Editörler : Pangaea
14 Nisan 2025 11:25

Kaymakamlığın görevlendirdiği saati okul idaresi değiştirebilir mi?

Merhabalar, okulumuz öğretmenlerine kaymakamlık onayı ile risk değerlendirme semineri verilmesi kararlaştırılmış. Resmi yazıda seminer saatleri 10.00-15.00 ve görevli izinliyiz. Ancak idare bunu 15.30-17.00 arasına alarak öğrencileri de okulda tutacak şekilde görevlendirmemizi istedi. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 11:41

Resmi yazı gelmiş. Seminer saati belli. Süresi de belli. Yetkiniz de yok. Değişim isteniyorsa idarece yetkili kuruma başvurulur, yani siz değil, idareniz başvuracak. Resmi olarak yazı gelirse değişir. Yoksa değişmez.

Görevli izinli olduğunuz için ek dersiniz de ödenir.

siraangisip
Aday Memur
14 Nisan 2025 11:50

Teşekkürler hocam, bu değişikliği idare yapıyor ama resmi bir şekilde değil. Sormak istediğim buydu

atahoca, 5 gün önce

Resmi yazı gelmiş. Seminer saati belli. Süresi de belli. Yetkiniz de yok. Değişim isteniyorsa idarece yetkili kuruma başvurulur, yani siz değil, idareniz başvuracak. Resmi olarak yazı gelirse değişir. Yoksa değişmez.

Görevli izinli olduğunuz için ek dersiniz de ödenir.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 12:05

Siz seminer saatinde izinli ve görevli olduğunuz halde sınıfta ya da nöbette olursanız ve sınıfta ya da nöbette birinin başına bir şey gelirse hangi kanun maddesi ile sizi kurtaracaklarmış...

Evet okul idareniz okuldaki düzenini (ki bu sağlanamadığı zaman başta kendileri sonra nöbetçi öğretmenler sonra eğitim ortamı sıkıntı yaşıyor), belki idealistse öğrencilerin faydasını düşünüyor olabilir ama resmi yazı çıkmış. Bu resmi yazı çıkarılırken düşünülecek husustur. Resmi yazı ile değişmeli.

siraangisip, 5 gün önce

Teşekkürler hocam, bu değişikliği idare yapıyor ama resmi bir şekilde değil. Sormak istediğim buydu

Yondaimeminato
Daire Başkanı
14 Nisan 2025 12:07

Okul müdürünüz seminer saatinin değiştirildiği ile ilgili başka bir bilgi almamışsa kaymakamlığın onayında ki bir yazıyı keyfince değiştiremez. Okul müdürü kaymakamın üstü değildir, kararlarına itiraz edemez.

siraangisip
Aday Memur
14 Nisan 2025 12:14

Peki bu durumda ne yapılması lazım? Kimse itiraz etmiyor mevcut düzen bu şekilde işliyor. Bir şeyler yapsam sorun bende mi olur bilemiyorum

Yondaimeminato, 5 gün önce

Okul müdürünüz seminer saatinin değiştirildiği ile ilgili başka bir bilgi almamışsa kaymakamlığın onayında ki bir yazıyı keyfince değiştiremez. Okul müdürü kaymakamın üstü değildir, kararlarına itiraz edemez.

m.r_f
Şef
14 Nisan 2025 14:41

Sözlü olarak bu değişikliğin resmi dayanağını sorabilirsiniz, hatta bunu dilekçe vererek yazılı olarak da yapabilirsiniz. Size sunabilecekleri resmi bir yazı varsa sunarlar, yoksa değişikliğe uymak zorunda değilsiniz, resmi yazıda yazan programa göre hareket edersiniz. Hatta okul idaresine "kardeşim kafanıza göre değişiklik yapamazsınız, bu konuyu gerekirse ilçeye ve hatta kaymakamlığa taşırım" dersiniz. Tabi bunu benim dediğim şekilde yazmayın, daha usturuplu, işte "efenim bu kaymakam oluruna uymuyor, yarın başımıza iş gelmesin! Ben yasal sorumluluk altında kalmamak için bu durumun resmi dayanağı var mı diye soruyorum, ihale bize kalmasın sonra" vs şekilde yaparsınız. Sonuçta ya resmi yazı ve kaymakamlık onayıyla program değiştirilir ya da aslına uygun olarak yapılır ama her iki durumda da göze batacağınız garanti. Bu noktadan sonra karar sizin.

siraangisip, 5 gün önce

Peki bu durumda ne yapılması lazım? Kimse itiraz etmiyor mevcut düzen bu şekilde işliyor. Bir şeyler yapsam sorun bende mi olur bilemiyorum

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 15:01

Bu arada 15.30-17.00 arasında öğrencileri de mi okulda tutacakmışsınız?

berkaydal
Şube Müdürü
14 Nisan 2025 15:07

Birilerinin sesi çıkmazsa alikıranbaşkesen olurlar iyice. Korkarsanız daha da tepenize binerler.

Bu kararda zerre idealistlik var diyen yoktur.. Geçsinler o işi. Kendilerine iş çıkmasın diye bir taraflarını yırtıyorlar.

siraangisip
Aday Memur
14 Nisan 2025 23:13

Evet hocam, öğrencilere de öyle bir yol bulmuşlar. Görevli izinli öğrencili zorunlu seminer

atahoca, 5 gün önce

Bu arada 15.30-17.00 arasında öğrencileri de mi okulda tutacakmışsınız?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 23:19

Hem resmi yazıya aykırı harekette usulsüzlük var hem de öğrencileri velilerden dilekçe almadan ders saatlerinden sonra tutmakta sıkıntı var.

siraangisip, 5 gün önce

Evet hocam, öğrencilere de öyle bir yol bulmuşlar. Görevli izinli öğrencili zorunlu seminer

ackenbenbendegilim
Daire Başkanı
14 Nisan 2025 23:30

göze batma ne yav ? şu itici tabirleri değiştirin. adam hakkı savunduğu için göze batacaksa batsın. :D :DD:D: DD

m.r_f, 5 gün önce

Sözlü olarak bu değişikliğin resmi dayanağını sorabilirsiniz, hatta bunu dilekçe vererek yazılı olarak da yapabilirsiniz. Size sunabilecekleri resmi bir yazı varsa sunarlar, yoksa değişikliğe uymak zorunda değilsiniz, resmi yazıda yazan programa göre hareket edersiniz. Hatta okul idaresine "kardeşim kafanıza göre değişiklik yapamazsınız, bu konuyu gerekirse ilçeye ve hatta kaymakamlığa taşırım" dersiniz. Tabi bunu benim dediğim şekilde yazmayın, daha usturuplu, işte "efenim bu kaymakam oluruna uymuyor, yarın başımıza iş gelmesin! Ben yasal sorumluluk altında kalmamak için bu durumun resmi dayanağı var mı diye soruyorum, ihale bize kalmasın sonra" vs şekilde yaparsınız. Sonuçta ya resmi yazı ve kaymakamlık onayıyla program değiştirilir ya da aslına uygun olarak yapılır ama her iki durumda da göze batacağınız garanti. Bu noktadan sonra karar sizin.

guard
Genel Müdür
14 Nisan 2025 23:37

saatlerin değiştirildiği zaman diliminde okulda nöbetde sınıfta bir sorun olursa kimse sizi kurtaramaz.bence gidip sözlü olarak sorun.uygun.

m.r_f
Şef
15 Nisan 2025 09:07

Ben doğru olduğunu savunmuyorum ama mevcut gerçekler bu yönde maalesef. Ha ben olsam seminere de kalmam, olacakları da göze alır kendi hakkımı savunurum o ayrı. Ancak buraddan klavye şövalyeliği yapmak yerine souryu soran arkadaşı olacakların tümünden haberdar etmek daha doğru diye düşünüyorum.

ackenbenbendegilim, 5 gün önce

göze batma ne yav ? şu itici tabirleri değiştirin. adam hakkı savunduğu için göze batacaksa batsın. :D :DD:D: DD

spock
Daire Başkanı
15 Nisan 2025 20:20

Kaymakamlığın yazısı üstüne değişiklik olmaz.

Bir de, "görevli izinli" olunmaz. Ya görevlisinizdir ya da izinli(mesela raporlusunuzdur).

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Nisan 2025 20:35

Hocam,

Görevli izinli yazılmasının sebebi ek dersin ödenmesidir. Mantık olarak dediğiniz de bir problem olmasa da uygulamada bu şekilde oluyor. Normalde fiilen derse girilmeyen dersin ek dersi ödenmez. Fakat şahıs izninden dolayı okulda değil ve okulda olmamasının (izinli olmasının) sebebi şahsi durumu değil görevlendirilmesi. Her iki durumu bildiren ifade olarak bunu kullanıyorlar.

İdareci arkadaşım yol ücretini alınacağı durumlarda bunu yazmazlarsa mal müdürlüğünün ödeme yapmadığını belirtmişti daha önce.

spock, 4 gün önce

Kaymakamlığın yazısı üstüne değişiklik olmaz.

Bir de, "görevli izinli" olunmaz. Ya görevlisinizdir ya da izinli(mesela raporlusunuzdur).

spock
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 07:57

Ben kelime olarak söylüyorum. Bu bir terim değil.

Görevliysen izinli değilsindir. Görevlisindir. İzinliysen evinde oturursun. Görevli olamazsın.

Bu yanlış ifadedir. Yazıların, dilekçelerin vb. metinlerin konu bölümüne "bilmemne hakkında" yazmak gibi bir saçmalıktır. Neticede konu satırı yazının ne hakkında olduğunu yazdığın bir yer. "Havuç sebzesi" demek gibi oluyor.

atahoca, 4 gün önce

Hocam,

Görevli izinli yazılmasının sebebi ek dersin ödenmesidir. Mantık olarak dediğiniz de bir problem olmasa da uygulamada bu şekilde oluyor. Normalde fiilen derse girilmeyen dersin ek dersi ödenmez. Fakat şahıs izninden dolayı okulda değil ve okulda olmamasının (izinli olmasının) sebebi şahsi durumu değil görevlendirilmesi. Her iki durumu bildiren ifade olarak bunu kullanıyorlar.

İdareci arkadaşım yol ücretini alınacağı durumlarda bunu yazmazlarsa mal müdürlüğünün ödeme yapmadığını belirtmişti daha önce.

m.r_f
Şef
16 Nisan 2025 09:05

Havuç bir sebze değildir.

spock, 3 gün önce

Görevliysen izinli değilsindir. Görevlisindir. İzinliysen evinde oturursun. Görevli olamazsın.

Bu yanlış ifadedir. Yazıların, dilekçelerin vb. metinlerin konu bölümüne "bilmemne hakkında" yazmak gibi bir saçmalıktır. Neticede konu satırı yazının ne hakkında olduğunu yazdığın bir yer. "Havuç sebzesi" demek gibi oluyor.

Yondaimeminato
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 09:15

Görevlendirildiğiniz bir konu itibariyle asli görevinize gidemeyeceğinizden izinli olduğunuzu belirtiyor bu ifade. Yanlış yok Asli görevinize gidemeyeceğinizi bundan dolayı herhangi bir cezai işleme tabii olmayacağınızı belirtiyor. Kelime kelime parçalayıp anlam çıkarmaya çalışsak izinlerin içinden çıkamayız. Vesselam

spock, 3 gün önce

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Nisan 2025 09:30

Türkçe ya da mantık açısından değerlendirme ayrı bir konu. Resmi yazılarda dil ve mantık hatalar zaten şikayet konusu olan bir husus.

Konuya yeni bakanlar için not: Açıklamayı önceki mesajımda yazdım.

spock, 3 gün önce

Yondaimeminato
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 09:38

Mantık veya Türkçe olarak da hocamızın yazdığı şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum. Analık iznine anneysen izinli değilsindir izinliysen anne değilsindir diye parçalara mı ayıracağız ?

atahoca, 3 gün önce

Türkçe ya da mantık açısından değerlendirme ayrı bir konu. Resmi yazılarda dil ve mantık hatalar zaten şikayet konusu olan bir husus.

Konuya yeni bakanlar için not: Açıklamayı önceki mesajımda yazdım.

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi