Editörler : crops35
21 Nisan 2025 11:21

Bilgisayar İşletmenine yapılan farklı görevlendirmelerde süre sınır var mı?

Selam Arkadaşlar. Bana aynı anda 4 tane görev verilmiş. Yetiştirmek için çırpınıp duruyorum örneğin maaş mutemetliği verildi, taşınır kayıt yetkisi verildi ve diğer başka işler. Bu görevlendirmeler üst yazı ile yapıldı ama herhangi bir süre yok. Memura 2. görev verilmez veya görevlendirme 3 ay, yıl içinde en fazla 6 ay görevlendirme yapılır gibi mevzuat var ama bunlar beni kapsıyor mu bilemedim. Boş oturan memurları görünce ayarlarım bozuldu iyice ve yine bir iş vereceklermiş artık tahammül edemiyorum. İşten kaçmıyorum ama aynı anda bu kadar iş verilmesi yasal mı?

* Aynı anda bir memura 3-4 farklı işin sorumluluğu üst yazı ile verilir mi?

* Verilirse bu işin süresi yok mu?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
22 Nisan 2025 10:12

Kısa cevap:

* Verilir

* Yoktur

Uzun cevap:

657 sayılı kanun gereğince amirin "konusu suç oluşturmayan talimatları" yerine getirilmek zorundadır. Bu talimatlara karşı itiraz ve yargı yolu açıktır. Amir sözlü talimat verirse yazılı talimat vermesini isteyebilirsiniz. Yazılı talimata karşı da idari yargıda dava açabilirsiniz. Ancak dava açmanı işi yapmayacağınız anlamına gelmez.

Başkalarına az iş verirken size çok iş veriliyorsa varsa sendikanız aracılığıyla itiraz edebilir, mobbing olduğunu düşünüyorsanız dava açabilirsiniz.

Diyarı21
Aday Memur
24 Nisan 2025 16:38

Peki mesela 657'nin 10'uncu maddesinde geçen; Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanır. Bu sorumluluğa istinaden amirin ceza alması için dava açılabilir mi?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
25 Nisan 2025 11:00

Bir önceki cevabımın son bölümü o konuyla ilgili.

Diyarı21, 4 hafta önce

Peki mesela 657'nin 10'uncu maddesinde geçen; Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanır. Bu sorumluluğa istinaden amirin ceza alması için dava açılabilir mi?

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi