Editörler : cihan27E.Kayı Han
21 Nisan 2025 20:53

İçinde vergi bulundurmayan maaş ödeyen kurum

Merhabalar. Dini hassasiyetlerimden ötürü alacağım maaşın vergi gelirleriyle, devlet&hazine desteğiyle ödenmesini istemiyorum. Çünkü milyonlarca kişi alınan vergilerden rahatsız ve zorla vergi veriyorlar. Ben ise o kişilerin paralarıyla maaş almak istemiyorum. Sözleşmeli Destek Personeli ( Aşçı ) Önlisans - programı ve ünvanıyla atanmak istiyorum. Acaba maaşımı sadece elde ettiği gelirleriyle ödeyebilecek bir kurum var mıdır? Yani maaşımı ödediği paraya 1 kuruş devlet desteği, hazine desteği, vergi bulaşmayan bir kurum... Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

E.Kayı Han
Editor
21 Nisan 2025 21:11

O zaman özelde çalışacaksın kamu da dediğin gibi bir kurum yok.

21 Nisan 2025 23:35

En uygunu SGK topladığı primlerle bütçeyi oluşturur

veba1982
Genel Müdür
22 Nisan 2025 08:13

sgk açıkları her sene nereden gelen para ile kapatılıyor?
Osmanlı1903, 1 ay önce

En uygunu SGK topladığı primlerle bütçeyi oluşturur

M Can
Genel Müdür
22 Nisan 2025 13:57

Dini hassasiyetten dolayı en güvenle çalışacağınız yer belki de Diyanet ama orada çalışsanız sonuçta bütçeden para ayrılıyor.

Yani böyle bir devlet kurumu yok diyebiliriz.

Özel sektöre yönelin. Vakıf işletmeleri olabilir.

r.diyojen
Genel Müdür
22 Nisan 2025 14:51

Vergi devletin en önemli gelirlerindendir, adem-i tahsis ilkesi gereğince belirli gelirlerin belirli giderlere tahsis edilmesi yasaktır, yani vergi gelirlerini sizin maaş ödemenizde de kullanabilir, ki kullanıyor da. Ayrıca devlet eliyle yapılan her şey (doğalgaz faturasının kısmen ödenmesi gibi) hep vergiyle yapılır.

23 Nisan 2025 02:22

Açık neyden kaynaklanıyor eyt emekli maaşı kurumla alakası ne en uygunu dedim dürrük okumanda mi yok

Anca boş konuş çünkü fikrin yok

veba1982, 1 ay önce
sgk açıkları her sene nereden gelen para ile kapatılıyor?
23 Nisan 2025 16:28

Kar eden, bütçeden destek almayan KİT'lerde çalışabilirsiniz. En masum kurumlar buralardır. Ancak bu kurumların bankadaki paraları repo ediliyor, yani günlük faiz işletiliyor. Örneğin Devlet Malzeme Ofisi.

Özel sektörde çalışsan, oralarda da banka hesaplarındaki paralar repo ediliyor.

Bu devirde %100 helal para istiyorsan, üretim yaparsın. Onunla geçinirsin. Maaşlı hiç bir işte %100 helal para olmaz.

Memurun aldığı paranın kaynağı helal olsa bile, ay sonunda artan parayı devlete iade etmesi gerekir İslami usullere göre, büyük halifeler öyle yaparmış.

23 Nisan 2025 16:33

Diyanette dönen usulsüzlükler, rüşvet belki bir iki kurum hariç başka kurumlarda yok. Torpilsiz imam olmak imkansıza yakın bir şey.

M Can, 1 ay önce

Dini hassasiyetten dolayı en güvenle çalışacağınız yer belki de Diyanet ama orada çalışsanız sonuçta bütçeden para ayrılıyor.

Yani böyle bir devlet kurumu yok diyebiliriz.

Özel sektöre yönelin. Vakıf işletmeleri olabilir.

doubleff
Aday Memur
24 Nisan 2025 23:09

çok teşekkür ederim sağolun.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

Kar eden, bütçeden destek almayan KİT'lerde çalışabilirsiniz. En masum kurumlar buralardır. Ancak bu kurumların bankadaki paraları repo ediliyor, yani günlük faiz işletiliyor. Örneğin Devlet Malzeme Ofisi.

Özel sektörde çalışsan, oralarda da banka hesaplarındaki paralar repo ediliyor.

Bu devirde %100 helal para istiyorsan, üretim yaparsın. Onunla geçinirsin. Maaşlı hiç bir işte %100 helal para olmaz.

Memurun aldığı paranın kaynağı helal olsa bile, ay sonunda artan parayı devlete iade etmesi gerekir İslami usullere göre, büyük halifeler öyle yaparmış.

iras
Genel Müdür
25 Nisan 2025 08:40

Özel de bile öyle bir iş çok az kaldı.ülker mesela devletten 3 yılda 523 milyon TL teşvik almış bunun karşılığında ne kadar istihdam yaratmış.yaratmamış emekli olanlar ve işten çıkardığı sayı 1900 kişi.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi