Editörler : Pangaea
14 Nisan 2025 00:39

21 saat dilekçesi norm kadroyu etkiler mi?

Ortaokulda 2 zümreyiz..24 saat dersim var diğer arkadaşın 18 ve formatörlüğü de olduğu için kanunen 18den fazla verilemiyor.Seneye dilekçe versem 3. öğretmen verilir mi okula?..21 saatten fazla istemiyorum.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 00:47

Verilmez. Norm kadro yönetmeliğine bakınız.

Muhtemelen okul idaresi üç saate girmeniz için sizi ikna etmeye çalışır. Üç saat için ücretli öğretmen de gelmez. En fazla farklı branştan bir kişi isterse üç saati alır. Başka okulda 21 saatin altında derse giren varsa o da görevlendirilebilir (sene başındaki genelgeye göre).

jajacoelho
Genel Müdür
14 Nisan 2025 00:53

teşekkürler..ben de verilmez bu yıl başında dilekçe vermemiştim zaten

atahoca, 2 hafta önce

Verilmez. Norm kadro yönetmeliğine bakınız.

Muhtemelen okul idaresi üç saate girmeniz için sizi ikna etmeye çalışır. Üç saat için ücretli öğretmen de gelmez. En fazla farklı branştan bir kişi isterse üç saati alır. Başka okulda 21 saatin altında derse giren varsa o da görevlendirilebilir (sene başındaki genelgeye göre).

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 08:01

Norm olarak aslında sınırdasınız. Fakat sınırda olmasanız bile atama sizin dilekçenize göre değil merkezin planlamasına göre yapılır.

Norm kadro yönetmeliğinde ilgili maddeyi vereyim.

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu

MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;

a) 6-31 saate kadar 1,

b) 31-42 saate kadar 2,

c) 42?den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,

genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

14 Nisan 2025 08:04

21 saat dilekçesi ile normun bi ilişkisi yok

ta345
Şef
14 Nisan 2025 08:13

Hiç farketmez bence. Şu sistemde idare sizi "norm fazlasi" durumuna düşürmek isterse veya da gitmenizi isterse, itina ile olmayan veya size has olmayan sorunlari da size yükleyecektir. Yani hizmet puani en yüksek benimki o yüzde en iyisi benim demesin kimse. Zaten sirf bu düşünülecek olsa o da hata olur, çünku sizin bilmediklerinizi tum detaylariyla teferruatiyla olmasa da aslinda idare bi parca biliyor. Ilaki size garezi yoksa idarenin,..., o sebepten herkes isine gucune agirlik verse kanaatimce daha guzel bir egitim ogretim hayati olabilir.

Yani benim de o nun da otekinin de bir kusuru olabiliyor.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi