Editörler : E.Kayı Han
14 Nisan 2025 18:47

Dilekçenin Bakanlığa Gönderilmemesi Hk.
Taşra adliyesinde zabıt katibi olarak görev yapıyorum. mazeret tayin talebi ile alakalı dilekçeyi bağlı olduğum komisyona sundum fakat 2 aydır dilekçe bakanlığa gönderilmedi. ne yapmam gerekir? her sorduğumda kurulun henüz toplanmadığı söyleniyor. bakanlık süreci de göz önünde bulunduğunda bir mağduriyet olduğunu söylediğim halde en kısa zaman içerisinde kurul toplanacak cevabını alıyorum. dilekçeler biriktiğinde kurul(komisyon başkanı, başsavcı, komisyon üyesi) toplanıyormuş fakat birikse de birikmese de geçen süre göz önünde bulundurulduğunda burada ağır bir mağduriyet + hak kaybı mevcut.

katip1988
Daire Başkanı
14 Nisan 2025 19:24

60 gün geçtiyse kamu denetçisine başvurabilirsiniz yada tbmm dilekçe komisyonuna.

bolubeyi22
Aday Memur
15 Nisan 2025 08:59

yakın bi adliyenin bakanlık muhabere aracılığı ile gönderin aynı gün gidiyor

Ruili
Şef
15 Nisan 2025 09:00

Komisyonun görüşü almadan doğrudan bakanlığa gönderiliyor mu?
bolubeyi22, 2 hafta önce
yakın bi adliyenin bakanlık muhabere aracılığı ile gönderin aynı gün gidiyor

Yunus7878
Aday Memur
15 Nisan 2025 10:41

bakanliga gider evrak daha sonra bakanlik komisyondan gorus ister komisyon gorusu kisa sure icerisinde bakanliga bildirir
Ruili, 2 hafta önce
Komisyonun görüşü almadan doğrudan bakanlığa gönderiliyor mu?

Ruili
Şef
15 Nisan 2025 12:24

Keşke öyle yapsaydım o kadar pişmanım ki.. ben bakanlık muhabere de yine komisyona gönderiyor diye oralı olmamıştım. demek ki doğrudan bakanlığa gidebiliyormuş. teşekkür ederim yorumunuz için
Yunus7878, 2 hafta önce
bakanliga gider evrak daha sonra bakanlik komisyondan gorus ister komisyon gorusu kisa sure icerisinde bakanliga bildirir

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
15 Nisan 2025 15:14

Amir görevi kötüye kullandığında memurun hakkını arayabileceği bir düzen yok. 657 sayılı kanun tamamen memuru ezme üzerine tasarlanmış.

yurdanurrr
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:24

aynı durum başıma geldi benim komisyonum direkt olarak göndermeyeceğini sözleşmeli olduğum için 4 yıl sabit kalacağımı vs söyledi ben de yakın olan başka bi il merkezi komisyonundan gönderdim

Ruili
Şef
16 Nisan 2025 12:01

Süreç tam olarak nasıl ilerledi yazabilir misiniz? Başka bir adliyeden dilekçe ve eklerinizi doğrudan bakanlığa hitaben gönderdiniz, peki ya sonra?

yurdanurrr, 2 hafta önce
aynı durum başıma geldi benim komisyonum direkt olarak göndermeyeceğini sözleşmeli olduğum için 4 yıl sabit kalacağımı vs söyledi ben de yakın olan başka bi il merkezi komisyonundan gönderdim

yurdanurrr
Aday Memur
16 Nisan 2025 12:47

aynennn dilekçeme çalıştığım ili sicili vs daha detaylı yazdım pgmye gönderdim sağlık mazeretim olduğunu belgelerimi vs her şeyi ekine koydum gönderdim

Muka1453
Aday Memur
17 Nisan 2025 23:00

Hocam sonuç ne oldu bizim bir arkadaşa benzer bir mazerette red vermişler.
yurdanurrr, 2 hafta önce
aynennn dilekçeme çalıştığım ili sicili vs daha detaylı yazdım pgmye gönderdim sağlık mazeretim olduğunu belgelerimi vs her şeyi ekine koydum gönderdim
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi