Editörler : E.Kayı Han
19 Nisan 2025 23:53

Dernek cami lojmanından kira alabilir mi

Selamün aleyküm arkadaşlar. 10 yıldır aynı camide görev yapıyorum. 10 yıl sonra cami derneği kurul kararı ile imam ve müezzin lojmanindan kira istedi. Biz de vermek istemedik. Sizi mahkemeye veririz kira bedelinden daha fazla para ödemek durumunda kalırsınız dediler. Benim sorum şu: Kira istemek gibi bir hakları var mı?

Vermediğimiz zaman mahkemeye verme hakları var mı

(Sonuçta bu camide göreve başlarken kira söz konusu değildi ve herhangi bir sözleşme için imza da atmadık)

Bu bilgisi olan veya yakın bir avukatı olan var ise bilgi verebilir mi?

20 Nisan 2025 00:35

Aleyküm selam hocam. Benim birader de imam çevremde çok imam var lojmanda oturup kira vereni görmedim. Lojman zaten senin hakkın senin hakkın olan lojmandan nasıl kira isteyebilir ki ? Cami derneği nedir ya mafya gibi davranıyorlar oranın ağası sensin senin sözün geçer onlara ipi verme ipin ucunu kaçırırsan işte böyle yaparlar. Tavrını koy yumuşak davranma bu zamanda yumuşak davranan kişilere dişini göstermek isteyen çok insan kılıklı kişiler var.

ARTVİNLİ1608
Aday Memur
20 Nisan 2025 10:52

Camide milleti yatırıp kaldırarak para kazanıyorsun bide utanmadan kira istediler yasal mı diyorsun. Milletleri sömüren bu RUHBAN sınıfının derhal yok edilmesi lazım.

ARTVİNLİ1608
Aday Memur
20 Nisan 2025 10:54

Yaşar Nuri Öztürk hayatta olsaydı da şunları okusaydı. Hayattayken içinizden geçiyordu. Üretmeden çalışmadan para yiyen ortaçağ dincileri sizi

Hacı adem
Aday Memur
20 Nisan 2025 12:29

Artvinli sen İzmirli lgbt li kardeşinin yanına git burdan sana ekmek yok

ARTVİNLİ1608
Aday Memur
20 Nisan 2025 12:34

Ben Kur'an'ı inanıyorum. Sizden, bu görevime karşı bir ücret de istemiyorum. Ücretim Rabb-ül alemin olan Allah'a aittir.(Şuara127)
Hacı adem, 3 ay önce
Artvinli sen İzmirli lgbt li kardeşinin yanına git burdan sana ekmek yok

fatihtas60
Aday Memur
20 Nisan 2025 13:55

Sorduğum soruya bu konuda bilgi sahibi olandan cevap bekliyorum cahillerle işim yok benim.

ARTVİNLİ1608, 3 ay önce
Camide milleti yatırıp kaldırarak para kazanıyorsun bide utanmadan kira istediler yasal mı diyorsun. Milletleri sömüren bu RUHBAN sınıfının derhal yok edilmesi lazım.

Hacı adem
Aday Memur
20 Nisan 2025 20:38

Artvinli eğer zerre kadar şerefin haysiyetin namusun varsa Artvin'e gider boş bir köy yada merkez camisinde karşılıksız sadece sadece Allah rızası için hizmet edersin eğer böyle bir şey yapmazsan sen daha ala .... yoktur

ARTVİNLİ1608
Aday Memur
22 Nisan 2025 00:33

Camide paralı namaz kıldırgaçlarına gerek yok. Kur'an'da da böyle birşey yok. 1924'te İslam yobazlara kalmasın diye diyanet kuruldu. İlk diyanet işleri başkanı Rifat Börekçidir. Mustafa Kemal ve arkadaşları vatansever subaylar diye fetva yayınlamıştır. DİYANET ÖMRÜNÜ TAMAMLADI. 130 Milyar bütçe nedir haramzade dinciler.
Hacı adem, 3 ay önce
Artvinli eğer zerre kadar şerefin haysiyetin namusun varsa Artvin'e gider boş bir köy yada merkez camisinde karşılıksız sadece sadece Allah rızası için hizmet edersin eğer böyle bir şey yapmazsan sen daha ala .... yoktur

Mert Can ALDIRMAZ
Aday Memur
22 Nisan 2025 09:58

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sorunuzun cevabı 2 yönlü esasında. Şöyle ki:

1) Cami derneği de olsa dernekler mevzuatına tabidir ve derneğe ait mülkleri kiraya vererek gelir elde edebilirler. Yasal olarak bunda bir sakınca bulunmuyor.

2) Cami lojmanından yıllardır alınmayan kiranın sizden alınmak istenmesi; sizinle ilgili muhtemel bir husumeti akla getiri ki sebebini sizler daha iyi bilirsiniz.

Şahsi görüşüm: Size karşı kişisel bir husumet güdüldüğü yönünde. Yoksa, kuş uçmaz, kervan geçmez bir taşra camiinde görev yapan hocanın lojmanı ile kimse uğraşmaz kanaatindeyim.

Kolaylıklar dilerim.

fatihtas60
Aday Memur
23 Nisan 2025 01:01

Teşekkür ederim hocam. Sorun sıkıntı yok ama demek gizliden gizliye bir şeyler oluyor. Belki de yeter mi artık 10 yıl oldu demek istiyorlardır.

Ben zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ediyorum

Mert Can ALDIRMAZ, 3 ay önce

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Sorunuzun cevabı 2 yönlü esasında. Şöyle ki:

1) Cami derneği de olsa dernekler mevzuatına tabidir ve derneğe ait mülkleri kiraya vererek gelir elde edebilirler. Yasal olarak bunda bir sakınca bulunmuyor.

2) Cami lojmanından yıllardır alınmayan kiranın sizden alınmak istenmesi; sizinle ilgili muhtemel bir husumeti akla getiri ki sebebini sizler daha iyi bilirsiniz.

Şahsi görüşüm: Size karşı kişisel bir husumet güdüldüğü yönünde. Yoksa, kuş uçmaz, kervan geçmez bir taşra camiinde görev yapan hocanın lojmanı ile kimse uğraşmaz kanaatindeyim.

Kolaylıklar dilerim.

Yiğitalp
Genel Müdür
12 Mayıs 2025 11:48

Dernek lojmanı kiraya verebilir. Fazla inatlaşmadan orta yolu bulun.

konsaray
Aday Memur
24 Haziran 2025 00:12

öncelikle geçmiş olsun hocam lojman tdv ait ise alamazlar lakin tdv ait olmayan lojmanlar var mesela taşra bir köyde teşbihte hata olmasın kervan geçmez kuş uçmaz ile tabir olunan bir köyün cami lojmanı zamanında belediye tarafından yapılmış belediyeye ait 7sene görev yapan bir arkadaşımıza 8.senede toplan kira ve ceza yazmışlardı tahminim derneğe ait ise alma durumları söz konusu olabilir tekrar geçmiş olsun

evoraa
Aday Memur
27 Haziran 2025 01:20

senin gibi hemşeri olmaz olsun bu terbiyesizi kaale almayin hocalarım

ARTVİNLİ1608, 3 ay önce
Yaşar Nuri Öztürk hayatta olsaydı da şunları okusaydı. Hayattayken içinizden geçiyordu. Üretmeden çalışmadan para yiyen ortaçağ dincileri sizi

serendaz2
Memur
02 Temmuz 2025 10:38

mülkiyeti vakıflara ait değilse cüz'î miktarda kira talep edebilir. ancak talep edilen kira miktarı bölgenizdeki kira fiyatlarıyla aynı ya da yakınsa itiraz edin. bu karşılıklı anlaşma ile çözülebilecek bir durum.

Yiğitalp
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 14:27

Lojman caminin müştemilatı-derneğin yönetiminde ise evet alabilir, sulh ile çözmeye çalışın.

sevgi cicekleri
Aday Memur
06 Temmuz 2025 14:53

Bizim dünürler cami lojmaninda kalıyor Geçen babam konuyu açmış Aidat 500 kira 3500 odediklerini söylemiş
Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi