Editörler : crops35
22 Nisan 2025 00:35

Belediyedeki kadrolu memurun KİT'e geçişi

Merhaba bu konuda çok fazla farklı fikirler okudum net bilgiyi almak için soruyorum.

Belediyeye açıktan atanan 657 kadrolu teknikerin kendi isteğiyle tekrar kpss ye girip başka bir kit kurumunda tekniker olması mümkünmü yani önümde bir engel varmı?

Belediyede kadrolu 657 e tabi teknikerlikten DHMİ ' ye tekniker olarak atanmayı soruyorum kısacası (tekrar kpss sınavına girerek)

sssss llllll
Aday Memur
22 Nisan 2025 01:19

belediyeye de merkezi ile değilde dışarıdan atanan birisi için soruyorum . Farkedermi bilmiyorum

hsnd
Başbakan Müsteşarı
22 Nisan 2025 08:35

Belediyeye nasıl atandığınızın bir önemi yok. Herhangi bir kamu kurumunda kadrolu çalışan biri sınavla kazanması halinde KİT'e geçiş yapabilir.

23 Nisan 2025 16:17

1) 657 kadrolu memur kitlere geçiş yapılabilir. Ancak, 657'li kurumun muvaffakat vermesi gerekli veya usulüne uygun olarak istifa edip kpss ile geçebilirsin.

2) 657 4b'li memur istediği zaman 4b sözleşmesini feshedip geçebilir.

3) Torpilin varsa, her türlü geçersin.

sssss llllll
Aday Memur
23 Nisan 2025 23:55

hocam nasıl yani kafam karıştı valla kusura bakmayın.

muvaffakat şartı var anladığım kadarıyla ben bunu alamam diyelim. O zaman istifa edip geçerken bir sıkıntı yaşar mıyım,? Kısacası önümde engel olmucak o zaman doğrumu anladım birde kadrolu belediye memuru 657 4a olmuyor siz 4b için yazmışsınız.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

1) 657 kadrolu memur kitlere geçiş yapılabilir. Ancak, 657'li kurumun muvaffakat vermesi gerekli veya usulüne uygun olarak istifa edip kpss ile geçebilirsin.

sssss llllll
Aday Memur
23 Nisan 2025 23:58

yazım hatası yapmışım sonda '' birde kadrolu belediye memuru 657 4a olmuyor mu siz 4b için yazmışsınız.''

belediye ilanı şu şekilde 657 kadrolu diyor o zaman benim 657 4A olmam lazım yanlış mı biliyorum. Torpilim felan yok bu konuda da çok araştırdım ama kafam almadı cahillik var .

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

24 Nisan 2025 00:01

Hocam ben 3 seçeneği de yazdım. Size hangisi uyarsa

sssss llllll, 1 ay önce

yazım hatası yapmışım sonda '' birde kadrolu belediye memuru 657 4a olmuyor mu siz 4b için yazmışsınız.''

belediye ilanı şu şekilde 657 kadrolu diyor o zaman benim 657 4A olmam lazım yanlış mı biliyorum. Torpilim felan yok bu konuda da çok araştırdım ama kafam almadı cahillik var .

24 Nisan 2025 01:12

657'den kit'e geçişte muvafakat aranmaz. İstifa edip direkt kitte başlayabilir.

Mavi.Ufuklar, 1 ay önce

24 Nisan 2025 01:14

muvafakat sadece kadrolu 657'den kadrolu 657'ye nakil olma işi için aranır. Başka bir şey için asla aranmaz.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
24 Nisan 2025 06:05

657 den kite geçmeyi çocuk oyuncağı sanıyor millet zaten böyle birşeyi yapabilecek adam burda sormaz gerektiği yerde sağlam dayıları vardır

sssss llllll
Aday Memur
25 Nisan 2025 03:56

Ayıptır sorması 657 den kite geçerken niye dayım olmak zorunda kpss girip puanım yeterse merkezide atancam.

cevherdudayev1, 4 hafta önce

657 den kite geçmeyi çocuk oyuncağı sanıyor millet zaten böyle birşeyi yapabilecek adam burda sormaz gerektiği yerde sağlam dayıları vardır

cevherdudayev1
Daire Başkanı
27 Nisan 2025 15:45

o ayrı mesele kpss ile yaparsan kimse bişey demez diyemez zaten

sssss llllll, 4 hafta önce

Ayıptır sorması 657 den kite geçerken niye dayım olmak zorunda kpss girip puanım yeterse merkezide atancam.

esenö
Memur
27 Nisan 2025 16:59

Kadrolu memursan başka bir kurumu 657 i kazanırsan KPSS ile o zaman kurumun muhafakat vermesi lazım,ama kit kazanırsan Dhmi gibi yerlerde iş yerınde muhafakat gerekmıyor ,iş yerindem istifa edip kite gecıyorsun .benden beledıyede teknıkerım temmuzda dhmi e gececem ,evrakları teslim ediyorsun ,sonra kurumundan istifa edıyorsun ,sonra atandığın kite gidip sözleşme imzalıyorsun

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi