Editörler : swat3410

TcKartalı
Memur
27 Nisan 2025 11:24

kendini böyle avurtuğun için ondandır. devremi sen git kendi devrene söyle. polislik ciddiyet gerektiren iştir. disiplin mesleği. isterse dışarda desin demesin ilgilendirmez. disiplin yönetmeliğini bi oku derim. egoyla alakalı birşey yok ben nasıl 1 sene önce girmiş adama sahvı gösteriyorsam o da göstercek. egonu sen arkadaş ortamında kasabilirsin ama. kendinden 5-6 yaş büyük birine ismiyle hitap edemezsin. yada devrem diyemezsin. wbi soruna gidiyorsa şef derdin olur. disiplinsiz birisin sende belli
Feritdemir0133, 4 hafta önce

Ben şahsen katılmıyorum sizin görüşünüze. Birinin bana abi demesine muhtaç ve talepkâr değilim. Bana abi demesi beni yüceltmiyor, dememesi de onu küçültmüyor, küçültmemeli de. Hatta ismimle hitap etsin Ali Bey Veli bey Ayşe hanım Fatma hanım ya da devrem daha güzel olur. Gocunanlar kompleks, ego sahibi ruh hastalarıdır gözümde. Ha kendinden açık ara mesafe yaştaki insana da sadece Ali Veli Hasan Hüseyin diye hitap etmek saygısızlıktır terbiyesizliktir o ayrı mesele. İletişim çok çok önemli sadece polislikte değil sosyal yaşantımızın her alanında bu böyle. Hastanede dikkat ediniz doktor hemşireye nasıl sesleniyor, okula gidin orada Öğretmenler birbirlerine nasıl sesleniyorlar, diğer kurumları şöyle bir gittiğinizde gözlemlerin lütfen nasıl hitap ediyorlar insanlar birbirlerine... Medeniyet, medeniyet ahh medeniyet....

By.İFRİT
Aday Memur
27 Nisan 2025 11:34

abi demek saygı duymak demek değildir. bunu anlayın artık
TcKartalı, 4 hafta önce
şimdikiler öyle malesef. adam bende 6-7 yaş ufak meslekte bile adamdan 4 yıl öndeyim abi bile demiyor. köylü kardeşim mühendis olmuş ama boş okumuş. anasının babasının dizinin yanından kalkmamış. adamlık ne bilmiyor daha. sen bu adama abi mi dedirteceksin. aileler arası iletişim kopukluğu ve rahatlıktan geliyor bunlar hep. ben mesleğe girdiğimde bende 1 yıl önce girmiş adama bile saygı duyuyorum. yok abi bizim milletde saygı edep hoşgörü bitmiş. ben artık takmıyorum bu yaştan sonra kimseyi düzeltmem ama o adam istenmeyen adam oldu kimse badi olmak istemiyor. öyle sürünüyor ortalarda birinin yanına gittğinde yüzüne bakmıyorlar. saygı bilmezsen böyle muamele görürsün.

By.İFRİT
Aday Memur
27 Nisan 2025 11:35

Disiplin yönetmeliğinde abi denilmesi gerektiğini belirten bir madde göster.
TcKartalı, 4 hafta önce
kendini böyle avurtuğun için ondandır. devremi sen git kendi devrene söyle. polislik ciddiyet gerektiren iştir. disiplin mesleği. isterse dışarda desin demesin ilgilendirmez. disiplin yönetmeliğini bi oku derim. egoyla alakalı birşey yok ben nasıl 1 sene önce girmiş adama sahvı gösteriyorsam o da göstercek. egonu sen arkadaş ortamında kasabilirsin ama. kendinden 5-6 yaş büyük birine ismiyle hitap edemezsin. yada devrem diyemezsin. wbi soruna gidiyorsa şef derdin olur. disiplinsiz birisin sende belli

TcKartalı
Memur
27 Nisan 2025 11:36

şef diyeceksin zaten normalde ben örnek verdim. yaş olarak büyük olduğumu söylemek için.
By.İFRİT, 4 hafta önce
abi demek saygı duymak demek değildir. bunu anlayın artık

TcKartalı
Memur
27 Nisan 2025 11:37

disiplin yönetmeliğinde yok sen ona mı takıldın. belli senin bu meslekte çok saçın beyazlar. egonun kimde olduğu belli. burada alt üstü aicil amirine şef demeye çekiniyorsun. biz mesleğe girdiğimizde sizin gibi gocunmadık.
By.İFRİT, 4 hafta önce
Disiplin yönetmeliğinde abi denilmesi gerektiğini belirten bir madde göster.

By.İFRİT
Aday Memur
27 Nisan 2025 12:40

Şef kelimesi Fransız mutfağında yemek yapanlara denir. Şef te yönetmelikte yok. Ya bak kendinden yaşça küçük biri sana abi demesini istiyorsan sen ona saygısızlık yapıyorsundur zaten. Yaşı büyük veya küçük , üst devre veya alt devre herkese saygılıyım. onlarda bana saygılı. sicilli sicilsiz büyük küçük ye alakası yok saygının.
TcKartalı, 4 hafta önce
şef diyeceksin zaten normalde ben örnek verdim. yaş olarak büyük olduğumu söylemek için.

By.İFRİT
Aday Memur
27 Nisan 2025 12:48

Bu teşkilatta kimse ağabey paşabey maraba ırgat değil.Yaşça küçük birine abi demeyen değil, tam tersi yaşça büyük birine " bana abi diyeceksin " gözüyle bakan saygısızlık yapıyor, ayrıca şu an bulunduğum yerdeki en üst devreyim, sicilli sicilsiz herkes birbirine saygılı her şey yolunda emin olabilirsin. Bazen senin gibi " Bana abi diyeceksinler" geliyor onlarda kesiyorlar seslerini ve alt devre üst devre demeden herkese saygılı olmayı öğreniyorlar. Sivil hayatta hiç bir saygınlık görecek bir şeyi olmayanlar ,meslek üzerinden kendinden büyük kişilere abi dedirterek egosunu tatmin etmiş zamanında teşkilatta, bunu devam ettiremezsiniz, çok az kaldı, bu zihniyet ve ego tatmini bitmek üzere.
TcKartalı, 4 hafta önce
disiplin yönetmeliğinde yok sen ona mı takıldın. belli senin bu meslekte çok saçın beyazlar. egonun kimde olduğu belli. burada alt üstü aicil amirine şef demeye çekiniyorsun. biz mesleğe girdiğimizde sizin gibi gocunmadık.

memur3428
Daire Başkanı
27 Nisan 2025 15:27

Yahu arkadaşlar yine birbirinize sarmaya başladınız yok abi diyecek yok şef derim peki rütbelilerin memura seslenme şeklinde sorun yok mu sizce ?

Officer3452
Aday Memur
27 Nisan 2025 15:44

Abilik yapana abi denir gerisi hikaye

Dnipro06
Aday Memur
27 Nisan 2025 17:35

ben hiçbir zaman yaşı benden büyük olana abi deyin demedim meslek saygısı değil toplumsal saygı önemli biri bana abi diyorsa abilik yapmak zorunda hissediyorum kendimi kısaca takılmayın

wederson81
Aday Memur
28 Nisan 2025 10:31

Benden küçük üst devreme abla diyorum..Abi abla lafı kimsenin ağzına yapışmaz kaldı ki bu mesleki abilik ablalıktır.. Egoları bir kenara bırakalım ha şöyle de bir durum var ekipte kendimden yaşça büyük alt devremlede çalışmak istemem ona şunu yap bunu yap demek çok da hoşuma gitmez yaşına gösterdiğim saygıdan dolayı
Toplam 51 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi