Editörler : bilgisayartekniker
14 Nisan 2025 17:12

Zabıta mı, masa başı mı?

Merhaba,

Kısaca özetlemem gerekirse daha önce üniformalı olarak görev yaptım İKM. Ancak orada oldukça yıprandım nitekim gerçekten sıkıntılı bir kurumdu çalıştığım yer. Farklı kurumlardaki İKM ler bile aynısını diyordu. İstifa ettim birkaç yıl çalıştıktan sonra.

Sonrasında masabaşına geçebilmek için bilgisayar teknikerliği okudum. Sonrasında iyi de puan aldım KPSS'den. Ancak benim bölümümden alım sayısı sınırlı oluyor. O yüzden ilanlar yavaş yavaş geliyor.

Bu sırada belediyelerde zabıta alımları gelmeye başladı. Zabıta maaşlarının da düz memura göre iyi maaşı olduğu söyleniyor ancak 7/24 esaslı sonuçta, bayram, üniforma vs tatilleri düz memurlar kadar rahat değil.

Açıkçası kararsız kaldım, zabıtalık nasıldır? Maaş farkına değer mi? Yoksa masabaşından atanmayı mı bekle dersiniz? Teşekkürler.

esenö
Şef
27 Nisan 2025 17:05

Zabıta daha iyi ,maaş,mesai ,rahatlık ,,sorumsuzluk ,genelde araba ile gezersın . Masa başı sadece sivil giyinırsın .ha zabıta da masa bası olabilirsin . Beledıyede çalışan biri olarak soyleyım zabıta daha iyi .infaz koruma ile aynı degıller

28 Nisan 2025 09:51

zabıta sendikaya üye olabiliyormu

esenö
Şef
28 Nisan 2025 11:05

Evet ,hatta genelde sendika iş yerı temsılcısı genelde zabıtalar oluyor

bilgisayartekniker, 9 ay önce

zabıta sendikaya üye olabiliyormu

entman
Aday Memur
02 Mayıs 2025 00:31

masa başı işte lisans mezunları ne kadar alıyor acaba. İstanbul'da kadrolar var ama başvurmaya değer mi bilemedim. puanım yüksek
esenö, 9 ay önce

Zabıta daha iyi ,maaş,mesai ,rahatlık ,,sorumsuzluk ,genelde araba ile gezersın . Masa başı sadece sivil giyinırsın .ha zabıta da masa bası olabilirsin . Beledıyede çalışan biri olarak soyleyım zabıta daha iyi .infaz koruma ile aynı degıller

Bayzabit
Aday Memur
03 Mayıs 2025 14:48

Her belediyede farklılık gösteriyor başvurmak istediğin belediyenin personeli ile görüşüp karar vermeni tavsiye ederim iki farklı belediyede görev yaptım ortam ve iş yükü çok farklı oluyor maaş yanında aldığın yan haklarda belediyeler arası değişiyor

entman
Aday Memur
05 Mayıs 2025 17:57

Avcılar için düşündüm ulaşım kolaylığından ama maaşlar düşükmüş o yüzden bekletiyorum
Bayzabit, 9 ay önce
Her belediyede farklılık gösteriyor başvurmak istediğin belediyenin personeli ile görüşüp karar vermeni tavsiye ederim iki farklı belediyede görev yaptım ortam ve iş yükü çok farklı oluyor maaş yanında aldığın yan haklarda belediyeler arası değişiyor

Netcanavari06
Aday Memur
31 Mayıs 2025 20:10

kardeşim zabıtalık 7/24 maaş farkı düz memura göre 3800 tl civari değmez git teknik sınıftan memur ol özlük hakları daha iyi

kpss-24
Kapalı
01 Haziran 2025 17:26

70k civarı deniliyor zabıta için. Doğruluğu yok mu?

Netcanavari06, 8 ay önce
kardeşim zabıtalık 7/24 maaş farkı düz memura göre 3800 tl civari değmez git teknik sınıftan memur ol özlük hakları daha iyi
01 Haziran 2025 18:10

Belediyelerin en kötü birimleri maalesef zabıta birimleri. Saçma sapan hiyerarşik düzen. Kendisini komutan zanneden ekip amirleri. 3,5,10 bin TL fazla kazandığına değmez. Amirin bir tanesi senin gözünün üstünde kaş var diye simi ti çıkarır uğraşır durursun yıllarca.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi