Editörler : crops35
16 Nisan 2025 20:45

Askerlikle ilişiği bulunmamak

İyi akşamlar öncelikle bu sene liseden mezun oldum ve Karabük üniversitesi destek personeli ilanına başvurdum ancak ilanda askerlikle ilişiği bulunmamak yazıyor. Sanırım biraz yanlış anladım aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Askere gitmiş olmama gerek var mı? E-devlete girdiğimde 31/12/2025?e kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor bir sıkıntı yaşar mıyım? Şimdiden çok teşekkürler ve özür diliyorum böyle basit bir konu için yazdığımdan ötürü.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
17 Nisan 2025 09:15

Askerlik yapmadan atanmış biri olarak sorun yaşamamanız gerekir. Ben 2015 yılında merkezi yerleştirme ile atandım. Takip etmedim ama herhalde o zamandan bu zamana şartlarda çok bir değişiklik olmadı bildiğim kadarıyla. Genel şartlarda bu şekilde yazar. Askerlikle ilişiği bulunmamak sadece askere gitmek anlamını taşımıyor. Askerliğini yapmış, muaf, ya da tecilli olmak da bu kapsama giriyor. Ayrıca askere gitmeden de devlet memuru olunabilir kanuni olarak o yüzden özellikle belirtilmediği sürece askerliğinizi yapmadan memur olabilirsiniz. Asker kaçağı olmak hariç tabi ki.

crops35
Editor
17 Nisan 2025 09:42

'Askerliğini yapmış, muaf, ya da tecilli olmak da bu kapsama giriyor" doğrudur.

hsnd, 1 ay önce

Askerlik yapmadan atanmış biri olarak sorun yaşamamanız gerekir. Ben 2015 yılında merkezi yerleştirme ile atandım. Takip etmedim ama herhalde o zamandan bu zamana şartlarda çok bir değişiklik olmadı bildiğim kadarıyla. Genel şartlarda bu şekilde yazar. Askerlikle ilişiği bulunmamak sadece askere gitmek anlamını taşımıyor. Askerliğini yapmış, muaf, ya da tecilli olmak da bu kapsama giriyor. Ayrıca askere gitmeden de devlet memuru olunabilir kanuni olarak o yüzden özellikle belirtilmediği sürece askerliğinizi yapmadan memur olabilirsiniz. Asker kaçağı olmak hariç tabi ki.

buroinho
Aday Memur
17 Nisan 2025 13:06

Teşekkür ederim cevabınız için.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi