Editörler : Pangaea

12 Nisan 2025 07:06

Proje okullarında yandaşlar kalmaya devam muhalif sendikadan olanlar sürgün.

Proje okullarında 4 yıl çalıştıktan sonra yandaşlar kalmaya devam muhalif sendikadan olan öğretmene başka okullara sürgün. Herhangi bir kriter yok. Ben öyle uygun gördüm olayı.

asiia
Şef
12 Nisan 2025 11:15

4 yıl önce o okula atanırken onlarda mı yandaştı. Her boka bahane bulmayı bırakın bir. Yüzde 1 ile fen lisesine giden çocuk yüzde 5 ile üniversiteye zor giriyor çoğu yerde. Tamamen öğrencilerin gayreti ile giden proje okullar var. Çok iyi oldu. Keşke tüm 657 değişse de öğretmenlikten başka her işi yapan öğretmen kılıklıların işine son verilir

alprkrkmz
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 11:29

Kadro değişsin proje okullarında. Yerleşmişler güzel okullara. Kıpırdamayacaklarmış. Biz gençliğimizin en güzel yıllarını meslek lisesinde çürüttük. Nelerle uğraştık. Beyefendiler hanımefendiler çöreklenmişler en güzel okullara. Kimse bana dokunmasın. Yok öyle. Ben meslek lisesinde tinercilerle, adam yaralayanlarla, hırsızlarla vs vs ders yapmaya uğraşayım. İyi okulda olanlar mis gibi hayat sürsün. Keşke tüm öğretmenlere gelse yer değişikliği şartı.

12 Nisan 2025 12:21

Bir okulda 6 kişi gitmiş. 5 i EBS'li. Gidişin sebebi sendikal muhaliflik vb değil. Adam fen lisesine atanmış okulda dyk almıyor, ders almıyor. Fen lisesi öğretmeni etiketiyle özel dersin gözünü ağlatmış. Vay ben niye gidiyorum.

Kimse be yattım, bu imajdan kişisel menfatim için çalıştım demiyor. Adalet yok diyor.

berkaydal
Şube Müdürü
12 Nisan 2025 12:31

En garibi de bu. Bizim buralarda da var. Tercihine atamamışlar hocayı. Müdürü arkasından ders işlemiyordu, özel ders veriyordu, kurallara uyumuyordu gibi şeyler söylemiş. E sen ne boksun orada.

Adam ders işlemiyor. Tutanak? Yok. Uyarı. Yok. Soruşturma. Yok.

Adam özel ders veriyor. Şikayet? Yok. Soruşturma. Yok. Uyarı? Yok.

Kurallara uymuyor. Aynı yukarıdaki hikâye.

E ulan gebeş sen başçavuşun eşşeği misin orada? Bu adam bu kadar kötü olduğu halde orada tercih dönemine kadar devam ediyorsa ilk senin gitmen lazım. Gitti mi? Yok. Yalakalıkta master degreee.

O yüzden çıkıp bu hoca gibi ağzının kenarıyla mırın mırın edenleri zerre umursamıyorum. Devlet intikam almaz, devlet kin gütmez. Yanlış varsa yanlışı cezalandırır şutlarsın. Sanki adamlar bu okulda devam edemeyince başka okulda başka biri mi olacak? Ortada bir bela var sen yerini değiştiriyorsun. Bela hâlâ sende.

Şu an yaşanılan durumları savunacak, bahane üretecek, ben torpilsiz girdim torpil yok, ben torpille girdim herkes torpilli demek, ben ebsliyim ebsliler kıyıldı demek, ben tesliyim tesliler kıyıldı demek boş. Genel anlamda eğitim işliler daha çok kıyılmış görünen o. Müdürleri de arkasından sallıyor.

Altı ne ki üstü olsun bakanlığın.

Pratik Hoca, 1 hafta önce

Bir okulda 6 kişi gitmiş. 5 i EBS'li. Gidişin sebebi sendikal muhaliflik vb değil. Adam fen lisesine atanmış okulda dyk almıyor, ders almıyor. Fen lisesi öğretmeni etiketiyle özel dersin gözünü ağlatmış. Vay ben niye gidiyorum.

Kimse be yattım, bu imajdan kişisel menfatim için çalıştım demiyor. Adalet yok diyor.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
12 Nisan 2025 12:49

Hocam,

Teknofest'te derece almış, Tübitak projeleri yüzünden bizzat kaymakam tarafından makamında ödüllendirilendirilmiş kişi bile gitti. Yıllardır DYK ve projeler yapıp birkez bile DYK almamışlar gitti.

Yok EBS'li gitmiş yokşu gitmiş... Millet anlamıyor şimdi kendi evlatlarını da yemeye başladılar. Artık sendikalı olmak bile yetmiyor. Sorun kriterlerin açıklanmaması deniyor. Sorun hukuksuzluk deniyor. Başvuru tarihleri, açıklanma tarihi, atanmama gerekçesinde dört yılı doldurmanız yazması ki emsal gösterilse hiç kimsenin süresinin uzatılmaması gerekir, norm fazlası belirlenen tarih, dört yılı dolmadan zorunlu tercih istenmesi (kişilerin okulda kalma süresi hesaplanırken kendileri geç başlatıp bir yerde zamanın dolmadı deyip bir gün için bekletiyorlar), okulları araştıracak süre bile vermemeleri, atanmaya karar verenlerin liyakatlerinin olmaması, önceden mülakata giren idarecilerden (kendi nefislerini de rahatlamak için rahatsızlıklarını bildirir tarzda) atanacak idarecilerin puanı bile belli diye ikrarları, sendika yüzünden mobbingler ve öğretmenlere kurulan kumpaslar vb. birçok şey sorun olarak objektif olan hemen hemen herkesin bildiği bir şey. Zamanında yapılan haksızlıklar (şimdikinin yarısı bile değildi) sebebiyle bunları hak görmesi.

Proje okulda başka sendika olması delil gösteriliyor. Okul proje olduğu sırada orada mevcut olan öğretmenler var, okul tercih edilmediği için gelenler var, ikili ilişkiler ya da eski okullarındaki iyi ilişkiler yüzünden gelenler var. İstatistiki veriler her şeyi söyler. Son dönemde sendika üye sayıları kaçtır, proje okullara yeni atamalarda gelen öğretmenlerin sendikaları nedir, bir oran yapılır olur biter.

berkaydal, 1 hafta önce

En garibi de bu. Bizim buralarda da var. Tercihine atamamışlar hocayı. Müdürü arkasından ders işlemiyordu, özel ders veriyordu, kurallara uyumuyordu gibi şeyler söylemiş. E sen ne boksun orada.

Adam ders işlemiyor. Tutanak? Yok. Uyarı. Yok. Soruşturma. Yok.

Adam özel ders veriyor. Şikayet? Yok. Soruşturma. Yok. Uyarı? Yok.

Kurallara uymuyor. Aynı yukarıdaki hikâye.

E ulan gebeş sen başçavuşun eşşeği misin orada? Bu adam bu kadar kötü olduğu halde orada tercih dönemine kadar devam ediyorsa ilk senin gitmen lazım. Gitti mi? Yok. Yalakalıkta master degreee.

O yüzden çıkıp bu hoca gibi ağzının kenarıyla mırın mırın edenleri zerre umursamıyorum. Devlet intikam almaz, devlet kin gütmez. Yanlış varsa yanlışı cezalandırır şutlarsın. Sanki adamlar bu okulda devam edemeyince başka okulda başka biri mi olacak? Ortada bir bela var sen yerini değiştiriyorsun. Bela hâlâ sende.

Şu an yaşanılan durumları savunacak, bahane üretecek, ben torpilsiz girdim torpil yok, ben torpille girdim herkes torpilli demek, ben ebsliyim ebsliler kıyıldı demek, ben tesliyim tesliler kıyıldı demek boş. Genel anlamda eğitim işliler daha çok kıyılmış görünen o. Müdürleri de arkasından sallıyor.

Altı ne ki üstü olsun bakanlığın.

ingilizceci78
Aday Memur
12 Nisan 2025 13:49

Proje okuluna tayini çıkmayan "çıkanlar ebs li" diyor. Siz burda muhalif sendikadan olanlar sürgün ebslileri alıyorlar diyorsunuz.

herkes kendine göre bir türkü çalıyor.

Birincisi bu kadar çok proje okulu olur mu arkadaş ? 20 bin nufusu olmayan ilçede proje okulu var ?,

bu proje okullarının hepsinin projesi mi var ?

hepsinin projesi tek mi de hepsi aynı atamayla atanıyor?

Liselere öğrenciler sınavla/mülakatla seçilirse bu sorun ortadan kalkar inşallah.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
12 Nisan 2025 13:56

"Liselere öğrenciler sınavla/mülakatla seçilirse bu sorun ortadan kalkar inşallah."

Mülakat kelimesini sehven mi koydunuz?

ingilizceci78, 1 hafta önce

Proje okuluna tayini çıkmayan "çıkanlar ebs li" diyor. Siz burda muhalif sendikadan olanlar sürgün ebslileri alıyorlar diyorsunuz.

herkes kendine göre bir türkü çalıyor.

Birincisi bu kadar çok proje okulu olur mu arkadaş ? 20 bin nufusu olmayan ilçede proje okulu var ?,

bu proje okullarının hepsinin projesi mi var ?

hepsinin projesi tek mi de hepsi aynı atamayla atanıyor?

Liselere öğrenciler sınavla/mülakatla seçilirse bu sorun ortadan kalkar inşallah.

12 Nisan 2025 14:01

yanlış bir önerme

uca
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 15:03

atanmadılar zaten ordaydı onlar yenı gelenler cok lıyaktla gelıyor

asiia, 1 hafta önce
4 yıl önce o okula atanırken onlarda mı yandaştı. Her boka bahane bulmayı bırakın bir. Yüzde 1 ile fen lisesine giden çocuk yüzde 5 ile üniversiteye zor giriyor çoğu yerde. Tamamen öğrencilerin gayreti ile giden proje okullar var. Çok iyi oldu. Keşke tüm 657 değişse de öğretmenlikten başka her işi yapan öğretmen kılıklıların işine son verilir

ingilizceci78
Aday Memur
12 Nisan 2025 18:40

yooo öğretmenler oturacak sıraya öğrenciler gelecek hocam ben bu okulun öğrencisi olmak istiyorum çünkü şunları seviyorum bunları yapıyorum diyecek.

öğretmenler diyecek ki benim senden beklentilerim şu kabul ediyor musun

yani öğrenci okula öğrenci kaydı olmadan böyle bir mülakat yapılacak sonra öğrenci yanlış bir şey yaptığında

yavrum biz seninle böyle konuşmuştuk sen şimdi böyle yapıyorsun diyebileceksin

atahoca, 1 hafta önce

"Liselere öğrenciler sınavla/mülakatla seçilirse bu sorun ortadan kalkar inşallah."

Mülakat kelimesini sehven mi koydunuz?

M Y T H
Daire Başkanı
12 Nisan 2025 18:48

4+4 yıl süresi tüm okullara uygulanmalı. Rotasyon iyidir.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
12 Nisan 2025 18:50

Mülakat deyince yöneticilerde ve bazı memuriyetlerde uygulanan mülakatlar gibi çoğu önceden kimin alınacağı belli mülakatlar geldi. Bu adaletsizliği çoluk çocuğa varıncaya kadar yayacaktır. Fakat sizin kastettiğiniz bu değilmiş.

Sizin dediğiniz öğretmenin eğitim öğretim vereceği öğrenciyi belki öğrencinin öğretmeni seçmesi (ikinci kısmını yazmamışsınız. Bu yazdığımda çift taraflı antlaşma var.)

Zorunlu eğitimde çeşitleri artırmadıkça ve uzaktan eğitim gibi imkanları ortaya koymadan zor. Ulaşım vb. sorunlar da var.

ingilizceci78, 1 hafta önce

yooo öğretmenler oturacak sıraya öğrenciler gelecek hocam ben bu okulun öğrencisi olmak istiyorum çünkü şunları seviyorum bunları yapıyorum diyecek.

öğretmenler diyecek ki benim senden beklentilerim şu kabul ediyor musun

yani öğrenci okula öğrenci kaydı olmadan böyle bir mülakat yapılacak sonra öğrenci yanlış bir şey yaptığında

yavrum biz seninle böyle konuşmuştuk sen şimdi böyle yapıyorsun diyebileceksin

nothingface
Aday Memur
12 Nisan 2025 21:03

Yatıştakilerin yerleri değişimce nasılda zorlarına gitmiş ama :))))) yok öyle yatmak artık hadi :))

halis4242
Genel Müdür
12 Nisan 2025 21:58

Ülkede ekonomik bitmişlik/kriz birtakım hukuksuzluklar ile örtülmeye çalışılıyor. ABD bile 22 yıl bir yöneticiyle yönetilmemiştir. Orada bu 22 sene zarfında 3-4 başkan değişmiştir. Başa gelen çekilir.

okuryazar3
Müsteşar
12 Nisan 2025 23:36

Yüksek İstirahat Fakültesi mezunuysa adamCağız nere giderse gitsin uzun oturur:)

Bu meslek vicdanı ile cüzdanı arasına sıkışınca vicdanı ağır basanların mesleği!

Formun eskileri iyi bilirsiniz ki sınavla öğrenci alınan okullara eskiden sınavla öğretmen atanırdı. Şimdi liyakatli mülakat gereği ben yaptım oldu da bitti MaşAllah!

egeliinci
Genel Müdür
13 Nisan 2025 12:09

Ne saçmalıyorsun sen, 4 yılı dolan hangi sendikadan olursa olsun tayine tabi

uca
Daire Başkanı
13 Nisan 2025 12:25

4 artı 4

egeliinci, 6 gün önce

Ne saçmalıyorsun sen, 4 yılı dolan hangi sendikadan olursa olsun tayine tabi

ahmet99
Daire Başkanı
13 Nisan 2025 20:56

Benim kızımın okulundan 17 öğretmen ayrılacak bana bir liste yap deseniz 20 kişilik bir liste yapardım bu kadar isabetli olurdu. Çevremdeki okullara baktığımda da çok iyi analiz edilmiş gidecekler çok iyi tespit edilmiş dedim. Genel olarak arada farklı durumları olanlar vardır onları tenzih ederim.

1. DYK ya girmem pansiyonda nöbet tutmam boş gün isterim, onun programında 2 yarım gün var bende 1 , 21 saat üstüne girmem, akşam dersanede dersim var şurda özel dersim var toplantıya katılamam, Veli toplantısına yasal olarak katılmak zorunda değilim, şuna mecbur değilim bu görev tanımımda yok diyen büyük bir grup var. Bunların çoğuda şu anda en çok sesi çıkan yaygara yapanlar.

2. Derslere sürekli geç giren, nöbet tutmayan, sürekli rapor alan, okulda sürekli dedikodu yapan , zil çalınca koşa koşa sigara içmeye giden gelirken derse 5 10 dk geç gelen derslerin yarısında ders işlemeyen sürekli test dağıtan bir grup var.

3. Ben proje yapmam proje işi angarya ben bildiğimi okurum teknofest tübitak vs banane bunlardan ben dersimi anlatırım soru çözerim diyen bir grup var.

4. Sadece ek ders maaş hesabı yapan sınav görevlerini kollayan öğrencinin ne sorusunu çözebilen ne doğru dürüst sınav kağıdı hazırlayabilen teknolojiden epey uzak artık işi bitmiş 65 yaşına kadar maaş alayım maaşım düşmesin diyen bir grup var.

Daha da sayarım bizim öğretmen camiasında o kadar insan varki vallahi ben Bakan olsam yarısını okulların kapısından sokmam. Kusura bakmayın 1 milyon küsür öğretmen var ama kendiniz okul açsanız yarısını bu maaşla okulunuzda çalıştırmazsınız. Öğrencilerin de velilerin de yüzde 90 ı bu hocalar nasıl bu okulda ne zaman gidecek bunlar diyordu. Şimdi öğrencilerin çoğu memnun ama bu çok sesi çıkan ama aslında çoğu hiç bir iş yapmayan tayfa bir kaç öğrenciyi örgütleyip paylaşım yaptırıyorlar. Okul aile birliklerinin haberi olmadan gönderiler paylaşıyor. Bugüne kadar hangi okul aile birliği böyle metinler paylaşmış aynı amda hepsi gönderi paylaşmaya başladı. Bu metinleri belli örgütün adamı olan öğretmenler hazırlıyor öğrencileri okulda kenara çekip ellerine imza kağıtları tutuşturuyor velileri arayıp hükümet okullara operasyon çekiyor diyor. Biz okula hiç bir hayrı olmayan bu tayfayı biliyoruz. Gerçekler böyle kimse kusura bakmasın. Proje okulundan ayrılan çok başarılı 60 küsür yaşında ama canavar gibi beni cebinden çıkaracak mesleğinde zirvede olanlar da vardır. Ama onlarda 20 25 yıldır o okuldaysa emekliliğe yakın şu son yıllarını memleketin daha zayıf öğrencilerini yetiştirmek için çabalasın garibanlarında zayıf öğrencilerinde böyle mükemmel deneyimlere ihtiyacı var.

Velocıraptor
Genel Müdür
13 Nisan 2025 21:01

Evvelden %98 sarı sendikalardandı şimdi %99 sarı sendikalardan.

berkaydal
Şube Müdürü
13 Nisan 2025 21:20

kaç tane nickin var yav. bir oradan bir buradan aynı şeyleri yazıyorsun.

ahmet99, 6 gün önce

Benim kızımın okulundan 17 öğretmen ayrılacak bana bir liste yap deseniz 20 kişilik bir liste yapardım bu kadar isabetli olurdu. Çevremdeki okullara baktığımda da çok iyi analiz edilmiş gidecekler çok iyi tespit edilmiş dedim. Genel olarak arada farklı durumları olanlar vardır onları tenzih ederim.

1. DYK ya girmem pansiyonda nöbet tutmam boş gün isterim, onun programında 2 yarım gün var bende 1 , 21 saat üstüne girmem, akşam dersanede dersim var şurda özel dersim var toplantıya katılamam, Veli toplantısına yasal olarak katılmak zorunda değilim, şuna mecbur değilim bu görev tanımımda yok diyen büyük bir grup var. Bunların çoğuda şu anda en çok sesi çıkan yaygara yapanlar.

2. Derslere sürekli geç giren, nöbet tutmayan, sürekli rapor alan, okulda sürekli dedikodu yapan , zil çalınca koşa koşa sigara içmeye giden gelirken derse 5 10 dk geç gelen derslerin yarısında ders işlemeyen sürekli test dağıtan bir grup var.

3. Ben proje yapmam proje işi angarya ben bildiğimi okurum teknofest tübitak vs banane bunlardan ben dersimi anlatırım soru çözerim diyen bir grup var.

4. Sadece ek ders maaş hesabı yapan sınav görevlerini kollayan öğrencinin ne sorusunu çözebilen ne doğru dürüst sınav kağıdı hazırlayabilen teknolojiden epey uzak artık işi bitmiş 65 yaşına kadar maaş alayım maaşım düşmesin diyen bir grup var.

Daha da sayarım bizim öğretmen camiasında o kadar insan varki vallahi ben Bakan olsam yarısını okulların kapısından sokmam. Kusura bakmayın 1 milyon küsür öğretmen var ama kendiniz okul açsanız yarısını bu maaşla okulunuzda çalıştırmazsınız. Öğrencilerin de velilerin de yüzde 90 ı bu hocalar nasıl bu okulda ne zaman gidecek bunlar diyordu. Şimdi öğrencilerin çoğu memnun ama bu çok sesi çıkan ama aslında çoğu hiç bir iş yapmayan tayfa bir kaç öğrenciyi örgütleyip paylaşım yaptırıyorlar. Okul aile birliklerinin haberi olmadan gönderiler paylaşıyor. Bugüne kadar hangi okul aile birliği böyle metinler paylaşmış aynı amda hepsi gönderi paylaşmaya başladı. Bu metinleri belli örgütün adamı olan öğretmenler hazırlıyor öğrencileri okulda kenara çekip ellerine imza kağıtları tutuşturuyor velileri arayıp hükümet okullara operasyon çekiyor diyor. Biz okula hiç bir hayrı olmayan bu tayfayı biliyoruz. Gerçekler böyle kimse kusura bakmasın. Proje okulundan ayrılan çok başarılı 60 küsür yaşında ama canavar gibi beni cebinden çıkaracak mesleğinde zirvede olanlar da vardır. Ama onlarda 20 25 yıldır o okuldaysa emekliliğe yakın şu son yıllarını memleketin daha zayıf öğrencilerini yetiştirmek için çabalasın garibanlarında zayıf öğrencilerinde böyle mükemmel deneyimlere ihtiyacı var.

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi