Editörler : Pangaea

fatih ç.
Genel Müdür
22 Nisan 2025 22:46

Böyle tiplemeleri gördükçe devletin niye senelerce nöbet ücreti, proje-etkinlik için ekders, takım, traş dayatması vs yaptığını daha iyi anlıyorum. Normalde karşılaştığım bi numune değil. Karar verici ben olsam ben de zırnık koklatmam.

Siz şöyle fedakarsınız, nöbete para da almazsınız, ek ders 50tl olsa da olur, ne zammı bee bu ay maaş yatmasa bile çalışırsınız aslanlar, sizin maaşın 5te 1ini savunma/kentsel dönüşüm/altyapı/anaokulu fonuna aktardık... Falan yaslayacaksın gidecek. Mis gibi. Vatan evladı bee. Biz paranın kölesi olmuşuz kölesi.

nothingface
Aday Memur
22 Nisan 2025 22:46

Ben diyorum Ankara sen diyorsun ?.

fatih ç., 1 ay önce

Böyle birkaç enayi pardon öğretmen daha tanıyorsan bi okul projem var, konuşalım.

Her hafta veliler aranıyor, her ay toplantı. 2günde bi nöbet. 8-5 mesai. Veli okula gelip çocuğunu alamazsa akşam 8e kadar bekliyorsunuz. 2 haftada bir etkinlik, olacak ctesi günleri. Etkinliğin olmadığı ctesileri de telafi dersleri. Bunlar karşılığında asgari ücret + yemek + yol. Maksat hizmet ama yanlış anlaşılmasın. Vatan evlatlarımıza bi faydamız dokunmasın mı? her şey para değil.

Nalları dikme vakti geldiğinde gururla nasıl sıkı çalıştığınızı, para için değil hizmet için yaptığınızı anlatırsınız belediyenin yaşlı bakımevinde.

Velocıraptor
Genel Müdür
24 Nisan 2025 11:26

Buna çok katılıyorum. Son fedakar iyilik meleği meslek mensubu biz kaldık galiba.
berkaydal, 1 ay önce

Saat 4.30 işten çıkıyorum. Ben gidene kadar devlet dairesi kapanıyor. Kimse de benim için cumartesi pazar devlet dairesi açmıyor.

Sabah bankada olmam gerekiyor. İşteyim. Banka cumartesi sizin için açalım demiyor.

Doktora gidemiyorum pazar gel diyen yok.

Çocuğumun hiçbir gösterisine gidemedim. Kimse de sizin için kutlamayı pazar yapalım demedi.

Gece Boru sızdırmaya başladı. Ustayı aradım. 1000 liraya gelirim dedi. Çok değil mi dedim. Abi dükkanı kapattık iş saati dışı. Ben de evimdeyim dedi. Haklısın dedim.

Çilingir çağırdım gece gece tarifesi aldı.

Arkadaş bunların hepsi insan. Biz de insanız. Farkımız yok.

baykuş123
Şef
24 Nisan 2025 16:47

Toplantıya gitmemek için kırk takla atıp kendini fedakar ve iyilik meleği sanman ironi galiba:D

Velocıraptor, 4 hafta önce
Buna çok katılıyorum. Son fedakar iyilik meleği meslek mensubu biz kaldık galiba.

pisuanzi
Memur
13 Mayıs 2025 17:33

Aklıma nedense şu durum geldi , nöbet ücreti yokken rehberlikçilere de nöbet görevi verilmesi gündeme geldiğinde rehberlikçiler bu bizim işimiz değil diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı sonra nöbet ücreti verilmeye başladığında bu sefer de bize neden nöbet görevi verilmiyor diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı:)

Hangi meslekten olursa olsun angarya iş tabii ki yasal da değil insani de değil her işin maddi bir karşılığı olmalı bunda herkes hemfikir.

Ama ben kendi adıma boş güne sahip bir insanım çoğunuz da öylesiniz kaldı ki bunun mevzuata uygun olmadığını ama öğretmenin lehine bir durum olduğu için buna kimsenin ses çıkarmadığını da biliyoruz. Yani kıssadan hisse bir zahmet senede 2 gün 2 saat veli toplantısına da katılıverin arkadaş. :)

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi