Editörler : swat3410
17 Nisan 2025 13:16

Mukavemet ve nakdi tazminat

görevli memura mukavemetten karşı taraf hüküm giydiğinde nakti tazminat alabiliyoruz diye biliyorum. Bu konuda bilgisi olan varmı ?

camel155
Aday Memur
17 Nisan 2025 16:08

Karşı tarafın ceza alması şart değil. Mesele mesai saati içinde asayiş yönelik bir konuda yaralanman. Paranın ölçütü ise btm giderilebilir %3 btm giderilmez %5 hafif kemik kırığı %7 orta kırık %10 yüksek derecede kırık %15. Max oran ise %20 yi gecenez. %1 lik dilim güncel 12000 tl gibi düşün. Mesela kavgada elin bıçakla kesildi dikiş atıldı basit tıbbi müdahale ile giderilmez (btm) %5 yani 5x12000 den 60000 tl para alırsın.

Bu para her zam dönemi güncellenir. Çalıntı motor kullanan şahsı almaya çalışırken benim parmağım kırıldı karşı taraf mukavemetten ceza almadı ama ben %10 orta derece kırık ile maaşın 2.4 katı tazminat aldım.

Mahkeme sonuçlanınca evrakları toplayıp personel birona teslim et senede 2 kere mart ve ekim ayında komisyon toplanıyor. Paran yatar.

Memur486
Aday Memur
17 Nisan 2025 17:55

rapor gününe göre olmuyor mu yoksa toplam olarak mı alınıyor. Ben kendimden örnek vereyim olay esnasında bileğimde ileri derece doku ezilmesi oldu 10 gün rapor aldım adlı olarak. şimdi benim alacağım para ne olur acaba ?
camel155, 1 ay önce

Karşı tarafın ceza alması şart değil. Mesele mesai saati içinde asayiş yönelik bir konuda yaralanman. Paranın ölçütü ise btm giderilebilir %3 btm giderilmez %5 hafif kemik kırığı %7 orta kırık %10 yüksek derecede kırık %15. Max oran ise %20 yi gecenez. %1 lik dilim güncel 12000 tl gibi düşün. Mesela kavgada elin bıçakla kesildi dikiş atıldı basit tıbbi müdahale ile giderilmez (btm) %5 yani 5x12000 den 60000 tl para alırsın.

Bu para her zam dönemi güncellenir. Çalıntı motor kullanan şahsı almaya çalışırken benim parmağım kırıldı karşı taraf mukavemetten ceza almadı ama ben %10 orta derece kırık ile maaşın 2.4 katı tazminat aldım.

Mahkeme sonuçlanınca evrakları toplayıp personel birona teslim et senede 2 kere mart ve ekim ayında komisyon toplanıyor. Paran yatar.

Memur486
Aday Memur
18 Nisan 2025 09:46

Bilgisi olan yok mu acaba

Srkan112
Şef
18 Nisan 2025 11:04

Güne göre değişir tabiki de. En az iki yıl sürer sonuçlanması. İdare niye dava açıyorsun deyip sana ters de yapabilir. Ama sen aç davanı. Yaralandıysan karşılığı olsun bari
Memur486, 1 ay önce

Memur486
Aday Memur
18 Nisan 2025 12:05

Yani tam bir hesap yapabilecek yok mu bu günün şartlarında
18 Nisan 2025 21:24

Birader idare niye ters yapsın hakkını arıyorsun diye kolundan görevde yaralanmış memur için? Artık gün sayısı ile tazminat hesaplanıyor diyen kim varsa biraz sağda solda yapacağınıza mevzuat öğrenin diyorum,2013 te bitti bu mevzu artık!!! Yukarıda arkadaş bahsetmiş işte,kesin-heyet raporuyla belirtilmiş yaralanmaya göre hesaplanır, oranları arkadaş doğru yazmış,istersen git bir yıl rapor al,btm ile giderilir yazarsa sana bu %1 demek,

Srkan112, 1 ay önce
Güne göre değişir tabiki de. En az iki yıl sürer sonuçlanması. İdare niye dava açıyorsun deyip sana ters de yapabilir. Ama sen aç davanı. Yaralandıysan karşılığı olsun bari

veba1982
Genel Müdür
18 Nisan 2025 22:00

benim kararım martta cikti btm 28800. oda en yüksek devlet memuru maaşının %3 u. btm olmayan ama hasar bırakmayan durumlarda %5 daha ileridurumlar yönetmelikte yazıyor
Memur486, 1 ay önce

veba1982
Genel Müdür
18 Nisan 2025 22:02

btm%3
Fethiyeli484848, 1 ay önce

Birader idare niye ters yapsın hakkını arıyorsun diye kolundan görevde yaralanmış memur için? Artık gün sayısı ile tazminat hesaplanıyor diyen kim varsa biraz sağda solda yapacağınıza mevzuat öğrenin diyorum,2013 te bitti bu mevzu artık!!! Yukarıda arkadaş bahsetmiş işte,kesin-heyet raporuyla belirtilmiş yaralanmaya göre hesaplanır, oranları arkadaş doğru yazmış,istersen git bir yıl rapor al,btm ile giderilir yazarsa sana bu %1 demek,

tomanyon
Şef
18 Nisan 2025 22:35

adli rağorun varsa ve mahkeme gerekçeli kararını verdiyse alıyosun en son 2 ay önce 28 küsür aldım
19 Nisan 2025 03:13

Ben Şubat ayında evrakları teslim etmiştim ama henüz para alamadım

tomanyon, 1 ay önce
adli rağorun varsa ve mahkeme gerekçeli kararını verdiyse alıyosun en son 2 ay önce 28 küsür aldım

DusanTadic
Aday Memur
19 Nisan 2025 10:46

1.5 sene önce görevi yaptırmamak için direnme görevli memura mukavemetten şikayetçi oldum. Doktor 2 gün iş göremezlik raporu verdi btm ile giderilebilir yazıyordu raporda. Geçtiğimiz hafta ise mahkeme sonuçlandı karşı taraf 6 ay hapis cezası aldı. Ama bu para cezasına çevrildi. Bu durumda ben tazminat alabilir miyim? Alabilme durumum varsa nasıl bir yol izlemem lazım
19 Nisan 2025 12:18

Kardeşim,gir vatandaş UYAP portalına @devlet sifrenle,oradan indir ceza dosyası evraklarının tamamını,zaten idari görevli belgen ve yaralanma raporlarında içerisindedir,sonra dilekçeyle ver personel butona, sanırım bugünlük yeteri kadar adlı polislik yaptım :)

DusanTadic, 1 ay önce
1.5 sene önce görevi yaptırmamak için direnme görevli memura mukavemetten şikayetçi oldum. Doktor 2 gün iş göremezlik raporu verdi btm ile giderilebilir yazıyordu raporda. Geçtiğimiz hafta ise mahkeme sonuçlandı karşı taraf 6 ay hapis cezası aldı. Ama bu para cezasına çevrildi. Bu durumda ben tazminat alabilir miyim? Alabilme durumum varsa nasıl bir yol izlemem lazım

DusanTadic
Aday Memur
19 Nisan 2025 13:25

Gerekçeli karar açıklandığı an dosyayı alıp personel büroya okey şef
Fethiyeli484848, 1 ay önce

Kardeşim,gir vatandaş UYAP portalına @devlet sifrenle,oradan indir ceza dosyası evraklarının tamamını,zaten idari görevli belgen ve yaralanma raporlarında içerisindedir,sonra dilekçeyle ver personel butona, sanırım bugünlük yeteri kadar adlı polislik yaptım :)

veba1982
Genel Müdür
19 Nisan 2025 15:58

gerekçeli karar iddianame görev belgen müşteki ifade olay tutanağı dilekçe bunlardan iki ser suret olacak hepside aslı gibidir yapılıp imza mühür olacak sonra bekleyeceksin
DusanTadic, 1 ay önce
Gerekçeli karar açıklandığı an dosyayı alıp personel büroya okey şef

Polis Huzur Güven
Aday Memur
19 Nisan 2025 19:19

Geçen yıl nisan ayında 72.000 lira nakti tazminat aldım arkadaşlar 2. Derece(orta) kırık, 4 yıl süren mahkemenin akabinde gerekçeli karar ve diğer evraklarla personel şubeye verdim Son olarak sizi tekrar heyete gönderiyorlar oradaki doktorun yazdığı önemli arkadaşlar sizin rapor gün sayınızın bir önemi onların belirtecegi yaralanma derecesi önemli. Geçmiş olsun.

20 Nisan 2025 11:23

Şubatta nakdi tazminat için evrakları teslim etmiştim para hala yatmadı

212221
Aday Memur
20 Nisan 2025 11:33

ben 2 yıl önce btm ile giderilebilir raporuma istinaden 15 bin civarı aldım
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi