğretmen atamalarında kişi tespit ederken sendikaları neden dinlesinler?

BilimselSearch, 1 hafta önce

Bu yıl okul müdürlerinin keyfine ve isteğine göre yapılmadı, yukarıda onu anlatmaya çalıştık. Sendikaları bile dinlememişler.

Okulu tercih edenleri ilçe, il ve bakanlık incelemiş ve en nitelikli öğretmeni yerleştirmişler. Duyumlarıma göre genelde alan sınavı ile atanan genç öğretmenler tercih edilmiş.

b3rn4
Müsteşar
11 Nisan 2025 20:06

Tanıdığım bi okul müdürü okulunu tercih eden herkesi tek tek çağırıp yüzyüze görüştü. Sonra da şunlarla çalışmak istiyorum diye milli eğitime isim listesi verdi. Listenin tamamı okula atanmış.

Başka atanan arkadaş da kendisi gidip müdüre bu okulda çalışmak istiyorum demiş. O da atanmış. Aynı okula atanan başka bir arkadaş ise müdür dahil kimseyi tanımadığını sadece sistem üzerinden tercih yaptığını söyledi.

Kısacası kriter falan yok bam bam bam..

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 20:12

"Sendikaları bile dinlememişler" derken, dinlemeleri gerektiği anlamında söylemedim.

Maalesef sendikalar kendi adamlarını proje okuluna aldırmak için baskı yapıyorlar. Niteliksiz ve öğrenciye faydası olmayacak kişileri proje okuluna aldırmaya çalışıyorlar. Gücün kendilerinde olduğunu düşünüyorlar... Ama şaşırtıcı bir şekilde bu atamalarda o malum sendikanın istediği kişiler olmamış. Farklı sendikalardan ve sendikasız olanlarda da atamalar olmuş.

Evlenmek Gerek, 1 hafta önce

"Sendikaları bile dinlememişler" lafınıza takıldım. Sendikasız olanlar insan değil mi? Öğretmen atamalarında kişi tespit ederken sendikaları neden dinlesinler?

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 20:16

"Aynı okula atanan başka bir arkadaş ise müdür dahil kimseyi tanımadığını sadece sistem üzerinden tercih yaptığını söyledi."

Biz de bunu diyoruz işte.

Ayrıca müdür okulu tercih edenleri çağırıp tek tek görüştüyse, herhalde niteliksiz öğretmeni okulunda çalıştıracak değildir. Öğretmen nitelikli ise ilçe, il ve bakanlık da itiraz etmez.

b3rn4, 1 hafta önce

Tanıdığım bi okul müdürü okulunu tercih eden herkesi tek tek çağırıp yüzyüze görüştü. Sonra da şunlarla çalışmak istiyorum diye milli eğitime isim listesi verdi. Listenin tamamı okula atanmış.

Başka atanan arkadaş da kendisi gidip müdüre bu okulda çalışmak istiyorum demiş. O da atanmış. Aynı okula atanan başka bir arkadaş ise müdür dahil kimseyi tanımadığını sadece sistem üzerinden tercih yaptığını söyledi.

Kısacası kriter falan yok bam bam bam..

Ceren58
Aday Memur
11 Nisan 2025 21:00

O kadar profesyonellik! kalanın niye kaldığı gidenin niye gittiği belli değil. O kadar profesyonel..

11 Nisan 2025 21:08

Uzun süre sonra meb ilk defa doğru bir iş yaptı, güzel okullarda birileri emekli olacak arkadan gelenler köylerde sürünecek?

berkaydal
Şube Müdürü
11 Nisan 2025 21:10

Yüksek zekalı bir ironi örneği sanırken tam tersi çıkması ile yaşanılan şok :)

İnsan tersinin gerçekten ifade edilebileceğine ihtimal veremeyince ironi oluduğunu düşünüyor doğal olarak. Ben de öyle düşünmüştüm.

eshil86, 1 hafta önce

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 21:15

Sosyal medyada paylaşılan bir yorumu buraya aktarıyorum:

"Bu kadar sesin çıkma sebebi de bu ballı kaymaklı okullarda neredeyse emeklilik yaşı gelen ancak pasifize olan öğretmenlerin de verimli olmaması sebebiyle gönderilmeleriydi. Rahatları bozuldu, arkadan gelen genç dolu öğretmenler, doğunun köylerinde, istanbul'un Bağcılarında heba olurken, bu adını soyadını yazarak öğretmen olmuş tayfa güzel okullarda keyif sürüyorlardı. Asıl sesin çıkma sebebi bu?"

Balik776
Aday Memur
11 Nisan 2025 21:16

Valla saçmaliyorsunuz. Sendikam yok. 10 yillik ögretmenim .. Hic bir projem yok. Mudurle bir kere konusmadim. Hic bir sekilde irtibata gecmedim direk yazdim ve 1. Tercihim.cikti. puanimda idare eder.. Yani yok sarı sendika vs sacmaliyorsunuz inanin en cok onlardan ben ... Nfret ediyorum. Sari sendikayi da sevmem . diger sendikalardanda nefdet ediyorum . bunlara üye olanlarin birsey oldugunu dusunuyorum.ama buraya yazmicam.. Mebi kötulemek.icin asparagas yaziyorsunuz. Arkadasim bizzat delili benim . bilgilerimimi istiyorsun atayim...

BilimselSearch
Aday Memur
11 Nisan 2025 21:18

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Teşekkürler.

Balik776, 1 hafta önce

Valla saçmaliyorsunuz. Sendikam yok. 10 yillik ögretmenim .. Hic bir projem yok. Mudurle bir kere konusmadim. Hic bir sekilde irtibata gecmedim direk yazdim ve 1. Tercihim.cikti. puanimda idare eder.. Yani yok sarı sendika vs sacmaliyorsunuz inanin en cok onlardan ben ... Nfret ediyorum. Sari sendikayi da sevmem . diger sendikalardanda nefdet ediyorum . bunlara üye olanlarin birsey oldugunu dusunuyorum.ama buraya yazmicam.. Mebi kötulemek.icin asparagas yaziyorsunuz. Arkadasim bizzat delili benim . bilgilerimimi istiyorsun atayim...

resmiplaka
Memur
11 Nisan 2025 21:51

Hassektör beyefendi

Toplam 73 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi