Editörler : Pangaea
22 Nisan 2025 13:23

Ödenek Alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba, 1 gün farklı bir ilçeye valilik oluru ile etkinliğe izin almışlar valilikten. Valilik oluru olduğu için katılmak zorunlu. İlçeden merkeze gideceğim, bunun ödeneğini, yolluğunu alabilir miyim ?

22 Nisan 2025 13:41

olurda yazıyor mu ?

Soner Eraslan
Aday Memur
22 Nisan 2025 13:43

olur da baktım ama ödenekle ilgili birşey yazmıyor, alamıyoruz demi öyle olduğunda
bahçesaray, 4 hafta önce
olurda yazıyor mu ?
22 Nisan 2025 14:22

Valilik olurunda ibare yoksa alamazsınız

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
22 Nisan 2025 15:52

Olurda yazılıp yazılmadığı önemli değildir. 6245 sayılı Harcırah Kanunu uyarınca görev mahalli dışına geçici görevle gönderilen personeller eğer görev mahallini değiştiriyorlarsa ve 13.00 ya da 19.00 saatlerinden en az birini görev mahalli dışında geçiriyorlarsa harcırah ödenmek zorundadır.

Eğer il merkezi sizin görev yaptığınız yer değilse ve aynı zamanda il merkezinde ikamet etmiyorsanız görev mahalliniz geçici olarak değişmiş demektir.

Bu durumda görev saatlerine bakılması gerekir: Eğer o görev için evden çıkışınız saat 13'ten önce ve eve dönüşünüz bu saatten sonra ise ya da evden çıkışınız 13'ten sonra ve eve dönüşünüz saat 19'dan sonra ise geçici görev yolluğu alabilirsiniz. Bunun için görevlendirilmiş olmanız ve hangi vasıtayla gideceğiniz Kaymakamlık olurunda belirtilmiş olmalıdır. Eğer vasıta belirtilmemişse mutad olan otobüs/minibüs gibi toplu taşıma araçlarına göre yol ücreti ödenir.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
22 Nisan 2025 17:36

Konuyu görmeme rağmen siz mesajı görürseniz daha net bilgi vereceğinizden dolayı bekledim. İsabet ettim.

Arkadaşımın çalıştığı ilçede olan durumdan yola çıkarak ek bir soru sorayım. Bulunduğu ilçede mal müdürlüğü ödeme yapılması için belgede 'görevli izinli' yazılı olması şartını arıyormuş. Sadece birini yeterli görmüyormuş. Bu uygulama her yerde aynı mı; konu hakkında bilginiz var mı?

ek bilgi: Görevli izinli olunduğu zaman ek ders kesilmiyor.

YUSUF YILDIRIM, 4 hafta önce

Olurda yazılıp yazılmadığı önemli değildir. 6245 sayılı Harcırah Kanunu uyarınca görev mahalli dışına geçici görevle gönderilen personeller eğer görev mahallini değiştiriyorlarsa ve 13.00 ya da 19.00 saatlerinden en az birini görev mahalli dışında geçiriyorlarsa harcırah ödenmek zorundadır.

Eğer il merkezi sizin görev yaptığınız yer değilse ve aynı zamanda il merkezinde ikamet etmiyorsanız görev mahalliniz geçici olarak değişmiş demektir.

Bu durumda görev saatlerine bakılması gerekir: Eğer o görev için evden çıkışınız saat 13'ten önce ve eve dönüşünüz bu saatten sonra ise ya da evden çıkışınız 13'ten sonra ve eve dönüşünüz saat 19'dan sonra ise geçici görev yolluğu alabilirsiniz. Bunun için görevlendirilmiş olmanız ve hangi vasıtayla gideceğiniz Kaymakamlık olurunda belirtilmiş olmalıdır. Eğer vasıta belirtilmemişse mutad olan otobüs/minibüs gibi toplu taşıma araçlarına göre yol ücreti ödenir.

spock
Genel Müdür
22 Nisan 2025 17:51

Hocam personel çoğul bir kelime. Çalışanlar demek. Personeller olmuyor. Mesela benzer şekilde esnaf da çoğul bir kelime. Esnaflar olmuyor.

Soner Eraslan
Aday Memur
22 Nisan 2025 18:34

Cevap için teşekkür ederim peki dilekçeyi kendi okuluma mı vermeliyim kendi ilçe milli eğitim Müdürlüğü'ne

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
23 Nisan 2025 00:27

Memur her zaman başvurusunu en yakın amirinden başlayarak silsile yoluyla yapmalıdır. Yani okulunuza vermelisiniz. Bizim kurumda (tarım) dilekçe vs beklemiyoruz, memurun kendisinin yapması gereken geçici görev yolluğu bildirimini bile idari işler birimi olarak kendimiz hazırlıyoruz. Aslen kurumunuzun bunu sizden başvuru beklemeden yapması, ?bildirim hazırlamak memurun görevi? dese bile en azından ?sizin böyle bir hakkınız var, bildirim yapın da ödeyelim? demesi gerekir.

Soner Eraslan, 4 hafta önce
Cevap için teşekkür ederim peki dilekçeyi kendi okuluma mı vermeliyim kendi ilçe milli eğitim Müdürlüğü'ne

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
23 Nisan 2025 00:34

Övgünüz için teşekkürler.

Ek dersle ilgili öyle bir düzenleme gerekiyorsa bir şey diyemem, ek ders konusunda bilgim yok çünkü. Ancak yolluk ödenmesi için ?görevli izinli? ibaresi olması gerekmez. Kaymakam/vali tarafından görevlendirilmiş olmak yeterlidir.

27 yıllık memurum, yüzlerce olur yazdım, daha fazla geçici görev yolluğu bildirimi ve diğer evraklarını hazırlayıp ödedim, daha hiç ?görevli izinli? diye bir olur görmedim. Kaç tane Malmüdürü?yle çalıştım, öyle bir talepleri hiç olmadı.

atahoca, 4 hafta önce

Konuyu görmeme rağmen siz mesajı görürseniz daha net bilgi vereceğinizden dolayı bekledim. İsabet ettim.

Arkadaşımın çalıştığı ilçede olan durumdan yola çıkarak ek bir soru sorayım. Bulunduğu ilçede mal müdürlüğü ödeme yapılması için belgede 'görevli izinli' yazılı olması şartını arıyormuş. Sadece birini yeterli görmüyormuş. Bu uygulama her yerde aynı mı; konu hakkında bilginiz var mı?

ek bilgi: Görevli izinli olunduğu zaman ek ders kesilmiyor.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
23 Nisan 2025 00:36

Bilgi için teşekkürler. Zihnime o şekilde yerleşmiş maalesef.

spock, 4 hafta önce

Hocam personel çoğul bir kelime. Çalışanlar demek. Personeller olmuyor. Mesela benzer şekilde esnaf da çoğul bir kelime. Esnaflar olmuyor.

spock
Genel Müdür
23 Nisan 2025 18:27

Evet hocam. Doğru bilgiyi yayalım ki çoğalsın.

Bilgi için teşekkürler. Zihnime o şekilde yerleşmiş maalesef.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi