Editörler : Pangaea
16 Nisan 2025 11:11

Mazeret tayini /İl içi mazeret

İyi çalışmalar arkadaşlar, aralık ayı sonunda yazdığım mazeret dilekçesi ile Ankara'dan İzmir /Kemalpaşa 'ya geldim. Annem onkoloji hastası Çiğli'de yaşıyor, eşim de polis memuru ve mazeret ataması ile Çiğli'ye geldi. Anneme ben bakıyorum. Çiğli Kemalpaşa arası da malesef toplu taşıma ile çok uzak. Annemin rahatsızlığı okul çapında iki çocuğumun olması süreci daha zor kılıyor.

Ağustos ayında hem annemden hem de eşimden dolayı ilçe özrü tayini isteyeceğim. Şimdiki okulda üç yıl çalışma şartım var mı yoksa mazeret atamasında tayin isteyebilir miyim? Mazeret atama sürecinde mi şimdi mi durumu arz etmek için dilekçe vermeliyim?

16 Nisan 2025 11:19

mazeret tayininde son okulda 3 yıl çalışma şartı yok

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Nisan 2025 11:32

Eş durumu için mazeret ataması beklenir. Sağlık özrü durumunda eskinden mazeret için beklenilmiyordu, şimdi bilmiyorum. Doktorun raporunda bakıma muhtaç ifadesini belirtmesi gerekiyor, diye biliyorum. Özellikle onkoloji hastalarına bakacak anne, baba ve çocuk için bu mazeret kabul ediliyor.

Mesafe meselesini ise bilmiyorum.

Yondaimeminato
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 11:59

Öncelikle Allah annenize tez zamanda şifa versin. iİller arası yer değiştirmede sağlık özrü için raporda yazılması gerekenler tek başına hayatını idame edemez veya başkasının bakımına muhtaçtır. Bir diğer şart ise üst yazıyla sağlık özrü istediğiniz devlet hastanesinden '' hastalığın ilimizde tedavisi yoktur '' yazısıdır.

Siz zaten bu süreci atlatmışsınız. Haliyle sağlık durumundan yer değiştirdiğiniz için il içi mazeret ile yer değişikliği yapamazsınız diye düşünüyorum yine de en sağlıklı bilgi için bulunduğunuz ilçe mem ile irtibata geçin . Aile birlikteliği içinse 3 yıl şartına takılmadan ağustos ayında mazeret atamasına başvurabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

sena13
Şef
16 Nisan 2025 12:57

Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez raporum var hocam ama vasilik almadım.

atahoca, 1 hafta önce

Eş durumu için mazeret ataması beklenir. Sağlık özrü durumunda eskinden mazeret için beklenilmiyordu, şimdi bilmiyorum. Doktorun raporunda bakıma muhtaç ifadesini belirtmesi gerekiyor, diye biliyorum. Özellikle onkoloji hastalarına bakacak anne, baba ve çocuk için bu mazeret kabul ediliyor.

Mesafe meselesini ise bilmiyorum.

sena13
Şef
16 Nisan 2025 12:59

Eşim polis memuru ve malesef hem çocuklar hem de annem ile ben ilgileniyorum. Yakın ilçe olsa hiç kıpırdamam ama çok zor oluyor. Peki eş mazereti için ne yapmam gerekiyor hocam

Yondaimeminato, 1 hafta önce

Öncelikle Allah annenize tez zamanda şifa versin. iİller arası yer değiştirmede sağlık özrü için raporda yazılması gerekenler tek başına hayatını idame edemez veya başkasının bakımına muhtaçtır. Bir diğer şart ise üst yazıyla sağlık özrü istediğiniz devlet hastanesinden '' hastalığın ilimizde tedavisi yoktur '' yazısıdır.

Siz zaten bu süreci atlatmışsınız. Haliyle sağlık durumundan yer değiştirdiğiniz için il içi mazeret ile yer değişikliği yapamazsınız diye düşünüyorum yine de en sağlıklı bilgi için bulunduğunuz ilçe mem ile irtibata geçin . Aile birlikteliği içinse 3 yıl şartına takılmadan ağustos ayında mazeret atamasına başvurabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Nisan 2025 13:04

Vasiliğe gerek yok. Raporda yazan ifade önemli.

sena13, 1 hafta önce

Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez raporum var hocam ama vasilik almadım.

Yondaimeminato
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 13:54

Mazeret ataması döneminde başvurunuzu yapın hocam , hangi mazeretle başvuracaksanız ona göre evrak gerekmekte. Atama döneminde sadece 1 mazeret ile başvuru yapabilirsiniz bilginiz olsun. Hem sağlık hem eş durumundan dolayı mazeret atamasına başvuramazsınız. Sağlık özrüne başvuracaksanız annenizin durum bildirir raporu , eş durumuna başvuracaksanız eşinize ait görev yeri belgesi ve isterlerse çalıştığı süreler ile ilgili e devlet kayıtları lazım olacak. Siz yine de kesin bilgi için atama döneminde ilçe Mem'e sorun . Bilgilerimizde hata ,noksan olabilir.

sena13, 1 hafta önce

Eşim polis memuru ve malesef hem çocuklar hem de annem ile ben ilgileniyorum. Yakın ilçe olsa hiç kıpırdamam ama çok zor oluyor. Peki eş mazereti için ne yapmam gerekiyor hocam

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
17 Nisan 2025 09:55

Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun. İnşallah anneniz sağlığına kavuşur.

Aralık ayındaki mazereti annenizin rahatsızlığı dolayısıyla yaptıysanız neden Çiğli ya da daha yakın bir ilçe yerine Kemalpaşa'ya yaptılar ki? O civarda bildiğim kadarıyla Menemen, Karşıyaka ve Bayraklı var.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi