Editörler : Pangaea
16 Nisan 2025 20:12

Askerlik yapan eşin yanina tayin

nişanlım avukat ağustosta uzun dönem askere gidecek sigortası ve maaşı askerde yatmaya devam edecek ben şubat ayında es durumunu askerlik yaptığı şehre yapabilir miyim

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
16 Nisan 2025 20:22

Bir sendika bu soruya "?Eşi Askerde Olan öğretmenler? de Eş özrüne bağlı tayin isteyebilir mi ? şu şekilde cevap vermiş.

Eşi sigortalı olarak çalışan öğretmenler askerde olan eşlerinden dolayı yer değiştirme isteğinde bulunamazlar. Çünkü sigortalı çalışanlardan istenen belgeler arasında başvuruların son günü itibari ile sigortalılığının devam ettiğinin gösterir belge var ki askerde olan eş bu belgeyi tedarik edemeyecektir. Zaten mevzuatta sadece kamu görevlisi eşin tayin isteyebileceği yazılıdır.

16 Nisan 2025 20:35

böyle bir atama yok
16 Nisan 2025 20:37

sigorta ve maaş niye yayıyor? hangi şirket askere gideni sigortalı gösterir ki ? kurum,şirket vb bilgi yazmayınca yorum eksik kalıyor

egop0
Aday Memur
16 Nisan 2025 20:55

olmaz bu şekilde

emelsahna
Aday Memur
16 Nisan 2025 21:19

uzun donem askere gideceği için asteğmen olarak gorev yapınca tsk sigorta ve maaşıni yatiriyor

emelsahna
Aday Memur
16 Nisan 2025 21:21

yani son bir senede 9 ay avukat olarak sigortası yatıyor 3 ay da askerlikten aldığı sigorta olacak

Evlenmek Gerek
Genel Müdür
16 Nisan 2025 21:39

Memleket gerçekten Türkçe fakiri. Konuyu açan kişi uzun dönem askere gidecek derken yedek subay olarak askerlik yapacağını ifade etmek istemiş. Haliyle yedek subayların da sigortası yatar. Okuduğumuzu neden anlamıyoruz ki?

emelsahna
Aday Memur
16 Nisan 2025 21:48

evet hocam yedek subay olacağı için sigortası yatmaya devam edecek yani tayin için istenen sigortanin devam şartini sağlayacak ancak yine de askerlik yaptığı sehre tayin isteyebilir miyim acaba?

Evlenmek Gerek, 1 ay önce

Memleket gerçekten Türkçe fakiri. Konuyu açan kişi uzun dönem askere gidecek derken yedek subay olarak askerlik yapacağını ifade etmek istemiş. Haliyle yedek subayların da sigortası yatar. Okuduğumuzu neden anlamıyoruz ki?

16 Nisan 2025 21:57

görev yeri belgesi?

emelsahna
Aday Memur
16 Nisan 2025 22:07

Askeriyeden alamaz mi?

bahçesaray, 1 ay önce
görev yeri belgesi?
16 Nisan 2025 22:22

eşiniz avukat hocam

berkaydal
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 23:00

Kılavuzda TSK ile ilgili der ki 926 sayılı askerlik kanunu kapsamınca: Türk Silâhlı Kuvvetlerine mensup subaylar, astsubaylar ile harb okulları, fakülteler, yüksek okullar ve astsubay okullarında öğrenim yapan asker öğrencilere uygulanır. Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görevli diğer asker ve sivil kişiler kendi özel kanunlarına tabidirler.

Eşiniz bunlardan biri ise mazeret ataması tayininde bulunabilirsiniz. Yedek subaylık bunlardan biri değil. Geçici görev.

Eşiniz kamu kuruluşunda olsaydı yedek subaylık döneminde çalıştığı kamu kurumuna yer değiştirme talebinde bulunabilirdiniz.

Yine kılavuz der ki eşi geçici görevde bulunanlar mazeret atamasına başvuramazlar.

17 Nisan 2025 05:49

meb de geçici görevle olan, geçici görev yerine başvuramaz, ama bu örnekte son 2 yılda sigorta varsa, avukatın çalıştığı ile ,ilçeye isteye bilir

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
17 Nisan 2025 09:33

Bayağı bilgi karmaşası var. Anladığım kadarıyla sayın emelsahna'nın eşi A şehrince avukat olarak çalışırken uzun dönem muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere B şehrine gidecek ve askerliği yedek subay olarak yapacak. Sayın emelsahna da eşi askerlik görevini yaparken askerlik yaptığı B iline eş durumundan tayin olmak istiyor. Ancak neden "9 ay avukatlık, 3 ay yedek subaylık" olacak anlamadım. Yedek subaylık 3 ay mı?

Ayrıca diyelim ki şimdi tayin oldu, sonra tekrar eski yerine ya da başka yere geçmek istediğinde bu kadar kolay geçiş yapılabilir mi? Tül durumlar düşünüldü mü?

Benim fikrim yukarda sayın berkaydal'ın da paylaştığı gibi muvazzaf askerlik hizmeti geçici bir görev olduğundan eş durumu tayininde dikkate alınmaz.

bahçesaray, 1 ay önce
meb de geçici görevle olan, geçici görev yerine başvuramaz, ama bu örnekte son 2 yılda sigorta varsa, avukatın çalıştığı ile ,ilçeye isteye bilir
17 Nisan 2025 09:49

benim yorumum,eşi askerde de olsa gerekli şartlar varsa eş durumu yapılıyor,eğer bu olayda son 2 yılda 360 gün sigorta var ve avukalık görev yeri belgesi varsa ,eşinin avukatlık yaptığı yere ister ,bunda bir şüphe yok,burada ayrıntı eşinin asker olmasından dolayı isteyemeyecek olması,kadrolu subay vb bir görevi yok + 2 yerden sigorta yatar mı ayrı konu,

YUSUF YILDIRIM, 1 ay önce

Bayağı bilgi karmaşası var. Anladığım kadarıyla sayın emelsahna'nın eşi A şehrince avukat olarak çalışırken uzun dönem muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere B şehrine gidecek ve askerliği yedek subay olarak yapacak. Sayın emelsahna da eşi askerlik görevini yaparken askerlik yaptığı B iline eş durumundan tayin olmak istiyor. Ancak neden "9 ay avukatlık, 3 ay yedek subaylık" olacak anlamadım. Yedek subaylık 3 ay mı?

Ayrıca diyelim ki şimdi tayin oldu, sonra tekrar eski yerine ya da başka yere geçmek istediğinde bu kadar kolay geçiş yapılabilir mi? Tül durumlar düşünüldü mü?

Benim fikrim yukarda sayın berkaydal'ın da paylaştığı gibi muvazzaf askerlik hizmeti geçici bir görev olduğundan eş durumu tayininde dikkate alınmaz.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
17 Nisan 2025 09:57

Avukatlık yaptığı yere değil, askerlik yapacağı yere gitmek istiyor yalnız.

bahçesaray, 1 ay önce

benim yorumum,eşi askerde de olsa gerekli şartlar varsa eş durumu yapılıyor,eğer bu olayda son 2 yılda 360 gün sigorta var ve avukalık görev yeri belgesi varsa ,eşinin avukatlık yaptığı yere ister ,bunda bir şüphe yok,burada ayrıntı eşinin asker olmasından dolayı isteyemeyecek olması,kadrolu subay vb bir görevi yok + 2 yerden sigorta yatar mı ayrı konu,

17 Nisan 2025 11:01

oraya isteyemez ,bunu yazmıştım,

YUSUF YILDIRIM, 1 ay önce

Avukatlık yaptığı yere değil, askerlik yapacağı yere gitmek istiyor yalnız.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi