Editörler : Pangaea
13 Nisan 2025 23:01

Proje okulları mevzusunda sendikaların tutumu.

Malum konu Proje okulları konusu. Merak ettim büyük sendikalar ne demiş diye. Buyrun.

--------------------------

Türk Eğitim Sen:

Proje okulları kadrolaşma aparatı deği̇ldi̇r.

Eğitim Bir Sen:

Herhangi bir açıklama yok.

Eğitim Sen:

Proje Okulları Atamalarında Liyakat Esas Alınmalı, Siyasal Kadrolaşma Uygulamalarına Derhal Son Verilmelidir!

Eğitim İş:

MEB, proje okulu atamalarındaki̇ kri̇tere dayalı olmayan keyfi̇ atamaları i̇ptal etmeli̇, kayırmacılığa son vermeli̇di̇r!

Hürriyetçi Eğitim Sen:

Proje okullari atamalari şeffaf deği̇l, ölçülebi̇li̇r kri̇ter yok!

--------------------------

Bu arada EBS sayfasında proje okulu ile ilgili sadece yöneticilerin görev süresi ile alakalı olarak şubatta bir açıklama var.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
13 Nisan 2025 23:39

Talip Geylan'ın samimiyetine başkanlığı öncesinde şahit olmuştum. Fakat başkanlığı döneminde maalesef tepkileri cılız kaldı.

Bu açıklamaları kılavuz yayınlanır yayınlanmaz hatta bu iş gündeme gelir gelmez yapmalıydı. Bu iş mahkemeye o zamandan götürülmeliydi.

Tamamen objektif kriterler belirlenmeliydi.

lutt
Şube Müdürü
14 Nisan 2025 07:06

Eğitim Bir Sen:

Herhangi bir açıklama yok. neden acaba:)

14 Nisan 2025 07:45

bu açıklamaların zamanlamasına " insan hayret ediyor " ;))

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Nisan 2025 16:55

Tepkiler artınca sarı sendikadan da tepki gelmiş.

"Öğretmen ve yöneticilerin bahse konu okullarda görevlerini başarıyla yürütmelerine rağmen başarısızlık, yetersizlik ya da disiplin cezası gibi somut bir gerekçe ortaya konulmadan atama ve görevlendirme taleplerinin yerine getirilmemesi bir hak ihlalidir. Bunun yanında, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına yeniden ataması veya görevlendirmesi yapılmayan bu öğretmen ve yöneticilerimizin ?norm kadro? fazlası sayılarak resen atamaya tabi tutulmaları yeni bir hak ihlaline daha neden olacaktır." denmiş.

Bununla beraber devamında biraz batırmışlar: "Bu sebeple görevleri sona eren öğretmen ve yöneticilerimizin atanacakları eğitim kurumlarının, tercihleri doğrultusunda belirlenmesi bu ihlalin önüne geçecektir. Proje okullarında takdir yetkisine dayanan tasarruflarla öğretmenler mağdur edilmemelidir."

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi