Editörler : gül-feşan
16 Nisan 2025 01:59

Nöbet ertesi izin ve eksi(-) mesai durumu

Merhabalar;

Ben özel bir hastanede lab.tek. olarak çalışıyorum. Hastanemizde mesai saatleri ile alakalı bazı sıkıntılarım var. Örnek vererek anlatmak istiyorum ben salı günü nöbetciyim diyelim akşam 18.00 da geldim. Çarşamba sabah 08.00 da çıktım bu benim haftalık çalışmama mesai saati olarak eksi(-) 6 saat olarak işleniyor gerekçede 2 günün toplam mesaisi 10'ar saaten 20 saat nöbetimin süresi 14 saat yani 6 saat eksik çalıştın diyorlar ben o nöbeti babamın hayrına tutmuyorum aynı zamanda nöbetten çıktığım zaman nöbet istirahatli olamam gerekmiyormu aynı şey pazar günündede oluyor pazar günü 24 saat çalışıyorum pazartesi gelmedin işe hop artı(+) 24 saat mesai yerine 14 saat oluyor bu konuda bilgi ve birikimlerinizi benimle paylaşmanızı istiyorum. Bir meselede şudurki denkeştirme diye mevzu çıkardılar biz nöbetlerin parasını almama konusunda anlaştık ancak eskiden 1.5 katı fazla mesai işleniyordu şimdi 1e1 buda yasalmıdır şimdiden çok teşekkkürler.

DevletinAmelesii
Aday Memur
16 Nisan 2025 08:10

Haftalık çalışma saatin ne kadar? bizde aylık hesaplarlar bu ay 136 saat + diye gidiyor bayrama girdiğinden dolayı. Senin saat olayını anlamadım. Haftalık 40 saatten hesaplanır 160 yapıyor normalde. Üstüne çıkarsa fazla mesai alırsın. Verdikleri parada para olsa. İmkanımız olsa fazla mesai çalıştırmayın diye dilekçe vereceğiz.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi