Editörler : swat3410
15 Nisan 2025 21:13

Kuvvetli şüphenin dayanakları nedir?

Mrb arkadaşlar bir hususta bilgi almak istiyorum. hakkımda devam eden adli bir soruşturma var.Savcı idddianemede şöyle bir ibare kullanmış. Kuvvetli şüphe diye. sorum şu tanık kamera vs yokken kuvvetli şüphe ile suç istenir mi ..hadi istendi hakim buna Bakarak ceza verir mi

Officer3452
Aday Memur
15 Nisan 2025 21:19

masumiyet karinesi vardır. iddaa makamı iddaasını ispatlayacak

derinnli01
Aday Memur
15 Nisan 2025 21:21

Dosyada yeterli delil yoksa savcı zaten o cümleyi yazmazdı şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli şüphenin bulunduğu der genelde

memuraday-y
Şube Müdürü
15 Nisan 2025 23:44

İddianameye konu suç nedir acaba?

bart74
Aday Memur
15 Nisan 2025 23:50

bunu bilerek yazmadım..benim merak ettiğim sadece kuvvetli şüphe hüküm vermek için yeterli bir sebep mi ..bunla alakalı örnek varmı tecrübesi olan bunu merak ettim
memuraday-y, 2 hafta önce

İddianameye konu suç nedir acaba?

Murat kartal 0155
Aday Memur
16 Nisan 2025 20:18

Bunun için savcının da konuyla ilgili mağdur beyanı tanık beyanı elde edilen belge doküman fatura İhbar şikayet maddi delil şüpheli beyanı tutarsız ifadeler bunların hepsine genelde bakıyor savcı ona göre karar veriyor ama bu kesinleşmiş bir karar değil mahkemelerin ortasında bu kararın değişmesi için bazı konular meydana gelebilir o zaman bu kuvvetli şüphe ortadan kalkar

memuraday-y
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 21:03

Suçu neden yazmadınız? Yazmadığınıza göre muhtemelen o suçu işlemiş olma psikolojisi mi sizinki acaba ?

bart74, 2 hafta önce
bunu bilerek yazmadım..benim merak ettiğim sadece kuvvetli şüphe hüküm vermek için yeterli bir sebep mi ..bunla alakalı örnek varmı tecrübesi olan bunu merak ettim

Trpoh55
Aday Memur
16 Nisan 2025 21:36

Vatandaşı durdurdunca sorduğun sorulara çelişkili cevaplar vermesi makul- basit şüphedir. Şahsın üzerinden uyuşturucu kokusu gelmesi kuvvetli şüphedir. Şahsın üst aramasında uyuşturucu madde ele geçirmen delildir. Kısacası delillendirmeye yakın olan şüphedir.
16 Nisan 2025 23:43

Devriyedesin ,yaz günü montla kalabalık ortamda gezen bir tip gördün misal, kuvvetli suphedir!

Gece vakti ilk kat balkondan aşağıya atlayan birini gördün, kuvvetli suphedir! :)

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi