Editörler : Pangaea
11 Nisan 2025 22:43

24 Yıl sonra okulundan ayrılan Hoca

Izmir'in göbeğinde ülke çapında üne sahip bir okulumuzda tam 24 yıldır çalışan bir hocamız sosyal medya hesabindan üzülerek yuvamdan ayrılıyorum yazmış. Hocamıza göre Proje okulları atamasıyla yuvasına doyamadan erkenden ayrılmak sorunda kalmış.

Acaba o okulda çalışmayı hayal eden biz sefillere ne demek istemiş.

resmiplaka
Memur
11 Nisan 2025 23:13

Artık bi ayrıl be hocam..24 yıl nedir arkadaş..

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
11 Nisan 2025 23:48

Onu yuvadan ayıran torpilliyi tebrik etmek gerek. Hayırlı bir işe vesile olmuş.

majesteleri7
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 00:23

İki ucu şeyli değnek.o da haklı sen de haklısın

Helezonnn
Aday Memur
12 Nisan 2025 01:04

Az olmamış mı üzüldüm açıkçası bir 24 yıl daha olabilirdi

mazıke
Şef
12 Nisan 2025 02:34

ee adaletin olmadığını söyleyen izmir den de bunu beklerdik

fenogretmeniyim
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 05:48

günümüzde adalet diyince insanlar, "diğer insanların karar verirken benim çıkarlarımı gözetsin" mantığında oldukları için ortak paydada bulaşamıyoruz. yorumlara bakınca batıya atanmak isteyenlere göre adalet aynı öğretmen aynı okulda uzun süre görev almasın. yaşamak istediği bölgede görev alan içinse adalet aynı okulda ömür boyu çalışmak.

resmiplaka
Memur
12 Nisan 2025 08:55

Bu adalet ironisini; yapılan atamaların adaletli olduğunu düşünerek yapıyorsanız o da ayrı trajikomik..

mazıke, 11 ay önce
ee adaletin olmadığını söyleyen izmir den de bunu beklerdik

resmiplaka
Memur
12 Nisan 2025 08:58

24 yıl aynı kurumda öğretmenlik belki mevzuata uygundur ama mesleki etik değerlere uygun değildir. Metal yorgunluğu oluşur,okulu kendi malı gibi görme oluşur hatta ve hatta sen yokken ben vardım egosuna dönüşür...

fenogretmeniyim, 11 ay önce

günümüzde adalet diyince insanlar, "diğer insanların karar verirken benim çıkarlarımı gözetsin" mantığında oldukları için ortak paydada bulaşamıyoruz. yorumlara bakınca batıya atanmak isteyenlere göre adalet aynı öğretmen aynı okulda uzun süre görev almasın. yaşamak istediği bölgede görev alan içinse adalet aynı okulda ömür boyu çalışmak.

fenogretmeniyim
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 10:45

ücretli dahil 12 senedir öğretmenim ve meslekte hiçbir etik değer göremedim. herkes çıkarlarının peşinde. çok çok küçük bir kesim hariç. çalışkan olanın yalaka olarak adlandırıldığı bir iş ortamında çalışıyoruz.

resmiplaka, 11 ay önce

24 yıl aynı kurumda öğretmenlik belki mevzuata uygundur ama mesleki etik değerlere uygun değildir. Metal yorgunluğu oluşur,okulu kendi malı gibi görme oluşur hatta ve hatta sen yokken ben vardım egosuna dönüşür...

alprkrkmz
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 11:13

Proje okulunda en fazla 8 sene çalışabilir zaten. Duygu sömürüsü yapmaya gerek yok.

dehneliler
Genel Müdür
12 Nisan 2025 11:13

İzmirin göbeğinde 24 yıl iyi bir okulda çalışmak gayet uzun bir süre

TalhaEymenn
Memur
12 Nisan 2025 12:21

eğriye eğri doğruya doğru. siz de aynı durumda olsanız siz de memnun olduğunuz yerde sorun yaşamadığınız yerde uzun yıllar kalmak istersiniz.

otomobil-savaslari
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 12:22

Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz. Bu yıl okuduğum bir kitapta karşılaşmıştım, isimini hatırlamıyorum. Din konusunu aynen sizin yazdığınız gibi basitçe ikiye ayırıyordu. Birincisi; karşımızdaki insana nasıl davranmamız gerektiği, yani başkalarının hakkı. Diğeri; yapılacak ibadetler.

Yani dinin yarısı, karşımızdaki insanın haklarına nasıl dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor.

Öyleyse gerçek adalet, kendi hakkımızı korumak veya kendi menfaatimizi korumak olamaz.

Gerçek adalet, başkalarının haklarına ne derece dikkat edebildiğimizdir. Başkalarını da düşünebiliyorsanız, onların haklarını da dikkate alıyorsanız siz adaletli bir insansınız demektir.

Sadece kendi menfatini düşünen biri, insani olgunluğa erişemediği gibi, dini ve ahlakı da gelişmemiştir.

fenogretmeniyim, 11 ay önce

resmiplaka
Memur
12 Nisan 2025 22:47

insan elbetteki ister ama sistemin buna müsade etmemesi gerekir.

TalhaEymenn, 11 ay önce
eğriye eğri doğruya doğru. siz de aynı durumda olsanız siz de memnun olduğunuz yerde sorun yaşamadığınız yerde uzun yıllar kalmak istersiniz.

atahoca
Müsteşar
13 Nisan 2025 00:17

Evet, herkes huzurlu olduğu yerde çalışmak ister. Bazıları tebdili mekanı severler.

İdare mevkiinde olanların görevi de her yeri mutlu (huzurlu kelimesi daha doğru olabilir) olunacak yer haline getirmektir. Zor görevleri ve görev yerlerini kişileri tatmin edecek hale getirmektir.

Kişilerin yerlerinden memnun olmamasının sebepleri arasında mobbing, disiplinsizlik, ailevi problemler gibi sorunlar yer almaktadır.

Çok zor ve belki başarısı düşük okullar iyi ve uyumlu kadrolarla bir süre çilesini çektikten sonra parmakla gösterilecek hale gelebiliyor. Fakat kişilerin böyle yerlerde bulunması için sadece hukuki tedbirler değil teşvik edici unsurlar da olmalı.

TalhaEymenn, 11 ay önce

albatros52
Memur
13 Nisan 2025 03:20

8 senede bir rotasyon olmalı. Böylece herkes başka okullar da görür.

attract34
Aday Memur
13 Nisan 2025 06:51

Lisedeki çocukları da organize edip olayı acite etmek isteyenler var. Bence ilçe içetisinde tüm okullarda 8 yılda bir rotasyon olmalı. iyi okula kapağı atıp kendini gelistirmeyen yığınla ogretmen var. Ögrt odasinda kendi sandalyesi diye yer belirleyip oraya oturana kızan dinozor öğretmen dahi biliyoruz.

Puren
Aday Memur
13 Nisan 2025 09:39

Ya ondan daha uzun süredir çalışan öğretmen kaldıysa?Nitekim öyle oldu.

fokyay
Şef
13 Nisan 2025 16:42

Acilen rotasyon gelmeli

atahoca
Müsteşar
13 Nisan 2025 17:10

İlk atama döneminden itibaren torpil veya bir boşluğa denk gelme olmasa işlem bu dediğiniz şekilde gerçekleşiyor. Çoğu kişi kendi istediği yere gelinceye kadar on seneyi (ortalama 12-15 sene) aşkın süre başka yerlerde, üç dört okulda çalışıyor. Zorunlu rotasyon denildiği zaman (ki başka mesleklerdeki gerekçeler öğretmenlikte mevcut değil) mesleğinde zorunlu rotasyon olanlara verilen imkanların verilmesi gerekir. Meslek hayatında bir iki kez yer değişikliği olan imkan verilmeyen meslek grubu varsa zaten ilk cümlede dediğim üzere onların yaşadığı durumu meslektaşlarımız da yaşıyor.

albatros52, 11 ay önce
8 senede bir rotasyon olmalı. Böylece herkes başka okullar da görür.
Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi