Editörler : E.Kayı Han
16 Nisan 2025 13:34

Cuma günü Anayasa mahkemesine başvuracağım 2016 TİS ilave bir derece

Arkadaşlar Ankara Bim 3 İdare ilave bir derece başvuru kabul kararımı kaldırarak reddetti, bu hususta Anayasa mahkemesine bireysel başvuru için sürem Cuma günü doluyor, bu hususta bana başvurumu destekleyici olacak Özellikle farklı BİM'lerin kabul kararlarının Esaslarını buraya yorum olarak ya da mesaj olarak veyahut [email protected] adresine çok ivedi olarak göndermenizi istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

katip1988
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 23:18

karar kesinmiydi? geçmiş olsun. umarım aym güzel bir karar verir

cyhn85
Memur
17 Nisan 2025 08:58

yönlendirdim kardeş elimde 2 tane vardı istanbul ve adana diye bide bursa adelet komisyon kararı var içinde (mail attım)

https://www.tyhs.org.tr/dosyalar/files/mahkeme%20karar%C4%B1.pdf

cyhn85
Memur
17 Nisan 2025 09:07

https://turkegitimsen.org.tr/storage/2025/02/zonguldak_idare_2024_1737k.pdf

cyhn85
Memur
17 Nisan 2025 09:09

Buna göre; 657 sayılı Kanun hükümlerinin 4/B ve 4/C maddesi hükmü kapsamanda istihdam

edilen sözleşmeli ve geçici personel hakkında doğrudan uygulanması mümkün olmamakla birlikte, bu

hükümlerin "referans norm" olarak alınabileceğine dair Danzştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı

uyarınca, sözleşmeli ve geçici personel hakkında da uygulanabileceği, ayrıca davacının sözleşmeli

statüde geçen hizmet sürelerinin memuriyette geçirilmiş gibi kabul edildiği dikkate alındığında,

15.01.2016 tarihi itibariyle görevde bulunan davacının 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 28. maddesinin

yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla memuriyetteymiş gibi kabul edilerek bu hükmünden yararlandırılması ve

kendisine ilave (1) derece verilmesi gerektiği sonucuna varılmış olup, verilen ilave bir derecenin geri

alınmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

Öte yandan, davacıya verilen ilave bir derece ve bir kademenin geri alınmasına ilişkin dava

konusu işlem hukuka uygun bulunmadığından, bu işleme dayanılarak yersiz ödendiği belirtilen

11.357,20-TL tutarın iade edilmesine ilişkin tesis edilen dava konusu işlemde de hukuka uyarlık

bulunmadığı sonucuna varılarak, davacıdan tahsil edilen tutarın Anayasanın 125. maddesi gereğince

yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesi gerekmektedir.

Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemlerin iptaline, tazmin talebinin kabulüyle, dava

konusu işlem nedeniyle davacıdan tahsil edilen tutarın kesinti tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle

birlikte davacıya ödenmesine, aşağıda dökümü yapılan 978,00 TL yargılama gideri ile karar tarihinde

yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca belirlenen 18.000,00 TL vekalet ücretinin

davalı idare tarafından davacıya ödenmesine, artan posta ücretinin talep edilmemesi halinde kararın

kesinleşmesinden sonra re'sen davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren (30) gün

içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine istinaf yolu açık olmak üzere, 20/12/2024 tarihinde

oybirliğiyle karar verildi.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
18 Nisan 2025 22:24

Başka BİM'lerin kararlarını neden araştırıyorsunuz. Anayasa Mahkemesi, BİM'lerin kararlarına göre mi karar verecek ? Sizin yapacağınız iş, hukuki ihtilafın Anayasa'daki hangi haklarınızı zedelediğinizi somutlaştırarak anlatmaktır.

katip1988
Daire Başkanı
20 Nisan 2025 23:07

karar kesinleşmediyse iç hukuk yollarını tüketmeden aym ye yapılacak başvuru red olur. konu sahibi arkadas bunu biliyorsunuzdur diye düşünüyorum

kabip0066
Aday Memur
21 Nisan 2025 13:56

kararı kesin vermiş, bakanlık ödediği paraları geri alıyor, bakanlık vekili vekalet ücretini istiyor. hangi iç hukuk var başvuracak, danıştay yolu açık mı ki iç hukuk yolları bitmemiş olsun, bizde sorduk soruşturduk, bittiği için gittik, sana göre iç hukuk yolları kapanmadı diye bir düşünce oluşmuş olabilir, ama bence iç hukuk yollarını kapatacak şekilde karar vermiş zaten bim kararını.

katip1988, 1 hafta önce

karar kesinleşmediyse iç hukuk yollarını tüketmeden aym ye yapılacak başvuru red olur. konu sahibi arkadas bunu biliyorsunuzdur diye düşünüyorum

kabip0066
Aday Memur
21 Nisan 2025 14:00

Mesela benim kararım mart ayında çıktı, Ankara bim davamı reddetti, 10 Nisan tarihli Adana Bim kararı var, bim ise benim gibi olan aynı statüde katip arkadaşımın davasını kabul etti, İzmir, İstanbul, Erzurum vs. gibi bimler bizim davaları kabul ediyor, hatta Bursa komisyon İstanbul Bim kararları doğrultusunda tüm personellere 1 dereceyi verdi emsal kararları gerekçe göstererek, aynı konuda farklı kararlar olduğu için gidiyorum zaten Anayasa mahkemesine, hakkayinete uygun yargılama hakkını ihlalden dolayı.

ÇOTANAK, 2 hafta önce

Başka BİM'lerin kararlarını neden araştırıyorsunuz. Anayasa Mahkemesi, BİM'lerin kararlarına göre mi karar verecek ? Sizin yapacağınız iş, hukuki ihtilafın Anayasa'daki hangi haklarınızı zedelediğinizi somutlaştırarak anlatmaktır.

kabip0066
Aday Memur
21 Nisan 2025 14:06

Anayasa mahkemesine başvuru yaptım zaten, 5.064 TL Anayasa mahkemesi bireysel başvuru harcını da yatırdım tüm bunların üstüne bakalım, 2-3 sene sonra başvurum olumlu olursa zaten buradan duyururum sonucu size, malum bireysel başvurusu süreci de çok uzun sürüyor.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
21 Nisan 2025 19:04

İstinafın verdiği karar muhtemelen kesindir. Şayet kesin ise; 2576 sayılı Kanunu 3/C maddesini okuyunuz. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmadan önce dediğiniz gibi hususlar olduğunda aykırılığın giderilmesini Danıştay'dan talep edebilirdiniz. Burada önemli olan husus; Bölge İdare Mahkemesi Başkanlar Kurulunun bu hususu Danıştay'dan istemesi gerekiyor.

kabip0066, 1 hafta önce

Mesela benim kararım mart ayında çıktı, Ankara bim davamı reddetti, 10 Nisan tarihli Adana Bim kararı var, bim ise benim gibi olan aynı statüde katip arkadaşımın davasını kabul etti, İzmir, İstanbul, Erzurum vs. gibi bimler bizim davaları kabul ediyor, hatta Bursa komisyon İstanbul Bim kararları doğrultusunda tüm personellere 1 dereceyi verdi emsal kararları gerekçe göstererek, aynı konuda farklı kararlar olduğu için gidiyorum zaten Anayasa mahkemesine, hakkayinete uygun yargılama hakkını ihlalden dolayı.

TURGAY 02
Aday Memur
21 Nisan 2025 21:52

Selamün aleyküm arkadaşlar Danıştay idari kurulu bolge idare mahkemeleri arasındaki karar farklılığını karara bağladı maalesef karar olumsuz bundan sonra açılacak tüm davalar ret olacak karar yeni tarihli

22 Nisan 2025 10:28

önceki davalar ne olur
TURGAY 02, 1 hafta önce

Selamün aleyküm arkadaşlar Danıştay idari kurulu bolge idare mahkemeleri arasındaki karar farklılığını karara bağladı maalesef karar olumsuz bundan sonra açılacak tüm davalar ret olacak karar yeni tarihli

TURGAY 02
Aday Memur
22 Nisan 2025 10:33

Bakanlık bunu emsal gösterecek

22 Nisan 2025 10:46

Şuan bölge idardde dosyam 6 aydır. Birçok böyle dosya var dedi katip. Şimdi hepimize ret verecekler yerelde kazanmıştık
TURGAY 02, 1 hafta önce

Bakanlık bunu emsal gösterecek

TURGAY 02
Aday Memur
22 Nisan 2025 11:01

Aynen ret verilecek son noktayı Danıştay koydu maalesef

Keiraa
Aday Memur
22 Nisan 2025 11:04

anlamadığım şey karar martta çıkmış ama nisan itibariyle hala kabul eden bimler çok.. ne zaman nasıl uygulanıyor bu karar.. bakanlık hep 2018 danıştayı örnek gösteriyordu ama bimler onu uygulamıyordu.. 2018 kararıda çok benzer bu karara..

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi