Editörler : Pangaea
13 Nisan 2025 11:49

Norm fazlası öğretmen atamasında ilçedeki öğretmenler öncelikli mi değerlendirilecek?

Yeni yönetmeliğe göre ilçedeki norm fazlası öğretmen tercih etse dahi başka bir ilçeden bir öğretmen bu ilçedeki okula puanı fazla olduğu için tercih etmesi halinde atanabilecek. Aynı şekilde bir ilçede açık olan bir köy okuluna aynı ilçede norm fazlası bir öğretmen tercih yapmazsa başka bir ilçeden norm fazlası olan bir öğretmen puanı düşük olduğu için reesen atanacak. Eğer anladığım doğruysa büyük bir saçmalık olur.

majesteleri7
Daire Başkanı
13 Nisan 2025 11:53

Olacağı o zaten.

turkuazxyz
Aday Memur
13 Nisan 2025 11:57

Önceki atamalarda öncelik ilçedeki öğretmenindi.

majesteleri7, 2 hafta önce

Olacağı o zaten.

majesteleri7
Daire Başkanı
13 Nisan 2025 12:27

O bitmiş.

turkuazxyz, 2 hafta önce

Önceki atamalarda öncelik ilçedeki öğretmenindi.

turkuazxyz
Aday Memur
13 Nisan 2025 12:44

Bazı idareci ve sendikacılar. Önce ilçe içinde değerlendirme yapılıp sonra ilçe gruplarına göre atama yapılabileceğini söyledikleri için bu başlığı açtım. Bu değişikliğin hiç bir mantığı yok. Önce ilçe içindeki personeline öncelik verirsin. Boş yer varsa diğer ilçelere atama yaparsın.

O bitmiş.

eshil86
Aday Memur
13 Nisan 2025 12:50

Neye dayanarak bu yorumları yapıyorsunuz anlamadı. Ben de norm fazlasıyım. Kılavuzda sadece açıkça kendi ilçe grupları içinde tercih edebileceğimiz ve resen atama olursa da sadece bulunduğun ilçe grubundan bir yere olabileceğini yazıyor.

turkuazxyz
Aday Memur
13 Nisan 2025 13:16

Yorumu ben yapmıyorum.

eshil86, 2 hafta önce

Neye dayanarak bu yorumları yapıyorsunuz anlamadı. Ben de norm fazlasıyım. Kılavuzda sadece açıkça kendi ilçe grupları içinde tercih edebileceğimiz ve resen atama olursa da sadece bulunduğun ilçe grubundan bir yere olabileceğini yazıyor.

majesteleri7
Daire Başkanı
13 Nisan 2025 14:09

Sen kılavuzu doğru anlamamışsın da ondan.örnek çankayada boş yer norm fazlası öğretmen de var sistem eskiden çanlayadaki öğretmene öncelik veriyodu kendi ilçesinde şimdi ilçe grubu olduğu için gruptaki diğer ilçelerdeki öğretmenler de orayı yazabilecek ve puanı yüksek olan atanacak.ya da şöyle bi saçmalık sincanda adamın 500 puanı var tercih yapmadı resenden gelsin banane dedi diğer ilçelerden resen buraya gelecek sincandaki fazlalık olarak devam edecek.bir diğer saçmalık da şu sözleşmeli öğretmenlerin tercihi kadrolulardan sonra onun hesabını da sen yap

eshil86, 2 hafta önce

turkuazxyz
Aday Memur
13 Nisan 2025 16:30

Hocam kılavuzu okudum. İlk mesajıma bakarsanız sizin yazdığınız ifadenin aynısı.

Sen kılavuzu doğru anlamamışsın da ondan.örnek çankayada boş yer norm fazlası öğretmen de var sistem eskiden çanlayadaki öğretmene öncelik veriyodu kendi ilçesinde şimdi ilçe grubu olduğu için gruptaki diğer ilçelerdeki öğretmenler de orayı yazabilecek ve puanı yüksek olan atanacak.ya da şöyle bi saçmalık sincanda adamın 500 puanı var tercih yapmadı resenden gelsin banane dedi diğer ilçelerden resen buraya gelecek sincandaki fazlalık olarak devam edecek.bir diğer saçmalık da şu sözleşmeli öğretmenlerin tercihi kadrolulardan sonra onun hesabını da sen yap

13 Nisan 2025 22:59

ilçe grubu olsa da, olmasa da öncelik yok ki, puanı yüksek olan öne geçer

Alex10alec
Şube Müdürü
14 Nisan 2025 00:15

15 Nisan da göreceğiz buralar yangın yerine dönecek

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi