Editörler : Pangaea
14 Nisan 2025 20:00

Hatalı Norm Güncellemesi?

Herkese merhabalar. Her sınıf düzeyinden tek şubenin olduğu bir ortaokulda Sosyal Bilgiler öğretmeni ve aynı zamanda görevlendirme müdür yardımcısı olarak çalışmaktayım. Sözleşmeliyim. Okulumuzda Seçmeli Peygamberimizin Hayatı, Seçmeli Görgü Kuralları, Seçmeli Düşünme Eğitimi ve Seçmeli Afet bilinci dersleri seçmeli olarak okutuluyor. Bildiğim kadarıyla görgü kurallarına Sosyal - Dikab, afete Sosyal - Fen, düşünme eğitimine Sosyal - Türkçe branşları girebiliyor. Okul müdürümüz Ekim aıynda yaptığı norm güncellemesinde bu derslerin hepsini Sosyale yazmış ve bu sebeple okulumuzda 21 saat ders açık gözükmekte. Ben maaş karşılığı 6 saat derse giriyorum. Okulumuz bir bölgeye bağlı olduğu için norm verilmesi 30 saat değil 21 saat. Bildiğiniz gibi norm fazlası öğretmen atamaları var şuan. Eğer okulumuza biri tercihle veya re'sen gelirse sözleşmeli olduğum için ben okuldan ayrılmak zorunda kalabilirim diye biliyorum. İlçe milli eğitimle bu durumu görüştüğümde yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Sizlerinde fikrini almak istedim. Teşekkür ederim.

Lewo124
Aday Memur
14 Nisan 2025 20:49

Hocam öncelikle okulunuzdaki norm size ait. Eğer yerime biri gelir kaygınız var ise görevlendirme müdür yardımcılığı görevini bırakıp normal öğretmenliğe dönün derim.

blue1907
Aday Memur
14 Nisan 2025 21:32

Hocam açıkçası ders saati en az bende diye zorla bu görev bana verildi. Önümüzdeki yıl zaten kesinlikle kabul etmeyecektim çok sıkıntılı bir iş olduğunu düşünüyorum idareciliğin. Ama şimdi kadrom öğretmen olmasına rağmen geçici görevlendirmeden böyle bir durum oluştu. Görev yaptığım ilde norm fazlası öğretmen atamasında da bu kadro açılmış. Biri gelirse ne olacak hiç bilmiyorum canım çok sıkkın.

Lewo124, 2 hafta önce
Hocam öncelikle okulunuzdaki norm size ait. Eğer yerime biri gelir kaygınız var ise görevlendirme müdür yardımcılığı görevini bırakıp normal öğretmenliğe dönün derim.
14 Nisan 2025 21:54

Anladığım kadarıyla 6+21=27 saat sosyal dersi var. Normu 1 olması gerekiyor. Kadrolu müdür yardımcısı değilseniz normunuz öğretmen olarak orda görünür. Başka da açık olmaz. Müdür yardımcısı görevlendirmeniz geçici yeniden görevlendirmelerde veya sınav ile atamalarda birisi gelebilir neticede.

blue1907
Aday Memur
14 Nisan 2025 22:02

Evet hocam ama bizim okul bölgeye bağlı olan uzak bir köy okulu olduğu için norm verilmesi 21 saatmiş. Yani norm güncellemesi yapılırken seçmelilerden biri başka branşa verilseydi ya da ben 6 saat değil 8 saat derse girseydim böyle bir durum olmayacaktı. İşin kötü tarafı ilçedeki norm fazlası sosyalci sayısı boşluk bulunan okul sayısından daha fazla. Birinin gelmesi kesin gibi yani.

matematikçi10, 2 hafta önce
Anladığım kadarıyla 6+21=27 saat sosyal dersi var. Normu 1 olması gerekiyor. Kadrolu müdür yardımcısı değilseniz normunuz öğretmen olarak orda görünür. Başka da açık olmaz. Müdür yardımcısı görevlendirmeniz geçici yeniden görevlendirmelerde veya sınav ile atamalarda birisi gelebilir neticede.
14 Nisan 2025 22:08

Eksik veya yanlış bir bilgi var Sizin okulun sosyal bilgiler normu 1 olması lazım. Ekim ayında gelen çizelgeyi okul müdürü öğretmenlere tebliğ etmiş olması lazım. Norm yönetmeliğinde 6-31 saate 1 norm 31-42 saate 2 norm verir. Sizin normunuz sistemden de kontrol edebilirsiniz. pbs.meb.gov.tr adresinden de kontrol edebilirsiniz. Yani bilgiler sizin dediğiniz gibi 28 saat girilmiş ise 1 norm olması lazım.

blue1907
Aday Memur
14 Nisan 2025 22:12

Hocam norm ekranının fotoğrafını paylayaşım https://hizliresim.com/7o44txa

matematikçi10, 2 hafta önce
Eksik veya yanlış bir bilgi var Sizin okulun sosyal bilgiler normu 1 olması lazım. Ekim ayında gelen çizelgeyi okul müdürü öğretmenlere tebliğ etmiş olması lazım. Norm yönetmeliğinde 6-31 saate 1 norm 31-42 saate 2 norm verir. Sizin normunuz sistemden de kontrol edebilirsiniz. pbs.meb.gov.tr adresinden de kontrol edebilirsiniz. Yani bilgiler sizin dediğiniz gibi 28 saat girilmiş ise 1 norm olması lazım.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 22:26

Yanlış girilmiş. Puanı yüksek birisini göndermeden derhal kapatılmasını sağlayın. matematikçi10'un yazdıkları doğru.

blue1907, 2 hafta önce

14 Nisan 2025 22:27

27 saate sistemin 2 norm verdiğini ilk defa gördüm. Haklısınız ama 2 Norm olduğu için norm fazlası olma gibi bir durumunuz olmaz bu sene için ama seneye sistem ne verir bilemiyorum.

blue1907
Aday Memur
14 Nisan 2025 22:45

Hocam ben dilekçe de verdim EBYS'den gönderildi ama bilmiyorum ne olur. Bakanlıktan biriyle görüşmüşler ve konuştukları kişi bölge normu olduğunu söylemiş. Yani normal norm mevzuatından farklıymış bölge okullarının normu.

atahoca, 2 hafta önce

Yanlış girilmiş. Puanı yüksek birisini göndermeden derhal kapatılmasını sağlayın. matematikçi10'un yazdıkları doğru.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Nisan 2025 23:17

Bölge normundan fazla olarak gelen öğretmen daha sonra sanki bu durumdan gelmemiş gibi mevcut kadronun yerinden oynamasına sebep oluyor. Ya bu norm kaldırılmalı, ya merkeze çekilmeli (bankamatik manasında değil), eş durumu ise belki norm açılana kadar ücretsiz izin hakkı verilmesi düşünülebilir...

Hesaplamalarda norm fazlası olarak hesaplanınca kim olursa olsun gelen de mevcut olan da giderse mağdur oluyor.

blue1907, 2 hafta önce

Hocam ben dilekçe de verdim EBYS'den gönderildi ama bilmiyorum ne olur. Bakanlıktan biriyle görüşmüşler ve konuştukları kişi bölge normu olduğunu söylemiş. Yani normal norm mevzuatından farklıymış bölge okullarının normu.

63fenci
Şube Müdürü
14 Nisan 2025 23:21

Hocam nasıl oldu bu iş Türkçe 22, matematik,fen hepsinin ders saati az Sosyal yüksek.Seçmelileri hep sosyale mi yazdılar

63fenci
Şube Müdürü
14 Nisan 2025 23:35

Din ve sosyal dışında seçmeli ders yazmamış.Üzerine düşülse müdür ceza alır

blue1907
Aday Memur
15 Nisan 2025 07:07

Güncellemeyi yapan müdür okulda 1 ay çalıştıktan sonra okuldan ayrıldı. Görevlendirme olarak çalışıyordu. Şimdi bu durumun telafisi de yok ve ben çok büyük bir mağduriyet yaşayabilirim. Yasal yollara başvurabilir miyim bu durumla ilgili bilmiyorum hocam.

63fenci, 2 hafta önce

Din ve sosyal dışında seçmeli ders yazmamış.Üzerine düşülse müdür ceza alır

spock
Daire Başkanı
15 Nisan 2025 07:54

21 üstüne 2 norm diyorsanız türkçe neden 2 norm değil? Orada başka bir durum var. Bölge dediğin eğitim bölgesidir. Civarda başka okul var mı? Konunun köyle kasabayla ilgisi yok. Eğitim bölgesiyle ilgisi var. Ya da sizin okul yatılı bölge ortaokulu mu? Tam bilgi verirseniz tam cevap alırsınız. Ama öncelikle her zaman mevzuatı okumak gerek.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/21.5.20146459.pdf

Madde 18.

blue1907, 2 hafta önce

blue1907
Aday Memur
15 Nisan 2025 08:03

Hocam civarda başka okul yok ve okulumuz yatılı değil taşımalı. Hakkari Yüksekova Esendere eğitim bölgesine bağlı bir okul.

spock, 2 hafta önce

21 üstüne 2 norm diyorsanız türkçe neden 2 norm değil? Orada başka bir durum var. Bölge dediğin eğitim bölgesidir. Civarda başka okul var mı? Konunun köyle kasabayla ilgisi yok. Eğitim bölgesiyle ilgisi var. Ya da sizin okul yatılı bölge ortaokulu mu? Tam bilgi verirseniz tam cevap alırsınız. Ama öncelikle her zaman mevzuatı okumak gerek.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/21.5.20146459.pdf

Madde 18.

spock
Daire Başkanı
15 Nisan 2025 08:11

Madde 4'te Eğitim bölgesi nedir tanımlanmış. İyi düşün civarda başka bir okul muhakkak vardır. Normalde 27 saate 2 norm olmaz çünkü. Kaldı ki 27'ye 2 norm olsaydı 22 Saat Türkçe'ye de 2 norm olmalıydı.

blue1907, 2 hafta önce

Hocam civarda başka okul yok ve okulumuz yatılı değil taşımalı. Hakkari Yüksekova Esendere eğitim bölgesine bağlı bir okul.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi