Editörler : E.Kayı Han
15 Nisan 2025 22:16

7 yıl sonra tekrarlanan arşiv araştırması

Yedi yıl önceki GS nedeniylei kazandğım akademik kadroya başlayamamıştım ve aym hak ihlali ve yeniden yargılanma kararı verdi, ilk derece AYM'yi dinledi. Ancak kurum yeniden arşiv arş. yapıyor ve büyük ihtimalle, süreci uzatmak ve para vermemek için yeniden olumsuz sonuçlandıracak, hem de hiç bir şey eklemeden... Bu durumda dava açtığımda YD alma şansım yüksek olur mu?

mehmkah
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:20

Arşiv araştırmasını kurum yapmıyor. Kurum Emniyet'ten arşiv araştırması yapılmasını talep ediyor. Arşiv araştırmasının nasıl yapıldığının esasları da belli. Dolayısıyla arşiv araştırmasının olumlu gelmesinde bir engel yoksa olumlu gelir yani kurumun buna bir etkisi olamaz. Olumsuz geldiği taktirde yine dava açılabilir ama bunda atandığınız kurumun bir etkisi olacağını zannetmiyorum.

donurh
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 12:59

Arşiv araştırmasını Emniyet yapıyor ama onlar bir sonuca varmıyor, verileri kuruma yolluyor ve kurumda bir komisyon kuruluyor, onlar karar veriyor diye biliyorum ben.

mehmkah, 1 hafta önce

Arşiv araştırmasını kurum yapmıyor. Kurum Emniyet'ten arşiv araştırması yapılmasını talep ediyor. Arşiv araştırmasının nasıl yapıldığının esasları da belli. Dolayısıyla arşiv araştırmasının olumlu gelmesinde bir engel yoksa olumlu gelir yani kurumun buna bir etkisi olamaz. Olumsuz geldiği taktirde yine dava açılabilir ama bunda atandığınız kurumun bir etkisi olacağını zannetmiyorum.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi