Editörler : E.Kayı Han
16 Nisan 2025 01:04

Yazı işleri müdürü şikayet

yazı işleri müdürü kime şikayet edilir

sevgi ve aşk
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 08:42

en iyisi başka kaleme geçip çalışmanız ve gys ile kendinizin yazı işleri müdürü olmanız..

kenandere
Aday Memur
16 Nisan 2025 09:06

en iyi tavsiyeyi vermiş arkadaşımız :)

sevgi ve aşk, 1 hafta önce

en iyisi başka kaleme geçip çalışmanız ve gys ile kendinizin yazı işleri müdürü olmanız..

Adayanne
Aday Memur
16 Nisan 2025 09:11

hayır ben kalem değiştirmeyi düşünmüyorum. korkarak hakkımı savunmamazlık yapmayacağım

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 10:16

Şikayet edebileceğin bir düzen yok. 657 sayılı kanun tamamen amirin memuru ezmesini üzerine, memurun amirine karşı hakkını arayamaması üzerine tasarlanmış.

muharrem3452
Aday Memur
16 Nisan 2025 11:10

657

Madde 21 ?Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava

açma hakkına sahiptirler.

Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilenamirler atlanarak yapılır

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
18 Nisan 2025 22:26

İletişim problemi mi yaşadınız yoksa farklı sebepler mi oldu ? Kulakları çınlasın idare mahkemesinde bir başkanım vardı, kalemde "karanlıkta bir birinize göz kırpmayın" derdi.

yusuf132
Memur
19 Nisan 2025 00:53

açığını usulsüzlüğünü tespit ettiği sürece o kadar çok şikayet edilcek yer olur ki yeterki memur amirini yakalayabilsin

İsmi Lazım Deil, 1 hafta önce

Şikayet edebileceğin bir düzen yok. 657 sayılı kanun tamamen amirin memuru ezmesini üzerine, memurun amirine karşı hakkını arayamaması üzerine tasarlanmış.

Adayanne
Aday Memur
19 Nisan 2025 16:30

kendi işini yaptırmaya çalışması, benim görevim değil dediğim için o gün bugündür kafayı bana takmış olması, kalemde adam kayırma, mobing, hatta hakarete varan hareketler
19 Nisan 2025 19:00

müdürün görevi zaten kendi memurunu seçip diğerlerine mobbing yapmaktır. he de geç. it köpek yerine koy. itiraz hakkın yok çünkü. ses kaydı yapıp komisyona dinlet müdürün yeri değişir belki ama asla görevde yükselemezsin ve seni daha yorucu kalemlere gönderirler. o yüzden tavsiyem, müdürü insan yerine koymadan çalışmana devam et. maymuna muz fırlatıyorsun da zıplayıp tutuyor ya hani. müdür o işte. insan yerine koyma, strese girme.

yusuf132
Memur
19 Nisan 2025 20:51

ve şunu söyleyebilirim müdürler sonuçta hakim savcı değiller komisyon ve başsavcılar da onları personel gibi görürler hakim savcılarla mücadele etmek güç ama müdürler mücadele edebilirsin .

Adayanne, 1 hafta önce
kendi işini yaptırmaya çalışması, benim görevim değil dediğim için o gün bugündür kafayı bana takmış olması, kalemde adam kayırma, mobing, hatta hakarete varan hareketler

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
19 Nisan 2025 21:45

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Müdür; kalemde herkese eşit ve adil davranmak zorundadır. Gelen işleri hakkaniyete uygun şekilde dağıtmak zorundadır. Böyle davranmayıp da kalemde birilerini kayıran müdüre yönelik, kalem personeli sessiz kalmamalıdır. Mobbing uygulayan müdürü neden şikayet etmeyip de sessiz kalıyorsunuz? Bu teslimiyetçi düşünce yapısını terk etmelisiniz. Aksi taktirde "batı cephesinde yeni bir şey yok" söylemi gibi, adliyelerde yeni bir şey yok söylemi geçerli olacaktır.

ölene kadar sözleşme, 1 hafta önce
müdürün görevi zaten kendi memurunu seçip diğerlerine mobbing yapmaktır. he de geç. it köpek yerine koy. itiraz hakkın yok çünkü. ses kaydı yapıp komisyona dinlet müdürün yeri değişir belki ama asla görevde yükselemezsin ve seni daha yorucu kalemlere gönderirler. o yüzden tavsiyem, müdürü insan yerine koymadan çalışmana devam et. maymuna muz fırlatıyorsun da zıplayıp tutuyor ya hani. müdür o işte. insan yerine koyma, strese girme.

Adayanne
Aday Memur
19 Nisan 2025 21:52

msjlarınız için teşekkür ederim herkese. tabiki sessiz kalmıyacaktım ve kalmadım da. hiç yapmak istemediğim şeyi yaptım ve şikayet ettim. kendisini kölelik sisteminde zanneden ve eksi verenlere özellikle söylemek istiyorumki herşey düzeldi. artık herkesin ağzından çıkanı kulağı duyuyor. hitap ve konuşma şekli, kalemdeki adaletsizlik son buldu. şunu söylemek istiyorum lütfen kimse böyle durumlarda sessiz kalmasın. siz görmezden geldiğiniz sürece bunları yuttuğunuzu sananlar emin olun oturuşuna bile dikkat edecektir

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
20 Nisan 2025 19:41

Size bu söylediklerimi size gaz vermek olarak algılamayın, kimse gaz vermek olarak algılamasın.

Kalemde size ahkâm kesen, kendini kaf dağında gören, burnundan kıl aldırmayan müdürler var ya, onların çoğu arkasından korkan insanlardır. Hakim ne diyorsa onu uygulayan, inisiyatif alamayan, kalemle hakim arasındaki dengeyi kuramayan insanlardır. Beni tanıyıp da bu yazımı okuyan yazı işleri müdürleri yazdıklarımı üstüne alınmasınlar, bu yazdığım istisna olan müdürleri bağlamaz.

Yıllar önce adli yargıdayken, haftanın dört günü keşfe gider, bir günü duruşmaya çıkardım. Yeni katip gelmişti, müdür yanına aldı, şu anda yargıtay üyesi olan ve yıllar önce adalet müfettişi olan kişi; yazı işleri müdürünü ve beni yanına çağırdı, bizi yanına çağırmadan önce çalıştığım hakime durumu sormuş o da haftanın dört günü keşfe gidildiğini, bir günü de duruşmaya çıkıldığını, mahkemenin tek katiple işlerini yapmaya çalıştığını anlatmış. Müdüre; sen bu mahkemenin durumunu bilmiyor musun da yanına katip alıyorsun, senin yanındaki katibi alıp şu mahkemeye veriyorum dedi. Müdür ağzını açıp bir kelime söyleyemedi. "Tamam efendim, olur efendim."

Adayanne, 1 hafta önce
msjlarınız için teşekkür ederim herkese. tabiki sessiz kalmıyacaktım ve kalmadım da. hiç yapmak istemediğim şeyi yaptım ve şikayet ettim. kendisini kölelik sisteminde zanneden ve eksi verenlere özellikle söylemek istiyorumki herşey düzeldi. artık herkesin ağzından çıkanı kulağı duyuyor. hitap ve konuşma şekli, kalemdeki adaletsizlik son buldu. şunu söylemek istiyorum lütfen kimse böyle durumlarda sessiz kalmasın. siz görmezden geldiğiniz sürece bunları yuttuğunuzu sananlar emin olun oturuşuna bile dikkat edecektir

katip1988
Daire Başkanı
20 Nisan 2025 23:04

işini düzgün yapan ve personeline iyi davranan arkadaşları tenzih ediyorum ama birçok yim ile çalıştım genel olarak korkak, omurgasız, hakkını arayan personel olursa gidip amire gizli gizli bunu gönderelim diye yol yapıyorlar.

birkaç sene önce sende aynı koltukta oturuyordun be birader. Ne değişti 10 bin fazla maaş alıyorsun diye neden bir taraflarin kalkiyor.

artik bundan sonra konuşulacak en çok konular müdür ve hakim savcı şikayetleri olacak.

iddia ediyorum

hsk hakim savciya bisey yapmiyor.

topluluk içinde bana sesini yükselten hakimi şikayet ettim. hsk işleme koyma gereği bile hissetmemis.

itiraz ettim 2802 açık herkes okumalı. kimse kimsenin uşağı degil.

yetki kurumlar ve kişiler sizi görmezden gelirse sendika temsilciniz ile iletişime geçip adliye önünde basın açıklaması yaptırmak dahil yasal her yolu deneyin.

benim şikayet ettiğim şahsi başka arkadaşlar başka konulardan dolayı şikayet etti. kendine öyle bir çeki düzen verdi ki. inanamadık:)

artık kimse kimseden korkmuyor. korkan ezilmeye mahkum.

konu sahibi arkadaşımızı da tebrik ediyorum.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
21 Nisan 2025 12:30

Maalesef gerçekte işler öyle yürümüyor. Hakim savcı müdüre hiçbir zaman karışmıyor. Zaten yalakalık temelinde dönüyor her şey. Şikayet ettiğimiz zaman git müdürle konuş diyor. Üst mercilere dilekçe yazsan dilekçen dönüp dolaşıp şikayet ettiğin birime geliyor. Sistemin işleyişi bu. Ancak kamuoyunda ses getirerecek bir durum olursa sendika veya medya işin içine girebiliyor.

yusuf132, 1 hafta önce

açığını usulsüzlüğünü tespit ettiği sürece o kadar çok şikayet edilcek yer olur ki yeterki memur amirini yakalayabilsin

YasinBey33
Aday Memur
21 Nisan 2025 13:50

Kendini bilen hic bir hakim savcı müdürü personel gibi görmez sonuçta katibin birinci amiri müdür oluyor. 15 yillik katiplik meslek hayatimda sunu bilirim duyarim. Amirler her zaman kazaniyor. İster savci ister mudur olsun.

yusuf132, 1 hafta önce

ve şunu söyleyebilirim müdürler sonuçta hakim savcı değiller komisyon ve başsavcılar da onları personel gibi görürler hakim savcılarla mücadele etmek güç ama müdürler mücadele edebilirsin .

yusuf132
Memur
21 Nisan 2025 23:02

iç işleyiş ve mevzuattan kaynaklı olarak müdüre idari yönden personelin yapacağı pek bir şey yok ben yakalacağı husus derken müdürün işlemiş olduğu suça konu bir durumu yakalayıp patlatmak yoksa zor

İsmi Lazım Deil, 5 gün önce

Maalesef gerçekte işler öyle yürümüyor. Hakim savcı müdüre hiçbir zaman karışmıyor. Zaten yalakalık temelinde dönüyor her şey. Şikayet ettiğimiz zaman git müdürle konuş diyor. Üst mercilere dilekçe yazsan dilekçen dönüp dolaşıp şikayet ettiğin birime geliyor. Sistemin işleyişi bu. Ancak kamuoyunda ses getirerecek bir durum olursa sendika veya medya işin içine girebiliyor.

yusuf132
Memur
21 Nisan 2025 23:08

dostum mahkemelerde duruşma katibiyim ayağına hakimle çok sıkı olup müdürün içinden geçen personel çok gördüm allah aşkına savcılıkta , başsavcı yada vekiliyle çok yakın olupta müdür harcayan özel kalemler çok gördüm. Hakim savcılarla dediğin gibi birşey kazanamazsın ama müdüre karşı dezavantajlıda olsan kazanma olasılığı yine oluyor bende 10 yıllık tecrübemle bunu bilirim.

YasinBey33, 5 gün önce

Kendini bilen hic bir hakim savcı müdürü personel gibi görmez sonuçta katibin birinci amiri müdür oluyor. 15 yillik katiplik meslek hayatimda sunu bilirim duyarim. Amirler her zaman kazaniyor. İster savci ister mudur olsun.

kenandere
Aday Memur
22 Nisan 2025 09:35

Konu güzel gidiyor, herkes içindekini döksün, böylece müdürler kendini daha değerli hissedecektir :)

Adayanne
Aday Memur
22 Nisan 2025 12:40

konu müdürlerin muhteşemliği deil yalnız :))
kenandere, 4 gün önce

Konu güzel gidiyor, herkes içindekini döksün, böylece müdürler kendini daha değerli hissedecektir :)

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi