Editörler : swat3410
13 Nisan 2025 14:52

Savcılığın aldığı soruşturma izni

Polnet sorgusu ile ilgi bir soruşturma geçiriyorum. Savcı soruşturma iznini "Görevi Kötüye Kullanmak" suçundan aldı. Ancak iddianameyi "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek Veya Yaymak" suçundan düzenledi. Bunu yapabilir mi? yeniden soruşturma izni alması gerekmiyor muydu?

Veteran Cop
Memur
13 Nisan 2025 16:33

Bahse konu suçta soruşturma izni gerekmez.

skndl
Aday Memur
13 Nisan 2025 17:50

Nasıl gerekmez? görevi kötüye kullanmak'tan soruşturma izni alındığı için mi gerekmez?
13 Nisan 2025 17:58

Allah yardımcın olsun konuyla alakalı başlık var incele

Sakarya01
Aday Memur
13 Nisan 2025 20:12

Dosyasi elinizde olmayan alakasız bir kişi beni polis sorgulama yapmış bilgileri almış v.s. derse ve siz bu alakasiz kişiyi sorguladiyasaniz kvkk dan ceza almanız muhtemel. Fakat bir kişi size yanınızda olmadan sorgula bakalım aranmam var mı diye sorgulama yaptıysanız ve bu alakasiz yaptığınız sorgu tespit edildiyse görevi kötüye kullanmadan ceza almanız muhtemel

skndl
Aday Memur
14 Nisan 2025 00:43

ayrımını biliyorum suçların, sormak istediğim bu değil.
Sakarya01, 2 hafta önce

Dosyasi elinizde olmayan alakasız bir kişi beni polis sorgulama yapmış bilgileri almış v.s. derse ve siz bu alakasiz kişiyi sorguladiyasaniz kvkk dan ceza almanız muhtemel. Fakat bir kişi size yanınızda olmadan sorgula bakalım aranmam var mı diye sorgulama yaptıysanız ve bu alakasiz yaptığınız sorgu tespit edildiyse görevi kötüye kullanmadan ceza almanız muhtemel

Kısa hayat
Aday Memur
14 Nisan 2025 00:50

gerekmez suç adı değişir soruşturma aşamasında en başta alması yeterli. 2 yıl 6 ay cezası

azmah
Genel Müdür
14 Nisan 2025 01:42

Görevini kötüye kullanıp, kişisel verileri ele geçirmişsin sorgu yapmışsın savcının yaptığı şeyde neyi anlamadın, Aralık ayında konuyla ilgili ihraç geldi daha önce ceza olmadığı için alt ceza 24 ay verildi adli ceza kyok alındı

adalı-polis
Genel Müdür
14 Nisan 2025 04:05

Kardeş kişisel verileri ele geçirmektente soruşturma izni almalı. Görevi kötüye kullanma ayrı kişisel veri suçu ayrıdır. İkisinde de soruşturma izni gerekir. Tabii ön inceleme raporuda önemli ne var diye. Kelümeler kurtarabilir bazen

POLLSMAN
Aday Memur
14 Nisan 2025 09:23

Geçmiş olsun kardeşim tanıdığım sağlam bir avukat var idari davalarda çok iyi kurtarır seni bu suçun cezası ihraç zaten dikkatli ol

skndl
Aday Memur
14 Nisan 2025 12:55

avukatım var teşekkür ederim, idari soruşturma geçirdim bir alt ceza 24 ay verildi. 1 yıl üzeri 2 yıl altı hagb alırsam şayet yeniden soruşturma düzenleyip ihraç mı ederler? suçun idari olarak zaman aşımı doldu bu arada.

Piri fan-i
Aday Memur
14 Nisan 2025 22:45

cevap gelirse paylaşır mısın?
skndl, 2 hafta önce
avukatım var teşekkür ederim, idari soruşturma geçirdim bir alt ceza 24 ay verildi. 1 yıl üzeri 2 yıl altı hagb alırsam şayet yeniden soruşturma düzenleyip ihraç mı ederler? suçun idari olarak zaman aşımı doldu bu arada.

hoze0606
Aday Memur
16 Nisan 2025 08:32

bu suçtan hagb den skntı olmaz, ceza almazsın tekrar
skndl, 2 hafta önce
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi