Editörler : gül-feşan
17 Nisan 2025 21:08

Tıbbi Sekreterlik Hakkında Merak Edilenler

2 yıldır tıbbi sekreter olarak görev yapıyorum. atama sürecinden birçok arkadaş burda kafamdaki sorulara cevap olmuştu. 5 yıl özel hastane 2 yıl devlette tecrübeme dayanarak bende belki birilerine süreçle ilgili yardımcı olabilirim diye umuyorum. kafanıza takılan sorularınız varsa paylaşabilirsiniz

Adamhak66
Aday Memur
18 Nisan 2025 11:25

Ne kadar maaş alıyorsunuz ve haklarınız neler? Nöbet vs oluyor mu, iş sizi zorluyor mu?

18 Nisan 2025 15:21

mesai harici net maaş 49.5k temel ödeme 2.900 k birime, öğrenim tutarına göre teşvik ödemesi değişiyor. Ben sağlık lisansiyeriyim ve acil doktorunun yanındayım 10k civarı teşvik ödeme alıyorum. (şehir hastanesi için) poliklinik, idari ve genel ybülerde mesai yok sadece acilde var ama 24 saat değil. sadece 3-4 birim 24 saat usulü çalışıyor. geri kalan 12 saatlik vardiya dönüyor. acilin mesaisi Garanti değil ama hastane idaresi mesai vermeyi gerek görmezse sadece bayramlarda 30-40 saati bulabilirsiniz.
Adamhak66, 1 ay önce

Ne kadar maaş alıyorsunuz ve haklarınız neler? Nöbet vs oluyor mu, iş sizi zorluyor mu?

18 Nisan 2025 15:24

iş bana kalırsa hastanenin en sorumlu tutulmayan işi. hekim, hemşire paramedşk veya diğer hasta ile temas eden sağlıkçı arkadaşlara nazaran işim zor diyen tıbbi sekreter yalan söylüyor. kimse yanlış kayır açtınız veya zımba kaybettiniz diye hesap sormaz. ama sağlık çalışanlarına kıyasla sekreterlik memuriyetin emekliliği gibi

the back of furkan
Şube Müdürü
18 Nisan 2025 16:43

herkes mi bu maaşları alıyor üstad.

mesela ilçe hastanesinde 8:30-17:30 çalışan da mı aynı?

köfndekibıyıklıadam, 1 ay önce
mesai harici net maaş 49.5k temel ödeme 2.900 k birime, öğrenim tutarına göre teşvik ödemesi değişiyor. Ben sağlık lisansiyeriyim ve acil doktorunun yanındayım 10k civarı teşvik ödeme alıyorum. (şehir hastanesi için) poliklinik, idari ve genel ybülerde mesai yok sadece acilde var ama 24 saat değil. sadece 3-4 birim 24 saat usulü çalışıyor. geri kalan 12 saatlik vardiya dönüyor. acilin mesaisi Garanti değil ama hastane idaresi mesai vermeyi gerek görmezse sadece bayramlarda 30-40 saati bulabilirsiniz.
18 Nisan 2025 18:36

tüm devlet hastanelerinde çalışan sözleşmeli veya memurların maaşı sabit. tek değişen ödeme teşvik tutarı. o da hastane genel bütçesine göre fark ediyor. bazı hastanelerde çalışan arkadaşlarım 5k alıyor mesela. fazla mesaide yapan olursa o ayrı tabi.
the back of furkan, 1 ay önce

the back of furkan
Şube Müdürü
18 Nisan 2025 18:50

tam anlamadım da neyse

köfndekibıyıklıadam, 1 ay önce
tüm devlet hastanelerinde çalışan sözleşmeli veya memurların maaşı sabit. tek değişen ödeme teşvik tutarı. o da hastane genel bütçesine göre fark ediyor. bazı hastanelerde çalışan arkadaşlarım 5k alıyor mesela. fazla mesaide yapan olursa o ayrı tabi.

hhasanee
Aday Memur
18 Nisan 2025 19:00

Hem çalışıp hem okumayı düşünüyorum. Acil dışında 18 veya 24 saatlik çalışacağım bölüm var mı? Ve Acilde çalışmak istediğimi söylersem sıkıntı çıkarırlar mı? Teşekkür ederim şimdiden
18 Nisan 2025 21:34

idari birimler, poliklinik sabit 8/17 arası sabit mesai saatlerinde çalışırsınız. kalan iki birimler yoğun bakımlar veya acil. pandemi sürecinde eğitim araştırma ve şehir hastanelerinin yoğun bakımları 24 saat çalışıyordu ama artık bildiğim 3 şehir hastanesinde de onlar da artık sabit 8/17 mesai saati sistemine geçti maalesef. eğer hem okuyup hem çalışacaksınız işiniz zor maalesef. derslere giremeseniz bile en azından sınava çalışabileceğiniz sakin bir yerde görev almanız daha iyi olacaktır. Bana göre en sakin yerler yoğun bakımlar. onun dışında ikisi bir arada sizi çok zorlar
hhasanee, 1 ay önce
Hem çalışıp hem okumayı düşünüyorum. Acil dışında 18 veya 24 saatlik çalışacağım bölüm var mı? Ve Acilde çalışmak istediğimi söylersem sıkıntı çıkarırlar mı? Teşekkür ederim şimdiden
18 Nisan 2025 21:37

Yani tıbbi sekreter maaşı türkiyenin her yerinde aynı. 52k küsür. sadece teşvik yani döner sermaye çalışılan hastaneye, üst öğreniminize, kademenize göre değişir. özel sektördeki prim gibi düşünün.

tam anlamadım da neyse

since2024
Aday Memur
22 Nisan 2025 16:12

genelde 09.00-16.00 çalışırsın

fatodemiş
Memur
23 Nisan 2025 11:13

Kim 9 da başlıyormuş ya polikliniklerde 8:10 da muayeneler başlıyor. Kayıttaki personel 8 de kayıtları alma başlıyor. Kan alma, radyoloji vs hepsi için aynı. Siz hangi hastanede 9 da başlıyorsanız herkesi öyle sandınız galiba

murat009900
Aday Memur
23 Nisan 2025 12:35

egitim durumundan dolayi tayin hakki hakkinda bilginiz var mi?
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi